icon

Recept na tradičnú vianočnú slivkovú polievku

cicinkova
25. dec 2024

Dobrý deň prosím vás žienky,maminky má niekto recept na vianočnú slivkovú polievku? Takú čo robíte doma, teda jestli ju niekto robí. Budem vďačná za receptík, lebo na nete som recepty skúšala,ale niečo tomu chýba, preto sa pýtam tady. Pekný zvyšok sviatočného dňa prajem.

marhulka13
25. dec 2024

@cicinkova myslíš tu s kapustou kyslou?

hipuska
25. dec 2024

My robíme na sladko so sušenými slivkami a škoricou.

cicinkova
autor
25. dec 2024

@marhulka13 áno môžem poprosiť recept ďakujem

cicinkova
autor
25. dec 2024

@hipuska a môžem poprosiť aj tvoj recept vyskúšala by som

iwesska
25. dec 2024

Ja robim tiez kapustnicu so slivkami. Ziaden zazrak - do vody dam varit kapustu,zemiaky, hriby susene + sampiony + susene slivky, pridam nove korenie,cierne korenie,bobkac,celu cibulu,cesnak. Varim cca hodinu,potom vlozim klobasu a povarim takych 20 min. Vyberiem a zahustim cca 2lyzice muky v troske vody + cervena paprika - to je na cca 6-7litrov.

anos18
25. dec 2024

@cicinkova my robíme 24.12.aj slivkovu omáčku

marhulka13
25. dec 2024

@cicinkova ja som ju akurát jedla , keď som toto citala, ale u mamy. Tak recept neviem, ale chcem sa to tiež naučiť. Viem, ze my tam nič mäsité nedávame. Je to asi klasická kapustnica so sušenými slivkami

caar_oliine
26. dec 2024

Ja robim taku, ze dam variť kapustu, k nej sušené hríby a nasekane susene slivky (aby sa rozvarili). Varim cca 40 minut, potom pridam druhu polku susenych sliviek (aby sa nerozvarili) a zahustim smotanou na slahanie, ak treba tak s trochou múky. Na 3 litre polievky idu 2 smotany. Na koniec dochutim soľou a medom. Medu tam ide celkom dosť. 😊