Recept penne s hríbami a omáčkou

12. nov 2023

Máte nejaký recept na naozaj chutne cestoviny penne s hríbami a omáčka?

lupienokruze
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majulino
12. nov 2023

Robím smotanovu s kuracím mäsom

Opražím cibuľku, pridám hríby (buď zmes kozáky, dubáky, alebo len čisté dubáky) ak nemám hríby dávam huby napr. Šampióny. Mierne opražím. Podlejem vodou a nechám dlhšie variť. Dávam soľ, korenie, bobkový list, troška muškátového oriešku.
Na panvici si prudko opečiem kuracie prsia nakrájané na rezne obalené v zmesy múka, soľ, čierne korenie, červená paprika.
Mäso aj s výpekom vložim do hubovej omáčky. Keď je mäso aj huby hotové, povyberam mäso, zarobím si smotanu na varenie s kyslou smotanou (pomer 1:1) vlejem do omáčky a kým sa varí urobím zápražku. Tiež pridám do omáčky, rozmixujem ponorným mixérom, vložím opäť mäso a nechám prevrieť. Na vrch pridávam zelenú petržlenovú vňať.
Pred servírovaním pridám do taniera citrónovú šťavu

lindous
12. nov 2023

Ja robievam takú rýchlu, ničím vynimočnú šampionovo syrovú... na másle s trochou oleja opražím cibuľu a cesnak, pridám na plátky nakrájané šampióny a opečiem, kým nezačnú "karamelizovať", podlejem vývarom a chvíľu dusím, pridám smotanu na šľahanie, trochu taveného syru a dochutím - keďže šampióny nie sú tak výrazné, používam hríbové korenie a podľa chuti soľ, korenie, tymián...varím, kým omáčka nemá požadovanú hustotu.... niekedy robím variáciu so šunkou, s kuracím mäsom, s pórom atď...

slavomira236
12. nov 2023

Chedar sampiony smotana

osky
12. nov 2023

Ved na to netreba ani recept

Udusis si huby na troske tuku podlejes troskou vody,posolis
Ak chces ,mozes predtym osmahnut cibulku a huby robit na tom.
Ked huby zmäknu,pridas smotanu a nechas prevarit.
Zahustit mozes solamylom rozmiesanym vo vode alebo zatrepkou z muky.../ja ani jedno,necgam to varit,kym sa cast tekutiny neodpari,smotana zhustne.../
Dochutis solou,bielym korenim,stipkou muskatoveho orieska alebo noveho korenia.
Nic jednoduchsie sa uvarit neda...