Receptíky pre 9 mesačné bábo
Ahoj mamicky poradte mi nieco dobre co by moj 9 mesacny chlapcek mohol papat boo ja neviem co mu mam uy uvarit nemam inspiraciu a uy by som ho chcela pomaly odstavit od sunaru ...lebo on sa vie naozaj najest len zo sunaru ☹ 😨
nee on uy zje polievku meskovu aj brokolicovu a tak ako uy jedol da sa povedat hocico..take co moze ale stve ma ze ma 9 mesiacov a furt lipne na sunari...normalne sa neje a za pol hodku si zacne pitat sunar :(
noo to mi hovorila aj sestra mnoo aj ja davam bebu..musim ist uspat krpca 🙂
@love232 môj 9 mesačný syn mi pije Nutrilon, miluje ho. Keď vidí fľašu s mliekom, hneď vypľuvne cumeľ (pokiaľ ho má) a mraučí kým ho nedostane. Ale čo sa týka papania, je to fajn. Musím poklopať. Ja sa snažím aby mal režim. Ráno o 6.00 pijeme Nutrilon, aj o 10.00, na obed má vždy zeleninovo-mäsový príkrm (nedokrmujem mliekom). Papáme vždy v kuchyni na stoličke na kŕmenie. To už vie, že sa ide papať a teší sa. Varím mu každý deň čerstvé, s pár výnimkami, keď viem, že nebudem stíhať, alebo niekam ideme, tak si uvarím na dva dni. Varím mu teľacie, hovadzie, kuracie, morčacie,králičiemäsko. Zo zeleninky:zemiak, mrkva,brokolica, špenát, tekvica, karfiol,kaleráb. Ako prílohu robím ryžu, pohánku, ovsené vločky, cestovinku bezvaječnú. Mixujem to samozrejme, v prvom rade to chutí mne čo urobím a malému takisto. Mixujem to už síce viac nahrubo, nie do úplného krému.Čím je tam viac zeleniny, tým viac mu to chutí. Na olovrant papáme ovocie alebo kašičku s ovocím. Na obed zje 200 ml príkrmu a vydrží mi nejesť štyri hodiny. Pomedzi tie štyri hodiny vypije čají, spapá pohánkovú chrumku nesolenú a je spokojný. Neviem či si už skúšala dávať aj cviklu, počula som, že vraj deťom chutí. Už ju chcem vyskúšať aj ja. Veľa zdaru.
A ešte som zabudla. Odstaviť od Sunaru ho nemôžeš. Deti minimálne do roka potrebujú mliečko, keď nie materské, tak umelé určite. V 9 mesiaci by mali vypiť minimálne 600 ml mliečka počas dňa.

skús uvariť mrkvičku a rozmixovať nahladko, ak mu bude chutiť a myslím že bude, lebo má sladkú chuť, môžeš pridať aj zemiak. určite na prvýkrát veľa nespapá ale treba si zvykať na nové chute 🙂