icon

Recepty a tipy na používanie domácej pekárne

lodia
8. mar 2007

Ahojte devy!

Nemate skusenosti, ci zaujimave recepty s domacou pekarnou?..vcera mi pribudla v kuchyni domaca pekaren..dakujem za tipy a dobre rady, ktore sa u vas isto najdu..zaujimaju ma rozne druhy chlebov, ale aj kolacov..dakujem 😵 😵 😵

alami
31. aug 2010

😀 😀 😀
ja som si ju teraz trošku upraila, nech sa mi viac podobá na panettone 🙂
tiež som tentoraz použila aj polohrubú, preosiala som múku, nech je ľahšia, dala som aj trošku citr. kôry a čakám na signál nech pridám kandiz. pomarančovú kôru
a pečiem tentoraz na programe Franc.chlieb

kto ju pečie prvýkrát, pozor na to, nech vám nezhorí, je hotová skôr ako skončí program,tak si ju posledujte a ak treba vypnite skôr
@monas007 to je fakt smola, ťa to muselo riadne odradiť, že sa ti nazačiatku nedarilo 😖 že ti vôbec napadlo, že chyba bude v pekárni, ja by som si vravela, že mi to proste nejde 😀

monas007
31. aug 2010

@alami já se taky hodně trápila a vyzkoušela péct chleba několikrát, pak jsem zkusila i to těsto a nic, tak jsem jim to šla omlátit o hlavu 😀 😀 a chybička byla v přjímači 😀 😀 ale do chlebíku jsem od té doby nešla, jen těsta na koláče a pizzu, protože tu milujeme 😵 😵

smejkaa
31. aug 2010

Ahojte. Mame pekaren moulinex. No nie velmi velky uspech v peceni. 🙂 Akosi sa nam nedari. Mozete mi prosim napisat nejake dobre recepty na domaci chlieb,ale uz odskusany vami? Dakujem.

alami
31. aug 2010

@smejkaa a správne postupy poznáš?čo sa dáva prvé do pekárne atď...

alami
31. aug 2010

@smejkaa preštuduj si toto http://domacipekarny.dama.cz/rady.php máš tam aj recept na prvý chlebík - kmínový

smejkaa
31. aug 2010

@alami No ja som piekla ten kminovy, to je asi jediny co sa nam ako tak vydaril,ale nechuti nam stale ten dookola. :(

reruna
31. aug 2010

@smejkaa na str. 204 link od alami na super chlebík - ten je úžasný

alami
31. aug 2010

@smejkaa áno, ten je fakt dobrý, tu ho máš http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8098 🙂

reruna
31. aug 2010

aha, tak na str. 204 je brioška od erikasadek, ten super chlebík je na str. 200, ten je opravdu výborný, dávám do něj 150 gg celozrnné a 350 g hladké mouky. Zkoušela jsem i mlíko a vodu půl na půl, taky dobré, jemnější a nadýchanější, dají s e přidat různá semínka, tento je u nás teď favoritem a zatím se vždy krásně povedl. Dále u nás vede brioška a mazanec byl taky výborný, ale dělala jsem ho včera a zapomněla jseem, že nemám máslo, tak jsem tam dala olej, no a vůbe to není ono... takže příště mazanec jen s máslem!
A těstoi na pizzu, o jste tu te´d psaly, je taky super, akorát já jsem tam dala jen poloviční dávku soli, než je psané.

smejkaa
31. aug 2010

Jaj. Dakujem vam @alami a @reruna . Vyskuusame, drzte palce. 🙂 Cesto na pizzu pozeram par stran dozadu, ale nevidim.mozem poprosit o link na neho? Dakujem.

reruna
31. aug 2010

já jsem dělala toto těsto na tu pizzu http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3469 přišlo mi slané, dala jsem polovičku soli.

shaula
31. aug 2010

Taky dělám těsto na pizzu podle tohoto receptu, je moc dobré 😵 Ale v poslední době se mi s ním nějak špatně pracuje - příliš drží u sebe a špatně se mi roztahuje. Přitom poprvé bylo tak úžasně vláčné... Tak nevím, čím to je...

erikasadek
31. aug 2010

@roasha ahoj moja zlata 🙂 🙂 🙂 🙂 daj haldku slovensku a preosej bude kvalitnejsie cesto. 😉

reruna
31. aug 2010

@erikasadek dej link na ty tvoje recepty na mmb, díky 🙂

erikasadek
31. aug 2010

jojo uz budem tento tyzden a, aj fotky urobim dajte mi tento tyzneN.. 🙂

alami
31. aug 2010

@shaula stačí ak máš teraz inú značku múky, napr predtým si mala z kauflandu a teraz čo ja viem z lídla...spomeň si, ak sa dá či to tak nie je a vráť sa k tej pôvodnej 😉

vesi
31. aug 2010

@smejkaa ja mám moulinex a výborne mi vyšiel aj mazanec, piekla som na programe sladký chlieb aj na základnom, hlavné je, aby mal program viac ako 3 hodiny 😀

chlieb už teraz veľmi nepečiem, robila som podľa receptov z príručky (tam ale treba dať o trochu menej tekutín ako píšu), ale aj podľa receptov od dievčat z tejto témy a až na nejaké možno 2-3 pokusy mi vždy vyšiel. ked sa ti darí ten kmínový, tak skús nahradiť časť múky za celozrnnú (napr. 1/3), namiesto kmínu daj sézam a pod. 😉

zuzuz1
1. sep 2010

baby nemate nejaky overeny recept na babovku, mazanec al. podobne? mam chut na nieco sladke a som leniva hrabat sa na nete 😅

vinka
1. sep 2010

@zuzuz1 na predošlej stránke je recept od erikasadek na briožku.Je fantastická neolutuješ.Len daj na naslabšiu kôrku lebo bude aj tak tmavá 😉

zuzuz1
1. sep 2010

@vinka hmm dnes uz asi nestihnem bo mam v pekarni chlieb a kym sa mi DP vychladne a pod... ale zajtra skusim tu briosku... tiez som na nu poskulovala... uvidime co z toho vznikne...

zuzuz1
2. sep 2010

@erikasadek ahoj mohla by som sa opytat na tu tvoju briosku? aku muku davas? hladku/polohrubu?

erikasadek
2. sep 2010

@zuzuz1 daj hladku slovensku, ale mozes aj polohrubu... ak nemas.. ale hladka 55T je najlepsia 😉

zuzuz1
2. sep 2010

@erikasadek ok uz ju mam v pekarni...som zvedava ci sa mi podari... bo program na ete siesta ze sladky trva len 2hodky... tak som zvedava 🙂

erikasadek
2. sep 2010

@zuzuz1 tak co ???? 🙂 😅

monas007
2. sep 2010

tak dneska až maloška okoupám a nakojím tak se pustím do briošku a doufám, že nebudu první komu by se nepovedla 😀 😀
@zuzuz1 náš program na sladký chleba má na bochník 900g 3 hod 10 minut a na malý bochník 700g 3 hodiny 5 minut 😉 😉

monas007
2. sep 2010

nejede nám koník, tak jsem zavítala na sk a koukám na ty vaše ceny v bazárku ☹ ☹

monr
2. sep 2010

raz som robila u našich briošku na tom programe ako zuzuz1, a vôbec nevykysla, naši majú tiež etu, na ďalšíkrát som dala na základný program a už bola lepšie. Ale nemôžem si pomôcť, doma sa mi vždy podarí excelentne, ľahučká, jemná, mňam. Môj sladký program trvá vyše tri hodky a to je super.

monas007
2. sep 2010

@monr tak ten můj program je taky přes tři hoďky tak uvidíme 🙂 právě jsem zapla pekárnu, tak jsem zvědavá 😉

zuzuz1
2. sep 2010

@erikasadek no tak ako pisu baby.... nabuduce ziadny sladky program ale normalna klasika... bo nevykysla a je zospodu tak trochu dost prepecena... ale chutovo uuuzasna... len teda ze malinka a tym padom sa dost rychlo pominula... uz tam neni ani polovica... a to som chcela mat zajtra na ranajky 😅 no nic...nabuduce program klasik len neviem ci velkost I alebo II zvolit... uvidime jak ten slepi povedal... 🙂 ale inak vravim vyyyborna,,, 😀

monas007
2. sep 2010

@zuzuz1 tak já zatím pořád peču 😀 😀 bude až kolem desáté hodiny 🙂 🙂 no jooooo dlouhý program a už se mi sbíhají sliny, tak snad bude i ta moje k jídlu 😀 😀