icon

Recepty a tipy na používanie domácej pekárne

lodia
8. mar 2007

Ahojte devy!

Nemate skusenosti, ci zaujimave recepty s domacou pekarnou?..vcera mi pribudla v kuchyni domaca pekaren..dakujem za tipy a dobre rady, ktore sa u vas isto najdu..zaujimaju ma rozne druhy chlebov, ale aj kolacov..dakujem 😵 😵 😵

sirinka
16. jan 2011

@janette4 zlozenie muky zlatka od firmy penam: psenicna hladka T650, psen. polohruba vyberova, razna muka,jacmenna sladova muka diastaticka, E471, sojova muka, E263,amylaza, E300...

zucha
16. jan 2011

@janette4 nedavno si tu dala recept na vianocku. Taku, ze tam bol aj vanilkovy puding. Tak som ju robila a 😝 Uplne mi to kleslo - takeho "usatca" som este nikdy nemala a chutilo to skor ako v celku upecene cesto na buchty. Asi sa to nema piect v pekarnicke, ale len nechat vykysnut a potom urobit klasicku vianocku, ci?
Takze to pekne skoncilo v kosi a dnes som vsadila na klasiku a urobila toto http://www.schutou.sk/index.php/recepty/chlieb-... . Dokonca som namiesto mlieka dala vonu a 3 lyzice suseneho sojoveho mlieka, lebo dcere zakazali klasicke mlieko a vysiel aj tak uzasne. 🙂

sirinka
16. jan 2011

@zucha ja som ju robila vcera a perfektne sa vydarila....v pekarnicke, je uplne fajnova...ta od janette4

sirinka
16. jan 2011

a miesto vanilkoveho pudingu som dala klasicky zlaty klas...

mizulienka
17. jan 2011

@sirinka ja som myslela, ze si iba urobila preklep, ze si chcela napisat hladku a napisala si zlatku 😀 juj ale jaka som ja mudra 😝
a kde je dostat taku muku?

janette4
17. jan 2011

dobré ránko pekárky.

@zucha ja som ju už niekoľkokrát robila a vždy sa mi podarila.a robím ju len v pekárni,lebo som "hnilá" to cesto vytiahnuť a zapletať.a včera ju robila @sirinka a aj jej sa podarila.Nedala si tam viac tekutín?vtedy sa zvykne prepadnúť.alebo opačný pomer múk?ale tie múky by až tak nevadili 😒

@sirinka Ja tiež dávam Zlatý klas.iný vanilkový puding ani nekupujem,len tento.Dneska idem do Teska,pozriem hneď tú múku.

Ja rozmýšľam,že idem spraviť toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7162
maléhom mám na prázdninách,poobede ho ideme pozrieť,doniesla by som mu mlsku.Robila ste to už niektorá?

rivatha
Autor odpoveď zmazal
rivatha
Autor odpoveď zmazal
sirinka
17. jan 2011

@mizulienka zlatku kupujem v tescu...ma taky pekny vyrazny zlty obal a velky napis....

janette4
17. jan 2011

@rivatha krááááásne sa ti podaril.

dannynka
17. jan 2011

ahojte :o)
akurat som doparila knedlu od @zuchy 😉 mnáám 😉 😉

zlatku mám aj ja doma ale ešte som neskušala,ale kupila som aj hnedý trstinový cukor tak asi vyskusam na moju oblubenu vianočku čo mi dala recept @nikanika28 už strašne dávno a odvtedy robím len tú 😀 😀 a ešte nikdy sa mi nestalo že by sa mi nepodarila

tu je recept

V I A N O Č K A

200 ml vlažného mlieka
...
2 vajíčka

60 g roztopeného masla(Hery)

60 g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

500 g polohrubej múky

1 vanilkový puding(zlatý klas)

1/2 káv.lyžičky soli

50 g hrozienok namočených v 3 pol.lyžiciach rumu(dáme aj rum)-hrozienka a rum môžme aj vynechať

1 kávová lyžička sušeného droždia

janette4
17. jan 2011

@dannynka waaauuu,krásna je.môžeš sem prosím ťa hodiť recept na tú knedľu?

mizulienka
17. jan 2011

@dannynka krasna knedla
tu vianocku aj pecies v pekarnicke, alebo ju potom zapletas a do rury?

@rivatha krasny chlebik sa ti podaril 😉

nikanika28
17. jan 2011

Ahojte, chodim vas sem sledovat uz pekne davno a pozeram, ze ma @dannynka ohovara 😀 😀 . ... ale je fakt, ze ta vianocka je bozska 😵
Ja som robila cez vikend lupaky... boli vyborne a kludne by to cesto mohlo byt aj na vianocku

dannynka
17. jan 2011

@nikanika28 😀 😀 😀 😀 ved sa musím pochvalit kto mi dal tip na tento super recept 😀 😀
@janette4 @zucha prosím TA das link? lebo u nás j to uz stalica a mám ju prepísanu v zošite 😀 😀 😀

@mizulienka už som robila aj v pekarničke a aj v trube obe boli božske,ale na pekaren je to vela cesta vzdy mi ušla z nádoby 😀 😀 😀

dannynka
17. jan 2011

@nikanika28 krásne lupaky chce to link 😀 😀 možno to azs bude u nás oblubene jedlo 😉

janette4
17. jan 2011

@dannynka Ďakujeeeem.a z tejto dávky si spravila jednu veľkú knedľu?

nikanika28
17. jan 2011

@dannynka tak vyskusaj a potom mi povies 😀
LUPAKY, BRIOSKY, VIANOCKA....
500g polohr. muka, 70g cukru kryst., 1/2 CL soli, 1 vajce, 1 zltok, 25g drozdia, 2,5 dcl mlieka

..no ja som si zle precitala recept a v tej rychlosti som dala len jedno zltko 😅 ...ale nevadilo to 😝

dannynka
17. jan 2011

@janette4 s tej dávky vyjdu 2-ks ja som robila len s polovičnej dávky tak preto len jedna 😉 ale ak by ostala dá sa aj zamrazit 😉

@nikanika28 idem okopčit recept 😀 😀 😀

rivatha
Autor odpoveď zmazal
divoska
17. jan 2011

asi davam pekarni pauzu.. na bruchu sa mi zacina robit pneumatika, a nemyslim ze to je nasledok tehotenstva a porodu... 😀 som vcera robila inak nutelovy vrkoc co som nasla na mmb, ale zda sa mi hodne tuhy. no a davka jak pre kona a nakyslo to zas pri peceni tak ze vrkoc sa stratil a bola z toho maxiguca 😀

janette4
17. jan 2011

@divoska 😀 😀 😀

reruna
17. jan 2011

@janette4 tu knedlu jsem taky dělala a mně to vyšlo na 4 menší, vařila jsem o dvou, více by se mi nevešlo do hrnce a vyšla krásně, dlěla jsem něco takového úplně porpvé a sklidila jsem velký úspěch, jedli jsme to tři dny - se zelím, s rajskou a zbytek s vajíčkem na večeři 🙂

janette4
18. jan 2011

ahojte.
a dneska nikto nepečie? 😨
Ja som dnes robila toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7162
a je to parááááádne.mňamky. 😀

janette4
18. jan 2011

a takto sa mi podarili:

imzadi
19. jan 2011

@janette4 vypada to luxusne, trochu se bojim, ze diky pekarne pekne pribereme 😕

janette4
19. jan 2011

@imzadi ešte chvíľu môžme,zhadzovať budeme potom. 😀

reruna
19. jan 2011

@janette4 no krásné!

mizulienka
19. jan 2011

@janette4 to vyzera krasne 🙂 urcite boli aj chutne, mnam 🙂 ja teraz skoricu nemozem kvoli katke, ale vydrzim este chvilku...
akurat peciem tvoju vianocku 🙂 dam potom vediet, ako dopadla 🙂