icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

dania
8. okt 2010

Ingi, recept (podle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15311 - keksy nasi babicky), prejeme vam vesele bastleni a duseni 😉

DUSIVKY PODLE TIMMYHO
1 vanilkový cukr
1 prdopeč
4 - 5 vajec (4 stacily)

Testo se vychladi v lednici. Vyvalet, placka cca 0.5 cm silna, pokud mozno prilis nemoucnit . Pect na na 160 stupnu v horkovzdusne troube cca 5 min. Susenky se v troube trosku nafouknout. Vyndavaji se blede, ne hnede.

neurologia
autor
12. okt 2010

tak babizne kolaciky co inga odporucila a danka dala recept su upecene popolievane cokoladkou...a cakaju na stvrtok ked ich berieme do krabelky ...tentokrat hostime my kedze joss mala narodky 😉 su fakt dobre take makkucke urcite som ich nerobila poslednykrat...a teraz peciem piskotu na quark sauer kirsch kuchen....ten tiez berieme vo stvrtok 🙂

schatzinkaschatzinko
23. okt 2010

fiha Bei 😀 😀 😀 😀 😀 ,aky bol ten quark kuchen?? ja som taka tvarohova, noze prihod!! 😀 😀 😀 😀
ja pridavam odkaz tiez na tvarohovy kolacik rychly a chutny..teda, kto ma take rad...sice diskutujuci sa zhodli, ze sa to cesto nestihne nejako poriadne rozvinut, ale ja mam prave na tychto kolacikoch rada, ked ten spodok je taky prilepeny 😀 😀 😀 😀
takze: http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/...

evinkaaa
23. okt 2010

Bei - tak co povedali na keksiky ostatne deticky a ich mamicky????

Vieri - no ten kolacik vyzera super, ale nie pre mna. Ja moc nemam rada take, kde je tak vela pudingu. Ale oni su velmi jemnucke, to je pravda. Sice milujem listkove cesto, ale nemusi byt na nom tak moc pudingu. 😀 Ja listkove cesto robim velmi jednoducho ta, ze urobim akoze take batozteky a plnim ich podla toho, naco mame chut - mak, oriesky, jablcka so skoricou, nutelu, tvaroh s hrozienkami....vselico. A su hotove za 10 minut.
Ale pekne si na nom pochutnaj, ved asi ani neni taky kaloricky. Ci?! 😀

iii
25. okt 2010

caves, tak hlasim sa s receptom na couscous, ktory nam velmi chutil:
http://www.essen-und-trinken.de/rezept/18493/ge...
robila som to bez jogurtovej zalievky, ale s nou je to este trosicku lepsie. kombinacia hrozienok a rasce v zelenine bola uzasna!!!! tiez som upravila recept podla momentalneho stavu zeleninovych zasob v dome, vynechala som merkvu a dala som o to viac papriky. baklazan bol v tom vynikajuci!

v piatok tu mala elenka kamaratku, tak som s dievcatami piekla kolaciky podla toho dankinho receptu, naozaj super - cesto ma konzistenciu asi ako plastelina, takze sa z neho vynikajuco modeluje a vykrajuje, a doba pecenia (par minut) je tiez velmi vyhodna, kedze deti chceli sediet pred rurou a pozerat, ako sa pecie! potom som im naplnila striekacky rozpustenou cokoladou a dekoroval, no uplne zabudli az dychat, velmi podarena akcia 🙂

dania
25. okt 2010

Ingi, diky moc za ten couscous. My ve Francii vzdycky kupujem v supermarketu takovej kuskuso-zeleninovej salat s matou, ta kombinace je fakt vytecna. Urcite vyzkousime!
Jo a super, ze si devcatka tak uzila peceni 😵

marosko
26. okt 2010

Bei hod sem tvoj odskusany recept na quark sauer kirsch kuchen .

neurologia
autor
27. okt 2010

@schatzinkaschatzinko -vierka
@marosko -danka
pre vas 🙂

SAUERKIRSCH MIT QUARK

100g Butter
2 Vanilzucker p.
120g Zucker
3 Eier
schaumig rühren

200g Mehl
1/2 Backpulver p.
100 g Schokoladenraspeln
unterheben

1 Glas Sauerkirschen daraufgeben-samozrejme su odkvapkane a vykostkovane
ca.50-60 min. backen.....Kuchen erkalten lassen

2 Becher Sahne mit 2 Sahnesteif und etwas Zucker schlagen 250g 20% Quark dazu.
Kuchen 3 Stunden in den Kühlschrank küllen.
Rote Tortenguß zubereiten und auf dem kuchen verteilen.

tak toto je recept.....ale ja robim vrch z 3-ch slahaciek +3sahnesteif vyslaham a dam 1 a pol balenia tvarohu ( 375 g)...a ten tortenguß uvarim z ceresnovej/ visnovej stavy neriesim ju vodou aj ked v navode na obale tak pisu...

dufam ze bude chutit 🙂

iii
27. okt 2010

bei, to vyzera dobre a vyzivne.......prosim ta, co je ten tortenguss?

neurologia
autor
27. okt 2010

@iii
nieco ako zelatina-ale asi nie tak pevne...je to v takych malych sackoch ako vanilkovy cukor alebo prasok do peciva....tomu kolacu to doda taky smrnc ....ta cervena farba

zuzanasaw
27. okt 2010

To znie mnam-mnam! Ja by som to piekla, ale u nas doma ovocne kolace velmi na odbyt nejdu 😒

Inak som vcera vecer vyskusala tie Timmiho susienky od babicky a su fakt vyborne!!! Kto ma rad sladsie, odporucam viac cukru, ale podla mna su tak akurat... a z 3/4kg muky je ich teda pozehnane!

oli1104
2. nov 2010

Holky, jdu na radu.

Misa si k narozeninam preje dort Spidermana nebo Batmana.

NAsla jsem tyhle, jsou hezke, Batman je jednodussi, ale u spidermana nevim, jak udelat tu pavucinu.
Kdyz jsem delala ten okraj u Hello Kitty, tak jsem zkratka valela valecek rucne, tam toho nebylo tolik ( a nebylo to uplne ono, ale nevedela jsem jak jinak ). Ale na tu pavucinu je toho tolik.......

Zkousela jsem marcipan protlacit takovou pistoli, ale nejde to, tak nevim co s tim, kdyz to budu valet rucne, nebude to stejnomerne ☹

evinkaaa
2. nov 2010

oli - ja by som pavucinu (ked teda valkanie hmoty na tenucko je pracne) riesila snehom. Cize bielok vyslahany s cukrom. To sa bezne pouziva na zdobenie tort na potahovke. Nemoze byt ale moc husty a ani moc riedky ten bielok. Tak ako sa zdobia medovnicky. Vies co myslim? Podla mna by bola tato varianta tej pavuciny jednoduchsia. 😉

oli1104
3. nov 2010

Evi, jo jo, ja pernicky docela delam.
Asi mas pravdu, akorat kdyz se to bude krajet, tak to bude praskat, no ale to uz by bylo mozna jedno, ze jo 🙂

Jinak to valeni nebylo az nejak extremne pracne, to ne, ale ja nejak neumim docilit toho, aby ten "provazek" byl stejnomerny. A dlouhy hlavne, aby nebyly moc napojeni. U te Kitty jsem napojovala a fakt to nebylo uplne ono. Katynce to teda bylo jedno, ale kdybych to pro nekoho delala, tak bych uplne spokojena nebyla...

oli1104
3. nov 2010

Holky a jeste dotaz z jineho, nez dortoveho soudku 🙂

Jak delate kureci nebo hovezi vyvar ? Tak, aby byl opravdu krasne ciry. Mne se to jeste nikdy nepovedlo, myslim, ze je mivam dobre, ale nikdy ne cire.
Misa i Katy je miluji, s nudlema, tak je delam docela casto 🙂

neurologia
autor
5. nov 2010

@oli1104
oli dufam ze poradim a vyriesi sa tvoj polievkovy problem....ja hovadzi vyvar nerobim-atti ho nema rad a ja bez neho prezijem 😉 ale ked robim kuracinkovy.....a robi to aj moja mamina tak....ked ho varis tak sa ti navrchu zbiera taka akoby pena-alebo ako to nazvat a to zbieram dole..-vlastne to sposobuje tu mutnost a ked to das prec vyvar by mal byt pekne ciry.....

evinkaaa
5. nov 2010

Oli - tak vyskusaj bud s tym snehom alebo teda pracne valkat potahovku. To, co ti vyhovuje lepsie. 😉
Kuraciu polievku (vyvar) robim tiez podobne ako bea. Tiez odcerpkavam tu akoze penu, ked sa to vari. Ale inak nerobim nic inak 😉

zuzanasaw
7. nov 2010

Oli, ta pena na medovnicky ma tiez napadla ako prva, ja by som vyskusala asi to. A ze to bude pri prajani praskat, pri papkani to uz asi nebude az taka dolezite, "oci sa uz napapali" 😀
A ten vyvar - kuracinu hod este do studenej! vody, a hned ako zacne vriet, stiahni na co najmensi "plyn", len aby to jemne bublalo. Trva to mozno dlhsie, ale vyvar je pekne ciry... aspon mne sa to vacsinou tak podari - podstatne je, aby to divo nevrelo, pretoze vtedy sa vyvar zmuti...

evinkaaa
8. nov 2010

zuzi - ten obrazok vyzera fantasticky. Ja som nieco podobne uz robila, ale som si recept vymyslela sama. 😀 Piekla si uz tuto tortu na obrazku? 😵

gabikri
8. nov 2010

Ahoj holky, promiňte, že vám sem lezu, ale nemáte někdo recept na německý bramborový salát? Myslím, že se tam dává cibule, ocet..........Manžel si ho vždycky v Německu dává a já ho jenou zkoušela a nebylo to ono 😝

evinkaaa
9. nov 2010

gabikri - original recept na nemecky zemiakovy salat nieje. V kazdej oblasti nemecka sa robi iny. To zalezi od toho, kde tvoj manzel ten salat jedol, co mu tak chutil - podla toho by sme dosli k receptu.
A ak chces, kukni napriklad tu, mozno najdes ten, co hladas:
http://www.rezeptewiki.org/wiki/Kartoffelsalat

gabikri
9. nov 2010

@evinkaaa : no jezdili jsme hodně do Norimberka, tak asi Norimberský 😀 Vždycky mě tam tahal do jednoho takového bufetu, kde jsem si musela povinně dávat ten salát s řízkem přez celý talíř. 😀 Jo a měli vždycky se slaninou a nebo bez 😉

gabikri
9. nov 2010

No myslím, že to byl tenhle : http://www.mamincinyrecepty.cz/pokrmy-z-brambor... ale nedává se tam ještě něco? 😉

evinkaaa
9. nov 2010

gabikri - no ja robievam podobny, ale v inych pomeroch. Lenze davam do neho este "speck". Vies, ako slaninka, ale bez toho mastneho 😀 . To je take fajnovejsie. 😵 . Niekto do toho dokonca dava este trosicka horcice, to naozaj zalezi podla chuti. Ja zemiakovy salat robievam podla toho, co je doma a na co mame chut 😀 . Nedrzim sa striktne nejakych receptov 😀

gabikri
9. nov 2010

@evinkaaa : děkuju, zkusím to udělat podle toho návodu a dát tam ten speck 😉 Manžel v sobotu jede do Passau tak mu řeknu, ať mi ho koupí v Aldi. U nás špek je hnus 😀

evinkaaa
9. nov 2010

Aha, no asi viem aky spek ty myslis. No tak taky teda nedavam. 😀 JA davam iba ten bez toho mastneho 😵 Je fakt mnamka.

zuzanasaw
9. nov 2010

Evi, nie, este som tie torty nerobila, to som len vcera objavila nahodne link. Aj ked u nas torty s ovocim velmi nejdu, tak mam podstatne obmedzeny vyber.
Inak som robila skryte cislo na 60-tku, tak malo tiez velky uspech. Oslavenec si dokonca chmatol posledny kusok a strcil ho do mrazaku na pamiatku. Akurat som sa smiala, ked jeho dcera prekrojila tortu uprostred, ze je to na zaciatku len na piskotu spritznute a bola prekvapena, ked rovnaky vzor nasla i v strede 😀 😀 😀

evinkaaa
9. nov 2010

Zuzi - no praveze u nas idu skor ovocne torty a kolace. Cokoladove mi moc nelubime. Ja robim cokoladove torty a kolace skoor iba vtedy, ked ich robim pre niekoho ako darcek. 😉
A k tej torte so skrytym cislom...to iste si mysleli hostia aj u nas, ze je cislo iba na zaciatku a dalej uz nie. Ale boli prekvapeni, ked sa to dokrajalo do konca 😀

evinkaaa
9. nov 2010

Joooj, to co sa mi za chybycka vloudila 😀 😀 😀 Je jasne, ze som myslelal MY a nie mi. 😝