Recepty mamičiek z Nemecka
Ahojte babizne,
tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...
mnaaaaam uz sa tesim... 😉
@mammy81
stefka mozem poprosit recept na tu Schmand-Himbeer torte ?dakujem 🙂
Steffi - krasne torticky. Obe museli byt mnamka 😵
Dakujem za pochvalu 😵
Bisquit für Obstkuchen
2 Eiweiß mit
2 El. kaltem Wasser und
100g Zucker steif schlagen
2 Eigelb unterrühren
100g Mehl (griffiges Mehl,z.B.Wiener Grissler von Rosenmehl) und
1 gestr.Tl Backpulver unterheben.
bei 175 Grad ca.20-25Minuten backen
Für Torten z.B.Käsesahne,die Mengen einfach verdoppeln.Für unten genannte Kuchen entweder einfaches Rezept oder mit 3 Eiern und logischerweise 150g Zucker/Mehl.
HIMBEERTORTE
1 Päckchen Quench Himbeergeschmack (heißt jetzt "Tiffanys") mit
1 Becher Schmand und
1 Päckchen Sahnesteif gut verrühren
3 Becher Sahne mit
2 Päckchen Sahnesteif steif schlagen
"Quench-Masse" unter die Sahne heben und auf gut abgekühlten Bisquit geben (Tortenring verwenden!!)
Gefrorene Himbeeren darauf verteilen und mit rotem Tortenguss überziehen.Soll über Nacht im Kühlschrank durchziehen.
HIMBEER-SCHMAND-TORTE
1/2 Liter Sahne mit
2 Päckchen Sahnesteif steif schlagen
2 Becher Schmand mit
Saft von einer Zitrone und
150g Zucker verrühren
Schmand-Masse unter die Sahne heben und auf gut abgekühlten Bisquit geben (Tortenring!!)
Gefrorene Himbeeren darauf verteilen und mit rotem Tortenguss überziehen.24 Stunden im Kühlschrank durchziehen lassen.
Gutes Gelingen.
ja davam aj do tej Himbeer-Schmand torty ten Quench chuti to lepsie.
je to taky prasok ako sumienka u nas, ci ako to vysvetlit.
tak nasla som to:
http://strickmama.files.wordpress.com/2007/10/p...
je to aj pomarancove takze si myslim ze aj mandarinkova torta by nebola zla,vyskusam muzovi na narodky 😅
@mammy81
urobis tu piskotu co si pisala a na to davas to dalsie hej?
ano Bea,este som neskusala iny korpus pod to.
tak som zvedava aku das odozvu ,ked vyskusas. ides piect v najblizsej dobe?? 🙂
Tak pridavam na ziadost bei recept na kolacik.
Obliz prst.
Suroviny na piskot:
5 vajec
5 lyzic praskoveho cukru
5 lyzic muky
polku balicka prasku do peciva
Bielka vyslahat s cukrom, potom pridat zltka, potom muku a nakoniec prasok do peciva.
Suroviny na plnku:
1/2l mlieka
4 lyzice hladkej muky (namiesto muky mozeme pouzit vanilkovy puding, je to jemnejsie a chuti lepsie)
1 vanilkovy cukor
Studene mlieko a zltka trocha vyslahame a dame uvarit, do toho dame vanilkovy cukor a pomalicky vmiesame muku. Alebo ta jednoduchsia verzia , ze uvarime z mlieka a vajec vanilkovy puding. Nechame vychladnut.
Do "penista"si vymiesame 250g masla s 250g praskoveho cukru. Do toho pridavame postupne uvareny puding a miesame, aby vznikol hladky krem.
Nad parou vyslahame 5 bielok s 200g praskoveho cukru a stavou z 1 citrona (alebo trocha citronky). Bielka musia byt ale tuhe, nesmu tiect. Nechame vychladnut.
Upeceny piskot potrieme lekvarom, na to dame vanilkovy krem a na krem dame vyslahany sneh (ale nie horuci!!!). Vrch posypeme postruhanou cokoladou.
Nech sa podari a hlavne nech chuti 😵
@evinkaaa
evka otazka ku kolaciku:
a kolko vajec uvarit a mliekom a pungom lebo v surovinach neuvadzs ziadne a v postupe ano...som zmatena 😉
bei - prepaaaac... boze, ako som to mohla zabudnut. Ale pisala som velmi rychlo, tak sa stalo....
Uvari sa 5 zltok (nie celych vajec!!!) s mliekom. Cize mas 5 zltok na plnku vanilkovu a 5 bielok na sneh. 😉
Nepoznas tento kolacik? 😉
@evinkaaa
evka nie nepoznam preto chcem recept a vyskusat 🙂
My sme ho robievali s maminkou velmi castvo v detstve. 😉
Tak nech sa vydari 😵
Bei, tento kolacik je very fasa, mozes ho najst aj pod "sviatocny kolac" 😉
No baby, inspirovali ste ma a upiekla som svoju prvu tortu v zivote (ak neratam krtkovu a podobne polotovary). Takto vyzera:
Ziadne zlozite zdobenie, to som si netrufala, len K2 potah + marcipanove kvetinky a Dr Oetker gulicky, cesto je piskotove kakaove a plnka mascarpone so slahackou a jahodami. S tym marcipanov sa mi dost zle robilo, lepilo to velmi, ani mi nejako nechuti, take horkaste... ale ta K2 je super sladucka, take ja mozem. 😅
@deina
no danka toto je tvaja prva torticka? no neverim krasna je no moja prvotina bola otras....tvoja je krasna 😎
Dakujem. 🙂 Prva taka, ze som vsetko robila sama (aj cesto, aj plnku), esteze mam trpezlive deti, lebo som to tu cele doobedie valkala, co som nebola spokojna. Na stvrtykrat to uz bolo dobre.
Dani - naozaj nadherna torticka. Moja prvotina bola nieco hrozne 😒 .
Takze si dostala chut na pecenie a ides vo velkom vypekat? 😀
Bei tak tento Termix som robila ja:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18086
a chutil mi ako za starych cias 🙂
My jsme dneska s klukama udelali skoricove mandlove hvezdicky, mnam.... http://eatsmarter.de/rezepte/zimtsterne.html
Dopadly super, sice to testo je takove sedive, ale nahore maji tu bilou polevu, tak to je ok 🙂
zdarec zeny, viem, ze sem nepatrim, ale mam otazku, teda prosbicku.
Kamoska by si rada urobila typicke nemecke Brezle a kedze nezije v Nemecku, tak ich chce sama zostrojit. Nemate nahodou odskusane nieco? diky
Reni, ja som brezle este nerobila, takze neporadim...
Dani, ak vyda, chystam sa na tie skoricove hviezdicky, ale... nezdaju sa ti nejake hrube, ked to cesto vyvalkas na 6mm a potom to urcite este trosku pri peceni vyrastie? A nie su nejake sladke? Ja teda mam rada sladke pecivo, ale 250g cukru len na 300g mandli sa mi zda dost...
Ja teraz peciem jak na pase a so skrytymi cislami sa to ako vyrojilo. Nedavno som robila pre nasho dom predavajuceho na jeho 60-tku, v pondelok som odovzdala dalsiu pre jeho znamu na 50-tku a uz mam dalsiu objednavku na 70-tku. Ale na 23.12. Ej, to budu ale stresy pred odchodom. Neviem, ci som si neusila budu na seba. Zajtra ma kamoska oslavu narodenim, tak som spolu s tortou pre nu robila dalsiu uz aj pre nas doma a okrem ineho donekonecna peciem linecke kolieska a perniky. Tie som este ani ako darcekove balenia neporozdavala a uz zas nemam, co mi to vsetko moji hladosi doma popapali... Uz mam sladko az za usami 😉 😉 😉
@zuzanasaw
zuzka ja som robila skoricove hviezdicky minuly rok....ale mala som asi iny recept-no tie moje vobec nenarastli...a tiez boli doooost sladke... 😉
@zuzanasaw
a to pecies "len tak" alebo ako zakazku-cize za penaaaze (kolko pytas za kg?)
Bei, no pre nas "len tak" a ta objednavka, to bola akoze zakazka, ale kedze je to nas predavajuci domu, tak sme mu to nechali gratis, kedze aj on sa nam chysta vyjst vo viacerych veciach v dome v ustrety. Tak bol kustik prekvapeny, ale hned aj skonstatoval, ze sa vsetko zrovna. No a ta dalsia "70-tka", to je na objednavku pre nejaku jeho dalsiu znamu, takze zato si normalne zapytam. Myslela som 8e/kg, aj ked piplacka je s tym poriadna, tak neviem... Povodne som aj jemu teraz povedala, ze 8, ale potom sme to nechali gratis, tak teraz konkretne bars prihadzovat nemozem.
Ty si uz skusala to skryte cislo? Roboty jak na kostole, ale vraj je to velmi velmi velmi chutne... ked uz si aj cukrar pekar bral ukazku do Berlina... 😉
@zuzanasaw
skryte cislo som este neskusala...ale mam v plane- najblizsie to bude asi na ocinovu 50-tku v lete 🙂 - och aky je uz aj on stary....ale vzdy vravi ze on je mlady kocur 😀
Aj ja som robila taketo skoricove hviezdicky minuly rok. Mala som ale iny recept, vyvalkala som ich podla mojho vkusu (takychto veci sa zasadne podla receptu nedrzim), cesto bolo strasne lepkave (a take ma v tych pravych skoricovych hviezdickach aj byt), ale dalo to zabrat to vyvalkat a vykrajat hviezdicky. Neboli moc sladke, boli fajn. Ale tento rok som robila ine hviezdicky, s ktorymi nebolo az tak vela roboty. A tie su tiez fantasticke. 😉
Zuzi - parada, ze tak vela pecies. Len tak dalej....novidis, aky uspech ma to skryte cislo. 😵 No ta torta so skrytym cislom je chutna, ale osobne si myslim, ze vselijaka ina s kremom je tiez velmi chutna. Nepovedala by som, ze tato je chutnejsia ako ostatne. Tak rovnako. 😉 Mas pravdu, je s tym robota, ale mne sa zda, ze iba, ked sa to robi prvy krat. Dalsie uz idu troska lahsie, uz vies nejake vychytavky, co si na zaciatku nevedela, uz si vies viac pomoct. Aspon ja to tak vidim. Prvy krat bola skuska a tak som sa pri tom natrapila, ze som vtedy povedala, ze taku tortu uz nikdy viac. 😀 Vyspala som sa na to a hned na druhy den povedala, ze urcite zasa. Najblzsie kamoske na narodky na jar buduceho roka.
Ty si ale sikovnica, ked tak vypekas. Ja som upiekla toho dost, aj vela druhov, ale my to nejako moc nejeme. Chut este len pride. My niesme nejaki srotovnici na sladke, nejde to nejako moc. K vianociam, ked bude ta prava atmosfera, tak to uz bude ine, ale zatial este nie. A ako som uz povedala, ja velmi vela porozdavam v darcekovom baleni kamaratom a znamym, takze nam ostane tak akurat 😀 .
Neboj, torticku pred odchodom zvladnes. Aj ja peciem den pred odchodom jednu torticku, ktoru beriem domov. Milujem orieskovy krem nad parou, tak budem robit ten a korpus urobim v novej forme , co mi kupil manzel. Chcem vyskusat....
http://static.alleszumbackenbilder.de/images/pr...
http://img-cdn.westfalia.eu/ms/600/600/000/000/...
Evi, tak to je dobra vychytavka!
Zuzi, Bea ma pravdu, ty uz nenarostou. Jsou sladke hodne teda 🙂 No zkus se porozlednout po netu, treba najdes nejaky min sladky recept. Testo je dost lepkave, ale doladila jsem ho pridanim mandli, aby se dalo rozvalet a kluci byli spokojeni, vykrajovalo se to lip nez linecke nakonec.

tak pridavam moje torticky 😉
Ta prva bola korpus piskot,a plnka citronova a dala som tam borovky mnam fajne to bolo.na vrchu je potahovka MMF a ruze su marcipan....treba zvysky vynicit 🙂
a ta druha je Schmand-Himbeer vynikajuca tu peciem stale.a Evi ty si sa pytala navrchu su maliny poliate Tortengussom a na posypane takymi coko rolkami 😉