icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

neurologia
autor
17. dec 2010

@mammy81
steffka robila som dnes "tvoj" termix fakt je ako ten co poznam z detstva....ukladam do oblubenych receptikov 😎

rpinguin
17. dec 2010

@evinkaaa Evi, tebe je fakt jednoduche kupit darcek 😉
@neurologia Bea, ze z detstva, ved ked ty si bola mlada, to bol na trhu asi ten, co teraz 😀

S Brezlami ste mi neporadili, no neva. Ale mam dalsiu otazku. KOlko kg ma v priemerne taka torta?

leelo
17. dec 2010

@rpinguin ta poznamka s beuskinym detstvom je trefna 😀
no a s katkou si sa neradila o brezloch? minule mi vravela ako sa to robi, teda len tak cca spominala cast procesu 😉 takze urcite robia

neurologia
autor
17. dec 2010

@rpinguin
@leelo
ale viete co dajte sa vypachat 😀 no nahodou ten co je v obchodoch teraz je iny ako ten co poznam....no ale vyurcite pamatate este aj inu lepsiu chut ako ja 😉

evinkaaa
17. dec 2010

reni - no to darcek ani nebol. To manzel objednaval z nejakeho shopu nieco a len tak nahodou ( 😀 😀 😀 uz je nakazeny mojou peciaciou hobby) obzrel aj v kutiku na pecenie a videl tuto formu a zdalo sa mi to zaujimave a spytal sa ma, ci to chcem.....no jasne ze ano 😀

bei - aj ja si myslim, ze dnesny termix a nielen termix, ale veeeela inych veci, nieje to , co byvalo kedysi. 😉

peti - taka torta vazi vselijako. No, podla toho, aku velku. Ja co peciem napriklad priemer 20cm potahovanu s kremom, ale dnuka ziadne ovocie (kedze je krem napriklad orieskovy s kuskami orieskov) a navrchu ziadna "tazka" dekoracia, tak vazi okolo 2 kilov.

iii
18. dec 2010

bei, myslim ze tu na konikovi je aj tema "nastrocne mamicky", tak skus tam 😀

tak sa musim pochvalit s pernickami, chutia naozaj vyborne a su dokonca aj pekne, super recept. s tym lebkuchen korenim je to dobra vychytavka. nakoniec sme to pobalili do celofanovych sackov a previazali zlatou stuzkou.
no akurat je to dost velka babracka, aby sa to vyplatilo, tak by bolo dobre to robit asi z dvojnasobneho mnozstva muky.

dania
18. dec 2010

Zuzi, ten tvuj recept na pernicky je vazne dokonaly, vubec nejsou tvrde. No k chuti se vyjadrovat nebudu, nebylo by to objektivni, protoze ja fakt pernicky nesnasim, ale voni krasne. Zdobit se bude zitra.
Ingi, to neni spatny napad pernicky rozdat, co jineho s nimi 😀 Pokud se povedou i esteticky, tak nad timhle resenim popremyslim.

mammy81
19. dec 2010

@neurologia Bea no super este aj srandicky si z "nas" mladsich robia hm??? 😀 😀 😲
ze chutil vyborne ?? ja ho cchem urobit aj cez sviatky ked budeme doma(ked pojdeme lebo o tom este stale nic neviem) 😖 .
Ja perniky nejak nemusim a co to mam uz napecene este tento tyzden by som cosi chcela take lahke..... 😅
a ked uz aj renca piekla wau ste-sme ju asi fest nakazili 😀 😀 😕 😕

mammy81
19. dec 2010

aha a som zabudla tie Zimtsterne som robila minuly rok ale nejak nikomu nechutili 😒 ,takze tohto roku som sa tomu vyhla 😅 .
este by ma zaujimali tie gulicky zo salka co robila Evka ale ta je uz smer SVk . 😒 skoda, urobim rumove gulicky.... 😨

dania
20. dec 2010

Steffi, ja jsem prave ty Zimsterne udelala, protoze kolegynka prinesla do prace Bahlsen zimtsterne a ty byly wow! Ale ty doma sice vypadaji hezky, ale jsou hrozne suche, chut v poradku. No co, hlavne ze to aspon Nicovi chutna. Ale priste mozna taky koupim ty z obchodu a bude to tutovka bez prace 😉

paula
20. dec 2010

Ahoj holky zkusene pekarky a cukrarky!
Moc prosim o radu. Je sice trochu mimo tema, ale snad se najde nekdo, kdo pomuze.
Takze: Chtela bych upect sama laurince dort k narozeninam. Uplne jednoduchy, piskotovy testo, krem, nebo marmelada, prelit cokoladou, kremem neco namalovat nahoru?!
Prosim o recept na testo, na krem a to takovy, ze se to povede i me! 😉 Predem dekuji!
Pavla

evinkaaa
20. dec 2010

@mammy81 - steffi, som, tu len na skok a citala som, ze si sa pytala na tie salko gulky. Tak ti vkladam moj prispevok, kde som pisala o tych kolacikoch roznych.

http://www.cukrovi.kvalitne.cz/hlavnicukr.htm
Klikni vlavo na "Ukazka mych vyrobku" a potom na "Cukrovi s recepty" . Tam chod si scrolluj dalej a dalej niekde by mali byt na obrazku a pod obrazkom recept. Musis len pozorne sledovat, urcite najdes. Su fakt bajecne a chutia ozaj super.

zuzanasaw
20. dec 2010

Tesim sa, ze sa vam pernicky podla mojho receptu vydarili... 😉 A ze na rozdavanie... Ja to nestiham piect, uz som robila zo 4,5 davky a ked trebalo balit do balickov (kazdorocna tradicia pre moje kamosky), tak praktisch uz nebolo ani z coho, vsetko mi to moji hladosi zozrali 😀

Evi, tak ten kolacik pre tej forme, co ti muz kupil, vyzera fakt super! Uz si to objavila aj v nejakom e-shope?

Baby, ja som strasna, dostala som od svokra hotovost, nech si kupim na Vianoce nieco, co ma potesi... Co myslite, kde som ich minula? Konecne som si naobjednavala vecicky na pecenie "z tych drahsich", co som si doteraz stale lutovala. Tak nech si toho Jeziska poriadne uzijem 😉 😵

Pauli, ake by to malo byt cesto? Biele, tmave, mramorove, orechove... a krem vanilkovy, cokoladovy... skus blizsie specifikovat, nech aspon priblizne viem...

paula
21. dec 2010

Zuzi ja sama presne nevim. 😉 L. by si predstavovala nejaky cokoladovy... ale tmave testo a cokoladovy krem, to uz je asi moc coko?! Orechove testo? Neni to moc tezke? Mozna bych tedy zkusila orechove testo s cokonaplni a cokopolevou?? Porad co je nejjednodusi a nezdrcne se! Diky moc.

Jo ja letos pekla pernicky, ktere tu loni kolovaly pod nazvem "medovnicky" od nejake slovenske holky, ale nevim uz od koho, loni jsem se k nim uz nedostala, ale letos napekla a jsou super!!! Normalne me totiz pernicky vubec nechutnaji, ale tyhle ano!

Prave tvrdnu doma, zatimco ve skole maji Weihnachtsfeier. Protoze Laura ma Magen-Darm virus... 🙄

neurologia
autor
21. dec 2010

@paula
pauli "zdrcnut" sa ti moze aj jednoduchy recept na napln...tajomstvo je ze suroviny ktore spolu vymiesavas maju rovnaku teplotu! cize maslo a podobne srandy si treba vcas vybrat z chladnicky a nechat ich "oteplit "..... 😉

evinkaaa
21. dec 2010

Zuzi - ano, ten kolacik, lepsie povedane torta, vyzera naozaj fantasticky. Vcera sme rozkrojili a aj som odfotila. Neskor stiahnem foto a ukazem tu. Ano, to som objavila v e-shope. Odtial mi to manzel objednal. Ale v nemeckom. Ale nemaju to vsade a ak to niekde maju v ponuke, tak vypredane. Nechapem. JA som to horko-tazko nasla. Maju to aj na amazone, ale ja amazon osobne nemam moc rada a dat za tu formu viac ako euro som teda nechcela a na amazone to bolo drahe. Ale nasli sme niekde inde a lacnejsie a lepsie. 😉

evinkaaa
22. dec 2010

Zuzi - pochval sa, co pekne si si objednala? Ja sa akurat chystam, ideme s manzelom do cukrarskeho obchodu..zasa tam miniem majland, pretoze si chcem kupit kyblik WI a nejake silikonove formicky....nuz co....vianoce su 😀

paula
24. dec 2010

Recept na dort?! Prosiiim !

Pekne vanoce vam vsem. 🙂

neurologia
autor
25. dec 2010

@paula
pauli ja robim piskot takto:

5 vajec
5 lyzic cukru
5 lyzic polohrubej muky
1/2 prasok do peciva
bielka vyslahame s cukrom do peny-sneh, potom pridavame zltka, muku, prasok do peciva
- ak chcem kakaovu piskotu tak dam za lyzicu kakao a len 4 lyzice muky....tak isto aj s orechami ....

cokoladovy krem robim tento: (mne sa podaril hned na prvykrat takze ho nepovazujem za nic zlozite 😉 )
350 g krystal cukor
250 ml slahackovej smotany
spolu uvarit ked zovrie odstavit a vmiesat 100 g kakaa a pridat 150 g roztopeneho tuku Cera (v nemecku sa to vola Biskin) treba dobre premiesat nech sa masa spoji a nechame odstat do druheho dna....potom to bude take tuhe (huste) ...vymiesame to s 500 g masla

paula
27. dec 2010

Dekuji Bei, jsi moc hodna. Nakonec jsme meli jen kupovany, protoze polovina hosti neprisla, ale urcite ten tvuj brzy zkusim. 😉

zuzanasaw
3. jan 2011

pauli, ospravedlnujem sa, ale nejak som nic nestihala, takze som ani tu na teme nebola. Ale napisala by som ti presne ten isty kakaovy krem ako Bejka, robim ho uplne rovnako a je vynikajuci. A piskota je klasicka, akurat zalezi od toho, aky velku tortu robis, ci bude stacit z 5 vajec, resp. ci ho len prekrojis a naplnis alebo chces vyssiu tortu a potom si tie korpusy napecies 2ks... Peceniu zdar! 😵

deina
14. jan 2011

Ja sa len trosku idem pochvalit... konecne som dokoncila tortu pre Miska, robena na mnohe, mnohe etapy, no ale takto sa mi podarila. Snehuliaci maju baretku, pretoze sa mi nedarilo vymodelovat klobuk (ci hrniec alebo co by to mali na tych hlavach mat). Manzel povedal, ze ten vlavo vyzera ako Matko. 😅

dania
14. jan 2011

Krasni snehulacci 😵

neurologia
autor
15. jan 2011

@deina
ta je chutnucka....aspon su origos s baretkou na hlavicke 🙂

evinkaaa
16. jan 2011

Dani - uz som chvalila na fb......ale aj tu....torticka sa ti podarila fantasticky 😵 😵 😵

deina
16. jan 2011

Dakujem. 🙂

Baby, traseny krem sa ako robi? Hladala som vcera v Edeke ten Creme Ole od Dr Oetker, ale nenasla som to. Vola sa to tu inak alebo ho len nahodou nemali?

evinkaaa
16. jan 2011

Dani - tu mas postup: 😉 V recepte som aj napisala, ze ako sa ten "puding" vola tu v nemecku. Jasne, ze si ho nemohla najst, kedze tu sa vola inak... 😉

- 1slahacka nevyslahana kelimkova (najlepsie 33%-tna)
- mandarinkovy kompot maly - okolo 300g (kto nema rada mandarinky, tak da sa to aj s jahodovym kompotom)
- Dr. Oetker Paradies Creme Vanille Geschmack

Vsetky tri suroviny (slahacku z kelimka nevyslahanu, ten vanilkovy krem-prasok, cely kompot aj so stavou) das do nejakej nadoby, uzavries a trasies. Trasies tak dlho, kym nezhustne. Aj s otvorenim kompotu a pridanim vsetkych priad do nadoby to cele trva maximalne 10 minut. Krem je lahky a chutny a hlavne veeelmi rychly.
Ja mam teraz vychytavku pripravy tohoto kremu a to taku, ze ten "puding", smotanu a stavu z kompotu dam do misky a na najnizsom stupni miesam mixerom. Pekne to zhustne a ak sa ti nebude zdat, tak tam mozes dat jeden sacok "sahnefestiger" (stuzovac). Plnku dam na piskot a ovocie dam na to. Podla mna je to tak lepsie, pretoze niekedy sa moze stat, ze tym "divokym miesanim" sa ovocie popuci a mne sa to moc nepaci a nevyzera to vzdy pekne. Takze tie tri veci zmiesam a ovocie dam az na plnku. A hotovo.

evinkaaa
16. jan 2011

A tento je tiez podobny, lenze tam je naviac pochutkova smotana. Je chutovo podobny tomu predoslemu, ale taky akoby sviezejsi. Chuti tiez skvele. 😉

2 mandarinkove kompoty (aj so stavou)
1 slahacka 33 %
Dr. Oetker Paradies Creme Vanille Geschmack
1 kysla smotana
1 stuzovac slahacky

neurologia
autor
17. jan 2011

@evinkaaa
evka no co ti mam povedat .... 😉 velmi pekne ti dakujem traseny krem poznam a robim ho dost casto ale ani ja som nemasla Creme Ole od Dr Oetker...tak som si z SK nosila zasoby 😅 ale vdaka teba ho uz kupim aj tu....vidis ako si mi ulahcila zivot 😉

evinkaaa
17. jan 2011

Bei - vsak ja som tento recept s nemeckym nazvom napisala tu do temy uz davno. Mozno si len prehliadla...😉