Recepty mamičiek z Nemecka
Ahojte babizne,
tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...
mnaaaaam uz sa tesim... 😉
@neurologia a pritom to ma v dnesnych casoch take jednoduche...otvorit chladnicku alebo skocit do spajze po suroviny, daco zmiesat v hrnci na sporaku. Jeho neandertalski kolegovia zijuci v jaskyniach a inych dierach si museli najprv pracne ulovit mamuta, nasekat ho, zalozit ohen bez zapalovaca alebo zapaliek a tak dalej...a ked nebol mamut, zut travu s korienkami...
baby, smirujete u nas? tiez doobeda varime a sa tesime, ze kolko toho je a bude aspon na dva dni a pride nas tata a vsetko zje a co nezje, tak si da na veceru..
evi, pytala si sa, ci budeme na valentina piect.. no ja isto nie, kedze mm ma v piatok 11 narodeniny, tak upeciem na piatok.. este mu skusim vybavit na piatok volno u svokra a ze by sme vsetci spolu niekam sli.. 😉 napriklad nejaka svajciarska zoo.. (ak nam toto krasne pocasie vydrzi)
@evinkaaa
no urcite nie nic take komplikovane ako vlani.. ale on je ked uz tak skor cokoladovy typ.. takze nieco take.. pockaj, kuknem foto, vlani som robila taku daku tortu ze striekane cesto, na pasiky a vnutro 3 druhy slahackoveho kremu (biela coko, horka coko a nugat) len som to dala do srdcovej formy, tak to az tak moc dobre neukazalo zvonku, ale chutovo bola super..
@mooc
aj ja si recept prosim ...a samozrejme aj foto... 🙂
@evinkaaa evi nemam, ale v recepte je aj foto v reze.. inak moja v reze vyzerala lepsie, lebo bola fakt 3farebna.. dole tmava, potom taka svetlo nugatova a hore biela.. ☹ ja bohuzial na zdobenie velakrat nemam cas alebo trpezlivost, takze zvonku moja nic moc (a hlavne s tym tvarom srdca to bolo dost narocne)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22673&use...
@evinkaaa 😝 toto nieeee.. ja si priebezne ukladam alebo tlacim recepty ak nieco vidim, co sa mi "paci" a pritom si vravim, ze to spravim tomu alebo k takej prilezitosti.. pre mm mam vyhliadnuty tento rok tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24283 ja sice kavu nemusim, ale su to jeho narodeniny..
inak ja malokedy robim nieco dvakrat (myslim taketo na prilezitosti), lebo klasiku ako tvarohovy struhany, alebo mamin jablcnik, tak to jasne, ze robim opakovane 😉 ale na prilezitosti sa skor zvyknem pustat do takychto neoverenych experimentov..
@mooc - reni ja napodobne. Nejake "exkluzivne" torty peciem vzdy iba raz. Sice si ten recept ulozim, ze keby nieco 😀 , ale aj tak ho nepeciem. Pretoze mam tisice receptov a kazdy z nich caka na vyskusanie 😀
Tu taliansku kavovu som ja uz robila. Bola vynikajuca....aj ked ja som od nej ocakavala viac, podla toho, ako ju tam vychvaluju. Bola dobra, ale musim povedat, ze som jedla uz lepsie... 😉
@evinkaaa evi to mne nevadi, aj tak z nej nemusim vela zjest.. dost ma je aj bez torty a teraz mi tak strasne sladke chuti, ze bude lepsie, ked nebude az taka podla mojej chuti.. 😉
inak paci sa mi.. podobasa na schwarwälderkirsch.. na ktoru si jednak netrufam a jednak: zvykne ju svokra doniest od pekara.. a ci by sa potom moja dala s tou zrovnavat??? (aj ked uz doniesla aj taku, co mala zmrnute "dno" hehe tak na tu by som mala urcite)
@mooc - dik za info. Urcite vyskusam. Ja chcem najblizsie vyskusat tuto....vyzera skoro podobne ako tvoja, len je cela z piskota a ma iny krem. 😉
http://tortentante.blogspot.com/2009/08/anleitu...
Len ja ju nepotiahnem, ale nejak ozdobim zvysnym kremom 🙂
no ale tie potahy na tortach plne spadaju do konceptu, ze najprv jedia oci 🙂
Vcera som bola tak strasne unavena, ze som nechala manzela varit sameho v kuchyni podla receptu fazulovy Eintopf s hovadzim masom a zemiakmi...minul mi skoro vsetky koreniny a kvikal, ake to bolo kinderleicht 😀.
my sme v sobotu pozvany na obed ku kamaratom tak sa chystam na ten twister co robila renca (mooc) mm minule narodky-srdce
len na nakup surovin pojdem zajtra aj ked dnes mam chut ale vcera som bola prec na aute a brala som so sebou aj kociar atti ho vecer ale nevylozil , dnes rano mal nestihacky a hadaj cim siel dnes do prace?-ano autom a kocik tam....takze dnes improvizujem

@stardust
heh ze v bani vies...no veceru si musi sam pripravit a obed ma obycajne pripraveny takze asi je lenivy si spravit veceru-vymysliet si ze co si da a potom to zrealizovat 😀