Recepty mamičiek z Nemecka
Ahojte babizne,
tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...
mnaaaaam uz sa tesim... 😉
@evinkaaa evi, tak mam nakupene suroviny na tu kavovu + na kysnute take nieco co som vytrhla svokre z nejakeho casopisu.. vyzera to ako osie hniezda, len sa to pecie spolu v jednej zapekacke ako ked buchty.. 😝 + na nejaku slanu akoze chlebicek plneny natierkami a a ozdobeny sunkami, salamami, syrom a zeleninkou.. no a este k tomu varim obed pre 7 ludi.. 😅
teda okrem toho, ze sa uz 2 dni v kuse vadime, lebo sa len vala doma a nic nerobi a pomoct nemoze ani tolko, aby vymenil nicolasovi plienku.. mne zacina byt tiez dost zle.. a paradne mi tecie z nosa.. ale ved co, ja stiham.. mat na starosti dieta, upratovat, varit, piect, nosit toto brusisko pred sebou.. 🤐
@neurologia bei neboj, tehu je krasne, len mnou asi prave trochu moc kyvaju hormony..
sorry za egopost, ktory sa do tejto temy vlastne ani nehodi..
@mooc - ach reni, ti muzi su niekedy fakt nemozni. Ale musim povedat, ze moj do tejto kategorie (ktori maju nadchu ci troska kasel a su "smrtelne" chori 😀 ) nepatri. On aj ked je fakt chory, si to neprizna a ja som ta, ktora ho musi "zwingen" do postele ci si dopriat troska oddychu. A moj manzel pracuje, aj ked ma pomaly horucku. A o pomoci fakt nemusim hovorit. To je pre neho samozrejmost. Vcera, ked mi bolo tak hnusne (dnes je kustik lepsie), tak ma vyhnal z kuchyne a ze ide robit veceru on. Ako-tak mi bolo fajn a chcela som urobit veceru, lebo on cely cas pracoval a po veceri tiez az do neskoro vecera, ale on ma vyhnal s "krikom" 😀 😀 😀 , ze si mam ist lahnut na gauc a prist, az ked bude volat, ze uz je na stole. 😀
Ty sikulka, ty vsetko stihast, si predsa power-frau. Ale fakt ti nezavidim, co vsetko mas momentalne na starosti. Pekne dobrotky si si vymyslela. Slanu tortu sa chystam urobit aj ja. O niekolko dni bude kamosova "einweihungsparty" a spolu s tym aj geburtstagsparty, tak bude tam vela ludi. Chystam sa urobit potahovanu a slanu torticku. To urcite vsetci ocenia. 😉
Zelam ti vela zdaru a vela sil a energie. Budes ju potrebovat 😵 😵 😵 😵 😵 Myslim na teba. 😵
@evinkaaa evi, mozem ta ubezpecit, ze ani moj nebol.. pekne sa o mna staral, aj porobil ked sme obaja chodili do prace.. lenze teraz.. neviem, ci ja som si ho tak rozhyckala, ci si berie priklad zo svojho otca.. 😒
aaaaale aka som.. naskor som mu vnukla myslienku, ze bude lepsie rodicov pozvat na vikend a nie zajtra na obed.. ze aspon spolu posedime, lebo zajtra by museli po obede hned utekat do prace..
no a potom taky napad ze ked uz cez vikend pridu, ze ci nie radsej tak na poobedie + vecer.. 😀 nemusim pre tolkych varit.. (bude len torta+ kava + ta slana torta) a vsetko 😅 spapal.. na vsetko skocil.. 😉 takze ja som uz viacmenej spokojna.. (dnes bol s nami aj na nakup a aj vecer nicolasa vychystal do postele, musela som byt riadna furia poobede) 😀
@mooc
ja som robila dnes ten twister no neviem neviem zatial mam z neho take zmiesane pocity som zvedava ked ho zajtra ochutname...
@neurologia beus, mne sa tiez nezdalo zo zaciatku to cesto, lebo vsak to len take ploche palacinkove bolo.. ale ten krem bol hrozne fayn.. to si este pamatam.. ach, keby vam naaaahodou nechutila, posunte sem.. 😝
@dania dani, krasne! kto je to s malym? 🙂 timmy uz hotovy chlap, z babatka mu zostali uz len tie licka buclate 😉
ja som vcera robila muffinky s javor. sirupom, mali velky uspech. super mi vybehli a krasne sa popraskali. moj muz uz zacina byt uplne nadseny, co vsetko varim a peciem 😵
Peto, to je moje kamaradka z vysky, byla u nas na vikend, ona taky pracuje v Nemecku, tak jsem mela radost, ze jsme se konecne potkaly. Haha, ty sushi se fakt povedly, a tohle na obraku uz je jen zbytek, co jsme nesnedli a vzpomnela jsem si na foceni.
A taky jsem zvedava na ten muffinovy recept, nebo uz ho nekdo napsal na nasi diskuzi? 😝 ta moje pamet ... 😀 Nojo, hezky manzela rozmazlujes, tak to ma byt 😵
A mne taky 🙂
Jinak ty stranky www.joyofbaking.com, recepty jsou fakt uchvatne. A pak jsem taky objevila jeste jeden blog, a ta holka tam ma taky moc fajn veci
http://luciedvorakova.blogspot.com/
@leelo
ak mas chut este upiect nejake muffiny...mozem odporucit tieto
Muffiny s rikotou a broskynami - vyborne!!!!
2 1/2 salky muky
1 1/2 caj.lyzicky prasku do peciva
1/2 caj.lyzicky soli
1 1/3 salky kryst.cukru
1/2 salky rikoty
1/2 salky oleja
2 vajcia
1 1/2 caj.lyzicky vanilkovej esencie
1 salka nasekanych broskyn
1 broskyna na ozdobu
Postup:
V miske zmiesajte muku, prasok do peciva a sol. V druhej miske vymiesajte slahacom cukor, rikotu, olej, vajicka a vanil. esenciu. Pridajte muku, PDP a sol a vsetko spolu vymiesajte. Vmiesajte broskyne a dajte do mufinovej formy. Na vrch kazdeho mufinu dajte kusok broskyne.
Pecieme 35 az 40 minut na 190 stupnov.
Holky, to sushi bylo s ruznou kombinaci uzeneho lososa, tamagoyaki (vajecna omeleta pripravena po japonskem zpusobu), avokadem, prouzky tofu a okurek nalozenymi v sojove omacce. A nektere jsme delaly s rasou uvnitr obalene sazamovymi seminky.
Mnam mnam, nedelejte chute s mufinky, jinak pujdu a nejake upecu 😀
@neurologia bei, diki moc za tip, vyzera to super - ricotta & broskyna, hmmm 😵
olej davas slnecnicovy?
mam este otazku k tym muff. s javor.sirupom: ja som ho tam moc necitila, ale velmi ho lubim, tak sa mi to zda trosku skoda - dat ho tam a necitit. mam ho pripadne niecim nahradit? alebo jednoducho nedat? rozumej, urcite prispel k harmonii tych chuti, ale zaujima ma ci by v recepte chybal. co myslis?
@dania dani, znie to cool - california maki je uzas 😵 mas este nejake exot.recepty, co ste si doviezli z poslednej cesty?
ja som nedavno narazila na receptovy blog tejto kocky. paci sa mi, ze ma aj exot.mnamky. skoro kazdy den nieco nove pridava, takze sa oplati sledovat:
http://dulce-de-leche-blog.blogspot.com/
okrem ineho ma zaujal aj tento jej recept, tiez na oprasenie muffinovej formy. super rychle pre navstevu:
http://dulce-de-leche-blog.blogspot.com/2011/02...
no a graficke spracovanie toho blogu je jednoducho velmi lakave a mnaaaaaaaaaam 🙂
Ahoj holky, promiňte, že vám sem lezu, co je to Kaiserkuchen? Teď o tom padla řeč v nějakém našem seriálu, že je to výborné 😉 Nemáte někdo recept? Ale česky. 😉
@gabikri http://www.kuechengoetter.de/rezepte/Kuchen/Kai... cesky to nemam, ale keby ti nepomohol napr. google-prekladac, tak daj vediet, prelozime.. 😉
@leelo
peti davam obyc.slnecnicovy olej... a sirup no neviem neskusala som ho nicim nahradit alebo uplne vynechat musis vyskusat a uvidis 😉 potom nas ale informuj co a ako....dopadlo
inak tvoje linky vyzeraju veeeelmi lakavo a uz mam aj adepta na vyskusanie...uvidim kedy sa k tomu dopracujem
Peto, tady je recept, dam link, protoze jsou tam i obrazky a postup:
ZELENINOVE LASAGNE
-----------------------------------------
250 g lasagní, olej, cibuľa, 200 g mrkvy, 200 g cukiet, 3 rajčiny, 3 strúčiky cesnaku, bazalka, čili korenie, 1 mrazený špenát, malé kokteilové rajčinky na ozdobu, 50 g tvrdého syra.
Bešamel: 50 g masla, 2 PL hladkej múky, 2,5 dcl mlieka, 2,5 dcl bujónu z kocky, 100 g tvrdého syra
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5214
Jenom bych chtela doporucit cerstvy listovy spenat spareny, misto rozmrazeneho, ma to uplne jine grady.
@dania dakujem. ja som si aj myslela, ze tento recept uz v tejto teme odznel. zmiatol ma ten cerstvy spenat. si urobila z lasagni pre gurmanov este gurmanskejsie 😉 musim vyskusat
@neurologia diki. nejak sme sa muffinkov na cas prejedli, tak po pauze idem na to.
ktory recept ta tam zaujal? mna celkom ten bananovy kolacik 😉
@leelo
ten recept od danky na tie zeleninove lasagne poznam a robim...su super ja sa ich neviem dojest 😉
Ahojte.... 😉
Na vyziadanie vam pisnem "moj" kolacik.
Biskvit som upiekla tento, pretoze je velmi jemnunky a lahodny: (ide vlastne o to, ze polovica muky sa nahradi skrobom a preto je cesto lahulinke, jemne a vzdusne)
4 vajcia
170g cukru
80g muky
80g kukuricny skrob (speisestärke)
1CL prasku do peciva (cajova lyzicka)
Vymiesame len bielka s 3 lyzicami studenej vody, aby boli tuhe. Potom do nich postupne pridavame cukor a zltky. Nakoniec muku, skrob a prasok co peciva. Pecieme asi 35 minut (zalezi v akej forme to pecieme) pri teplote 170-180 stupnov)
No a na "krem" som pouzila toto:
1 maly biely jogurt
1 tvaroh
To som spolu zmiesala a do toho som zamiesala asi 350g rozmrazeneho a rozmixovaneho ovocia (Beerenmischung a ja som k tomu pridala este troska jahod, preto 350g, kedze beerenmischung ma samotne 300g). Ak sa to niekomu bude dat moc kysle, mooze dat troska cukru. Dalej som si rozpustila 8 platkov zelatiny podla navodu a zamiesala do vzniknuteho kremu pomaly. A nakoniec som do toho zamiesala do tuha vyslahanu 1 slahackovu smotanu. Ale tu som do toho nevmiesala mixerom, ale iba vareskou, aby to ostalo take "jemne". Rozliala som to na biskvit, ktory som si prekrojila (na kolkokrat chcete) a striedala piskot a krem, piskot a krem....
Hotovo. Predtym ale, ako budeme davat krem, tak musime dat okolo piskotu ten kruh od formy, pretoze je to najprv tekute a stekalo by to dole. Ale ked to naplnime, dame do chladnicky, najlepsie cez noc a na druhy den odoberieme kruh a ozdobime podla seba. Krem pekne stuhne a je lahodny a veeeelmi osviezujuci. Urcite sa velmi hodi na leto, ked je teplo.
Ja osobne chcem nabuduce urobit s mangom alebo len cisto malinami ci jahodami. 😉
@oli1104
ja robievam len tuto nam teda chuti mozno zachuti/zapaci sa aj vam/tebe
Babovka
150 g olej
150 g mlieko
375 g cukor
6 vajec
stipka sol
375 g polohrubej muky
1/2 prasok do peciva
olej, mlieko, cukor, zltka spolu vymiesame do "biela". potom pridavame muku, prasok do peciva a tuhy sneh z bielkov.
vylejeme do vymastenej a vymucenej formy a pecieme . no a jasne ze spravna babovka ma byt zlto-hneda tak si kusok cesta nechas v nadobe primiesas kakao a vylejes do formy kde mas uz bielu masu.

Bei, aj ja akurat peciem. My sme pozvani v sobotu na käsefondue ku kamaratom, tak budem robit torticku. Ale nie tu ,co renca (ta bude buduci vikend), ale potahovanu z sachovnicovej formy a karamelovym kremom. Chcela som nieco ine doniest, ale kedze kedysi v lete som doniesla nieco podobne a velmi im chutilo, tak im donesiem teraz tuto tortu. 😉
Aj ja sa tesim na tu twister. A potom vyskusam este tu "moju" co som dala link. Je velmi podobna twisterovej, ale s ovocim a trosku ja si ju zmenim, aby bola zaujimavejsia. 😉