icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

neurologia
autor
4. feb 2011

@stardust
heh ze v bani vies...no veceru si musi sam pripravit a obed ma obycajne pripraveny takze asi je lenivy si spravit veceru-vymysliet si ze co si da a potom to zrealizovat 😀

stardust
4. feb 2011

@neurologia a pritom to ma v dnesnych casoch take jednoduche...otvorit chladnicku alebo skocit do spajze po suroviny, daco zmiesat v hrnci na sporaku. Jeho neandertalski kolegovia zijuci v jaskyniach a inych dierach si museli najprv pracne ulovit mamuta, nasekat ho, zalozit ohen bez zapalovaca alebo zapaliek a tak dalej...a ked nebol mamut, zut travu s korienkami...

mooc
4. feb 2011

baby, smirujete u nas? tiez doobeda varime a sa tesime, ze kolko toho je a bude aspon na dva dni a pride nas tata a vsetko zje a co nezje, tak si da na veceru..
evi, pytala si sa, ci budeme na valentina piect.. no ja isto nie, kedze mm ma v piatok 11 narodeniny, tak upeciem na piatok.. este mu skusim vybavit na piatok volno u svokra a ze by sme vsetci spolu niekam sli.. 😉 napriklad nejaka svajciarska zoo.. (ak nam toto krasne pocasie vydrzi)

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - reni, takze predsa budes piect....aj ked o 4 dni skor 😀 vsak to nevadi. 😀 A co dobreho sa chystas manzelikovi upiect?

mooc
4. feb 2011

@evinkaaa
no urcite nie nic take komplikovane ako vlani.. ale on je ked uz tak skor cokoladovy typ.. takze nieco take.. pockaj, kuknem foto, vlani som robila taku daku tortu ze striekane cesto, na pasiky a vnutro 3 druhy slahackoveho kremu (biela coko, horka coko a nugat) len som to dala do srdcovej formy, tak to az tak moc dobre neukazalo zvonku, ale chutovo bola super..

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - jeeeeej, to znie fantasticky. Mozes hodit foto a receptik? Prosiiiiim 😵 😵 😵 😵 😵

neurologia
autor
4. feb 2011

@mooc
aj ja si recept prosim ...a samozrejme aj foto... 🙂

mooc
4. feb 2011

@evinkaaa moment, idem hladat foto 😉 a recept mam niekde vytlaceny z netu, ten budem musiet pohladat.. inak ten nugatovy krem mal byt v povodnom recepte z gastanoveho pyre, lenze som to nezohnala, tak som improvizovala..

mooc
4. feb 2011

mozem sem hodit link na recept, aj ked je z konkurencnej stranky, ci radsej kopirovat?
foto tu.. som to orezala z fotky, co sfukuje mm sviecky.. lepsie nemame..

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - reni, mozes kludne hodit link. 😉 Mnam, torticka vyzera fantasticky. Mas nahodou aj foto v reze? 😀

mooc
4. feb 2011

@evinkaaa evi nemam, ale v recepte je aj foto v reze.. inak moja v reze vyzerala lepsie, lebo bola fakt 3farebna.. dole tmava, potom taka svetlo nugatova a hore biela.. ☹ ja bohuzial na zdobenie velakrat nemam cas alebo trpezlivost, takze zvonku moja nic moc (a hlavne s tym tvarom srdca to bolo dost narocne)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22673&use...

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - dik renca. To vyzera fakt mnamkovsky. No, urcite urobim o dva tyzdne, ked pojdeme ku kamaratom na veceru 😉
Ale co chces, ved torticka je naaadherna. Naozaj sa ti skvelo podarila. 😵

mooc
4. feb 2011

@evinkaaa evi dik, no robila som ju v noci, po celodennej sichte pri nikusiakovi.. (to bol este malicky a "nepomahal" ako teraz) takze vidiet to na nej, ale co.. zjedla sa aj taka..

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - fakt neviem, co sa ti na nej nepaci. Ved je suprova 😵 . A co to budes piect teraz? Ci tento overeny recept? 😀

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - este mi prosim ta prezrad, ako si urobila tu nugatovu plnku? 😕

mooc
4. feb 2011

@evinkaaa 😝 toto nieeee.. ja si priebezne ukladam alebo tlacim recepty ak nieco vidim, co sa mi "paci" a pritom si vravim, ze to spravim tomu alebo k takej prilezitosti.. pre mm mam vyhliadnuty tento rok tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24283 ja sice kavu nemusim, ale su to jeho narodeniny..
inak ja malokedy robim nieco dvakrat (myslim taketo na prilezitosti), lebo klasiku ako tvarohovy struhany, alebo mamin jablcnik, tak to jasne, ze robim opakovane 😉 ale na prilezitosti sa skor zvyknem pustat do takychto neoverenych experimentov..

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - reni ja napodobne. Nejake "exkluzivne" torty peciem vzdy iba raz. Sice si ten recept ulozim, ze keby nieco 😀 , ale aj tak ho nepeciem. Pretoze mam tisice receptov a kazdy z nich caka na vyskusanie 😀
Tu taliansku kavovu som ja uz robila. Bola vynikajuca....aj ked ja som od nej ocakavala viac, podla toho, ako ju tam vychvaluju. Bola dobra, ale musim povedat, ze som jedla uz lepsie... 😉

mooc
4. feb 2011

@evinkaaa evi, vsak som kupila nugat v takom kelimku.. ten som trosku nahriala vo vodnom kupeli, aby bol tekuty (lebo inak to malo takmer konzistenciu ako cokolada) a zamiesala do tej slahacky.. proste miesto gastanovej, bola plnka nugatova.. 😝

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - pockaj, hodim foto... 😉

mooc
4. feb 2011

@evinkaaa evi to mne nevadi, aj tak z nej nemusim vela zjest.. dost ma je aj bez torty a teraz mi tak strasne sladke chuti, ze bude lepsie, ked nebude az taka podla mojej chuti.. 😉
inak paci sa mi.. podobasa na schwarwälderkirsch.. na ktoru si jednak netrufam a jednak: zvykne ju svokra doniest od pekara.. a ci by sa potom moja dala s tou zrovnavat??? (aj ked uz doniesla aj taku, co mala zmrnute "dno" hehe tak na tu by som mala urcite)

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - aha, chapem. A nedala si k tomu nugatu este aj to mascarpone a potom slahacku? Pytam sa jak blba, ze? Ale ako si mi to uz nemysli 😀

mooc
4. feb 2011

@evinkaaa dobra je co chces.. ju spravim teda 😀 uz padlo rozhodnutie..

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - ano, mas pravdu. Naozaj vyzera ako schwarzwälderkirschtorte. Tu tiez moc nemusim, aj ked som ju uz robila, lebo manzel si zelal 😀

mooc
4. feb 2011

@evinkaaa jasne ze dala, vsak vsetko ako pri tych ostatnych kremoch.. 😝 to ja pisem ako debo..

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - dik za info. Urcite vyskusam. Ja chcem najblizsie vyskusat tuto....vyzera skoro podobne ako tvoja, len je cela z piskota a ma iny krem. 😉
http://tortentante.blogspot.com/2009/08/anleitu...
Len ja ju nepotiahnem, ale nejak ozdobim zvysnym kremom 🙂

mooc
4. feb 2011

@evinkaaa vyzera dobre.. len ja tieto potahovane nemusim.. este tak marcipanom a to je prplacka.. 😝 to radsej spravim nieco ine..

evinkaaa
4. feb 2011

@mooc - no ja tie potahovane torty robim veeeelmi rada a aj ich rada zdobim, ale ten potah tiez moc nemusim 😨

stardust
6. feb 2011

no ale tie potahy na tortach plne spadaju do konceptu, ze najprv jedia oci 🙂
Vcera som bola tak strasne unavena, ze som nechala manzela varit sameho v kuchyni podla receptu fazulovy Eintopf s hovadzim masom a zemiakmi...minul mi skoro vsetky koreniny a kvikal, ake to bolo kinderleicht 😀.

evinkaaa
10. feb 2011

@mooc - renca, tak aku torticku pecies manzelikovi na narodky? 😵

neurologia
autor
10. feb 2011

my sme v sobotu pozvany na obed ku kamaratom tak sa chystam na ten twister co robila renca (mooc) mm minule narodky-srdce
len na nakup surovin pojdem zajtra aj ked dnes mam chut ale vcera som bola prec na aute a brala som so sebou aj kociar atti ho vecer ale nevylozil , dnes rano mal nestihacky a hadaj cim siel dnes do prace?-ano autom a kocik tam....takze dnes improvizujem