icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

rpinguin
6. máj 2010

jaaaaj, no pruser Vieri, si ma odhalila 😀 No musis robit nieco z nemeckych receptov a mas vyriesene, inac aj do tej cokolady sa dava na zriedenie maslo 🙂 ,no ale snad nam kucharky lepsie poradia 😉

neurologia
autor
6. máj 2010

cera - nahrada tu v nemecku Biskin 😉

zuzanasaw
6. máj 2010

Cera je smalcoveho povodu, takze taka mastnejsia (cize do coklady a pod. ale su aj niektore zakusky, kde je vyslovene vhodnejsia Cera), kym Hera je stvorena na pecenie. Ja v DE pouzivam namiesto Hery Sanellu. A do plniek maslo 😉

zuzanasaw
6. máj 2010

Bei, dobre vediet 😉

neurologia
autor
6. máj 2010

zuzka

veru hera = sanella...a do plniek jednoznacne maslo-inak to chuti tak divne a s masielkom je to chutnucke 😉

evinkaaa
6. máj 2010

Jeeej, vy ste tu posledne dni toho ale popisali. Dlho nic a za dva dni tolke litanie 😀
Baby, ja tiez pouzivam do plniek najcastejsie maslo (neukamenujte ma, ja pouzivam aj do plniek to irske maslo - kerrygold) a namiesto cery pouzivam Biskin. To som zistila len nedavno a je to naozaj velmi fajn.
Recepty na kolaciky, co ste pridali vyzeraju strasne skvele. Urcite ich najblizsie vyskusam 😉 . Ja idem piect na vikend kolac (ale vo forme orkruhelj torty) "Opity Izidor" pre svokru, pretoze ma narodeniny. Ma rada orechy a rum a manzel povedal, ked ten kolac na navsteve na sk opacil, ze bude pre svokru ako svtoreny. Tak sa idem cinit, pretoze som tento kolac este nerobila. No tak vyskusam 😀 Chcem ho troska "skraslit" a kedze to bude akoze okruhla torta, tak planujem kremom potriet aj boky a na ne "prilepit" tie tenke trubicky, co sa daju kupit. A potom to ozdobne dookola zviazat hrubsou hodvabnou stuzkou. Taku mam predstavu, uvidim ako to nakoniec dopadne. 🙂
Dnes vecer som si zasa objednala kopec veci na zdobenie toriet. Booze, zasa padlo 80 euro. Ale uz sa tesim na balik, ked dojde. Objednala som totiz dost vela veci (rozne kliestiky na marcipan, ozdobne farebne gulicky roznych farieb, silikonovy valcek na cesto alebo fondant, este nejake vykrajovacky - drobne kvietky, nejake gelovky a podobne veci). 😵

neurologia
autor
7. máj 2010

Ahojte

evka
no zoznam na objednanie mam konecne hotovy aj ja...a tiez tam mam aj gelovky za kolko si ich objednavala ty?ja idem sadu 8 farieb (lubovolny vyber) za 15,12 eur....a kebyze chcem napr len jednu tak cena kus je 2,16 eur....

danka
dnes idem urobit na obed tvoju rybku....tak sa tesim 😉 potom zvestujem ako nam chutila

dania
7. máj 2010

Bei, to je nahoda, my ji delame dneska taky 😉

neurologia
autor
7. máj 2010

danka
tak my sme uz po obede....a poviem chutnalo nam velmi -som aj pochvalu vysluzila-ked som povedala ze to mam z nasej temy na konovi tak som dostala aj povolenie nadalej som chodit kedze take fajne veci tu rozoberame... 😀 urcite zaradujem medzi jedla ktore sa u nas robia casto.... 😉

rpinguin
7. máj 2010

tak sa idem pochvalit...robila som Zuzkin kolac, sa mi zdal jednoduchsi ako Stefkin. Pridala som este aj kakao, kedze Maxik mi pili usi s schoko-schoko. Potom namiesto praskoveho som dala kristalovy. Muky som tiez namiesala rozne- celozrnnu spaldovu, normalnu spaldovu a hrubu. No a plech som tiez nevymastila a neposypala mukou (tuto cinnost uplne neznasam), vyriesil to Backpapier 😉 no a kolacik je fakt super 😵

neurologia
autor
7. máj 2010

renca
vidis super...a ty sa stale odhadzujes ze nevies piect... 😉 -inak na jablkovy kolac sa chystam aj ja...len este neviem ktory spravim ci zuzkin alebo stefkin-hrozna dilema

leelo
7. máj 2010

Reni, sikula, si pre inspiraciou! 🙂
Inak aj ja davam do vsetkeho spaldovu celozrnnu. Upravujes potom nejako gramaze z receptu? - kedze celozrnna muka ma trosku ine peciace vlastnosti...

rpinguin
7. máj 2010

Bea, tebe je to jedno, ty zmaknes oba, Steffkin sa mi zda casovo narocnejsi, ten som si ja s dvomi zbojnikmi dovolit nemohla.
Peti, to chces vela odo mna, aby som este gramaze menila, davam vsetko rovnako, ako pisu pre normalnu muku. Ked peciem chleba, tak tak isto a zatial sa darilo vzdy 😵

iii
7. máj 2010

ja som tiez prave robila zuzkin jablkovy kolac:
- cukru som dala namiesto 400 g len 250g, aj tak sa mi zda byt dost sladky (asi zavisi od typu jablk)
- je dost tazky a gumeny - mozno by pomohlo tie bielka vyslahat? zuzka?
- zo silikonovej formy siel blbo vyklopit, asi preto, ze tam nie je tuk
- chutovo je na moj vkus trosicku "tupy", mozno nejaku citrovnovu polevu by to chcelo
- ale ma u mna body plus, pretoze je jednoduchy a elenke chuti 😉

mammy81
7. máj 2010

Jezisi Kriste Reni ze casovo narocny 😀 😀 ty si maska 😀 😀

Zuzi inac som to hladala v knihe a je to dobre 150 ml oleja,ale ved mozes aj menej......a jablka davam kolko si myslim aby bol cely plech s jabkami ...zalezi aj od velkosti jablk.

Peti ano je to obrateny jablkovy kolac...mam vsetky kolace od segry ona skusi prva a ja po nej 😀

Evi ja som na tej stranke co si dala na tie pomocky na pecenie nasla ze objednat si katalog tak len cakam kedy dojde a idem objednavat uz ocumujem dost treba konat. 🙂 len ci vysledok bude stat za to

mammy81
7. máj 2010

Bea a ten Biskin to je taka "stanga" dlha taky ten Fett???lebo toto som davala do fritezy

rpinguin
7. máj 2010

Steffi, ved sa nehnevaj hned, ved si porovnaj tie recepty, tvoj treba 2x piect, bielka extra slahat a u toho druheho som nahadzala vsetko dokopy, nacapala na plech a bolo. Bol to inac fakt ako beton 😀
Ingi, no mna rozozratej by bolo zrejme 250g malo 😝

schatzinkaschatzinko
7. máj 2010

Renka, podla mna si tam mala dat este Ceru 😀 😀 😀 😀 dakujem pekne baby za info..jasnacka, do plniek fici maslo, niezeby som teda dake robila, ale teoreticky zastavam tiez tento nazor hh🙂len som nasla teraz pocas mojho nadodboroveho studia na tortyodmamy taky recept na falosny parizsky krem a si ho tam vsetky tety vychvaluju, tak som si povedala, zeby som ho skusila a tam hned ze Cera..inak sa tam maju nejako varit zltky, no som zvedava, ci z toho daku lepsiu prazenicu neuvarim🙂) a na potah si musim zase pockat, lebo som tie cukriky vcera zjedla 😵 😵 😵

evinkaaa
7. máj 2010

Bei - neviem presne za kolko som farby objednala, pretoze ja som objednala dve balenia po styri kusy (boli tam rozne farby, ziadna sa neopakovala) a potom som si este dokupila samotne ruzovu a telovu, pretoze tie tam neboli a chcela som ich. A myslim, ze teraz mam zhruba vsetky farby. Tak mozem skusat 😀 Ale ak sa nemylim, tak som tusim za to vsetko zaplatila nejakych 20 euro. Fakt uz neviem presne. A o tom, co pises ty tiez viem, lenze mne to je prd platne, kedze ja som to chcela teraz a nie cakat na to, ze mi to nasi donesu, ked pridu v lete k nam. Vies, takze preto som si objednala tie potrebnejsie veci z webu tu v de a ostatne prkotinky, ktore mi az tak surne netreba, ale "musim mat" 😀 , tak tie si objednam a maminka mi ich donesie v lete.
Co vsetko si ides objednat ty?

Vieri - ako sa ti podaril parizsky krem? Ja som ho robila na velku noc a nebola som nejako moc spokojna. Nam sa zdal moc cokoladovy a veeelmi sladky. Take sladke veci my vobec nemusime. Ale pre niekoho, ktore je "schokoholik" je to ako stvorene. 😀

Reni - novidis ako ty vies pekne vypekat a vkuse sa stazujes, ze sa ti nic neporadi 😉

Steffi - ano, Biskin je aj ta dlha "stange". Ta sa pouziva do fritezy, do kolacov alebo dokonca do fondue. 🙂

neurologia
autor
8. máj 2010

baby

ak by ste niektora nieco chcela mozte si objednat so mnou...my ideme domov auguste-cize by som to doniesla a poslala vam...

evinkaaa
8. máj 2010

Bei - to je velmi mile od teba. 😵 Dik za ponuku. Aj by som to brala do uvahy, ale nasi pridu na nasu narodeninovu oslavu zaciatkom jula, tak ked daco objednam, donesu mi to oni. Ale dakujem ti aj tak.

zuzanasaw
8. máj 2010

Ingi, no ja davam 400g cukru a stale sa po nom len zaprasi 😀 Davam na normalny plech, takze so silikonovkami nemam skusenost (akurat som teraz robila u kamosky nejaky korpus na tortu,co musim este zajtra dokoncit a tiez to nechcelo pekne von, mozno by to chcelo jemne pomucit). Mne sa nezda byt gumeny, len na zaciatku pred pecenim je taky tuhy, potom to narastie a "zporoviteje". Vajcia hodim do misky cele, nic nedelim a ani sneh mimo neslaham, proste to tam len supsnem. A "chutovo tupy" bol ten tvoj mozno zato, ze si nedodrzala recept 😀 Ale nie, vazne, asi je to aj o jablkach...

Reni, zabudla si povedat, ze "beton" to bol pred pecenim 😀 😀 😀 Tiez dobre variacie zmeny receptu 😉

Baby, dnes dorazili svokrovci, cca 10 dni az 2 tyzdne, zatial sa este znasame 😀
Tak budete mat odo mna aspon nachvilku priebezne pokoj 😵 😵 😵

neurologia
autor
9. máj 2010

zuzka
rencin bol tuhy mozno aj po peceni lebo davala rozne muky a tie celozrnne urobia...kolac alebo pecivo takym tuhym... 😉

leelo
9. máj 2010

ano, to je o co som myslela tymi "inymi peciacimi vlastnostami" celozrnnej muky

rpinguin
9. máj 2010

Bea, ale on nie je vobec tvrdy, betonove bolo to cesto, presne ako pisala Zuzka, kolac je super mäkky, fakt, mozes prist vyskusat 😉

neurologia
autor
10. máj 2010

renca
sakris ty sa nezdas....este ta to pecenie chyti ked sa ti takto dari.... 😉

leelo
10. máj 2010

Dani, vcera som pri prilezitosti dna matiek a toho, ze muz ma prekvapli darcekmi, urobila rybku podla tvojho receptu.
ta zalievka (alebo ako to nazvat) je uzasna! ja by som to jedla aj surove 🙂
urobila som jej vela, tak som rybky natrela z oboch stran a piekla som to trosku dlhsie + na zaver este trocha pogrilovala.
manzel bol stastny, dakujeme za uzasny recept! 😉

iii
10. máj 2010

aj my sme mali vcera dankinu rybku!
peti, paaani, co si dostala? to by sa u nas nemohlo stat

zuzka, tak si predstav, ze napriek mojej kritike navsteve jablkovy kolac velmi chutil a dokonca si pytali recept 😀 vidis, ake su tie chute relativne......ale nabuduce dam do neho asi chocolate chips pre spestrenie

neurologia
autor
10. máj 2010

peti
a co si dostala....?ja ked som podpichla ze darcek ale kvietok by bodol-odpoved bola ze ja niesom jeho mama.... 😲

leelo
10. máj 2010

ved aj ja som bola strasne prekvapena, lebo moj muzo neznasa kupovanie darcekov, povazuje to za zbytocnost. a ked uz napr. na narodky musi, tak pri tom strasne trpi a s takym vyrazom mi to aj dava.
vcera som dostala: kyticu (!), oblubene lindt bonbony a hlinenu misku - krasnu 🙂
a zobral maleho na 3 hodky von, tak som stihla nielen navarit, ale si aj oddychnut.

tento tyzden by som rada zdolala tie lasagne pre gurmanov. bei, ty si ich tusim tiez robila. davala si az 3 struciky cesnaku? chutilo malej mlieko?