icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

neurologia
autor
10. máj 2010

peti
jasne ze som dala 3 struciky cesnaku...ja cibulu cesnak konzumujem stale od narodenia malej a nastastie nikdy sme nemali problem...ci uz bolesti bruska alebo ze by nechcela sat -kvoli inej chuti... 🙂

jabera
10. máj 2010

baby, robili sme v prahe stefkin kolac, vsetci isli umret z neho...

renci, trvalo to 20 minut, kym sme ho dali do truby a to ja som len kecala, segra robila 😉

rpinguin
10. máj 2010

jani, ved ja nic proti, ale Zuzkin som robila asi 7, kym isiel do truby, v supani jablk som rychla a naozaj menam nic proti Steffkinmu, ale sa mi to nechcelo piect 2x a ten tusim trebalo a ten druhy prasknes do truby a cakas, ale neboj, ja aj Steffkin vyskusam, aj ten urcite chuti super, to mi je jasne 😉

neurologia
autor
10. máj 2010

do paroma zeny tolko ten kolac ospevujete...ja som ho este nerobila...co mam sa postavit a ist piect ved uz mam cely laptop oslintany.... 😅

leelo
10. máj 2010

Bei, aj v nasej rodine je to absolutne bezkonkurencne naj kolac. chod do toho! 🙂

dania
10. máj 2010

Diky za pochvalu rybky. My ji mame taky moc radi. No a ja musim ten jabkovej kolac taky zkusit, kdyz o tom tak basnite. Jenom mi prosim vysvetete, jak se vejde 16-20 jablek na plech 😅 A kulatym dolu nebo tim vydlabanym? Asi kulatym, aby to pak nejak vypadalo. A to testo mezi ty jabka nejak zatece, ne?

jabera
10. máj 2010

dani, vydlabanym dole, aby lezali pekne.. ale pri prvom som mala malo jablk a proste som to tam nakydala, jak doslo... take mensie stvrtky, ci skor mesiaciky. tiez to bolo vyborne, aj ked s celou polovickou je to potom efektnejsie, ale ak to tiez hned zozerete, tak kasli na krasu 😉 to sa nezda, ked ich davas len na polovicu, vela sa ich minie.
myslim, ze si zajtra zas nakupim nanho. 😀

ja osm dokonca povodne zabudla piect tie jablcka same a bol tiez dobry, takze poohodka.. idem mrknut este ten zuzkin..

jabera
10. máj 2010

baby, ja to tu nemozem citat, ja som tak hladnaaaaaaaaaaaaaaaa... a mam strasnu chut na sparglu!!!! ☹ ☹

dania
10. máj 2010

Jani, a my sme spargl prave povecereli 😀 sorrry...

leelo
10. máj 2010

ej, vy pokusitelky s tou sparglickou! 😉
mate niektora recept na tu holandsku omacku, co ide ku spargli? taku tu zltu, co k nej davaju v restikach...

neurologia
autor
10. máj 2010

tu omacku dostanes kupit....my mame k tomu radsej syrovu-a tu robim doma 😉

leelo
10. máj 2010

to viem, ale domaca je domaca. ide tam tusim surove vajce, ale mozno sa vari ako ta evkina koprova k lososovi. vlastne aj ta by k spargli isla.

dania
10. máj 2010

Petko, kdyz na tom tak trvas, tak tady, jmenuje se sauce hollandaise: http://freeculinaryschool.com/fcs-episode-8-hol... nebo http://culinaryarts.about.com/od/buttersauces/s...
Ale Knorr je Knorr 😀

leelo
10. máj 2010

fakt knorr? 🙂 ked vravite, ze je dobra, tak ja si velmi rada ulahcim zivot

evinkaaa
10. máj 2010

Ahojte 😉

Ked som vas troska citala, tak som normalne teraz hladna 😀 .
Ale sparglou mna nenalakate. Ja neviem, skusila som ju uz velakrat a na vselijaky sposob. Aj zelenu a aj bielu(fialovu), ale nemozem jej prist na chut. Mne sa fakt zda taka o nicom. takze ju vobec nejem rada. Ked sme niekde pozvani a podava sa spargla, tak ju zjem. Ale nieje to take, ze ju okamzite musim mat a neviem kolko. To vobec.
A ked tu tak ospevujete stefkin kolacik, tak ho skusim tento tyzden z pol davky (kedze cely plech je pre nas vela a skor by sa pokazil akoby sa zjedol) urobit. Som zvedava, ako bude chutit. 😉 Potom napisem moje dojmy.

rpinguin
11. máj 2010

Dani, Knorr je sice Knorr, ale tato je aj tak lepsia 😀
http://www.schlecker.com/Bild.aspx?Typ=2&Code=0...

neurologia
autor
11. máj 2010

ja som tu co dala link renca papala na navsteve...a je fakt chutna.... 😉

rpinguin
11. máj 2010

Beus, ja tej vete nerozumiem, ved pouzivaj ciarky 😉

dania
11. máj 2010

Renco, tak toho jsem prave chtela Petu usetrit, Thomy nemuzu ani citit 😀 Pripada mi takova nahrazkova, jak kdyby to delali z Ramy, a to v lepsim pripade (no nedelam si iluze o tom, jak se dela ten Knorr) 😎

evinkaaa
11. máj 2010

Baby, nekazte si iluzie o tom, co do tej omacky davaju a ked vam chuti, tak si kupte a papajte. Ja som tuto tommy tiez opacila a musim suhlasit s dankou. Mne sa zasa zdala absolutne "maslova" a potom som zhodou okolnosti videla niekde reportaz o tom, ako tieto "sauce hollandais" vyrabaju a mala som dost. Bleeee 🙂 . Ved v tej omacke bolo skoro iba maslo a nic ine 😀 Niektori to dokonca preto nazyvaju aj Buttersauce. Ved to tej omacky ide 250-gramove maslo. 😖

evinkaaa
11. máj 2010

A este som chcela, ze ak niektora nemate chut na taku moc maslovu omacku ku spargli, tak ja odporucam este citronovu. Vela kamaratov a znamych ju robieva ako "nahradu" namiesto tej "maslovej" a su fakt spokojni. Ja moc do toho kecat nemozem, lebo som ju ochutnala iba jeden ci dva razy, ale aj tak bola velmi fajn. Taka svieza. 😵

mammy81
11. máj 2010

Renca ja som sa nenahnevala ani nic ved to len srandicky 😀 😀

ja idem robit ten moj kolac asi na vikend asi tiez len z pol davky,lebo tento vikend sme mali torticku moja prva potahovka (pane boze) mam sa co ucit.a bola plnka salko s maslom takze sladke sme mali az v z...u;ale inac bola vyborna 😉 Pridavam aj foto len sa nesmejte

jaj mi robite chut na tu rybku zeby som vyskusala???
a ja pouzivam tiez tu Tommy na sparglu sme mali v sobotu mnaaaaaam 😉

evinkaaa
11. máj 2010

Steffi - veeelmi chvalim. Na prvy pokus si to zvladla na jednicku 😵 😵 😵 Naozaj peknucka.

neurologia
autor
11. máj 2010

steffi
no ja vooobec nevidim dovod na smiech no krasna ano by som nepovedala ze je tvoja prva potahovana.... 🙂

iii
11. máj 2010

priprava domacej hollandaise sa mi zda byt dost casovo narocna..... ale na dankinom prvom odkaze ma zaujalo How to make an apple swan, nadhera!
stefi, krasna torticka, iste s bananmi aj velmi dobra.
inak s tym stefkinym jablkovym kolacom ma uz stvete, dnes vecer ho spravim

zuzanasaw
11. máj 2010

To to, Ingi, ta labut z jablka je fakt krasna, tiez som to obzerala...

Stefi, si sikulka, a to "stredove" riesenie! 😕

Ja kupujem tiez omacky viac-menej len z Knorra a chutia nam...

Bei, neslintaj na laptop, vyskusaj kolac 😉

schatzinkaschatzinko
12. máj 2010

baby, kde je recepis na tu super rybku??? 😝 😝 😝

leelo
12. máj 2010

Vieri, na 1.strane (Candat...)
ja som posledne tyzdne pred porodom varila stale sosovicovu polievku 🙂

schatzinkaschatzinko
12. máj 2010

jej, Peti, dakujem, ja som uz vazne slepa!!som to podrobne citala a akurat taky velky recept som prehliadla🙂 inak sosovica mnamky, mnam, na tej som frcala aj ja🙂) a najma este teraz musim uzivat, nez bude mimi, aby nam ho neodfuklo 😉 😉

iii
13. máj 2010

zborila som dalsi mytus, upiekla som dneska stefkin jablkovy kolac.........je naozaj dobry, dost dobry, hlavne vo vychladenom stave so slahackou. ale rano sme si dali po teplom kusku so zmrzlinou a tiez dobre, tie jablka este pekne vonali 🙂 doporucujem, siel dokonca aj vyklopit zo silikonu