Recepty mamičiek z Nemecka
Ahojte babizne,
tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...
mnaaaaam uz sa tesim... 😉
baby, robili sme v prahe stefkin kolac, vsetci isli umret z neho...
renci, trvalo to 20 minut, kym sme ho dali do truby a to ja som len kecala, segra robila 😉
jani, ved ja nic proti, ale Zuzkin som robila asi 7, kym isiel do truby, v supani jablk som rychla a naozaj menam nic proti Steffkinmu, ale sa mi to nechcelo piect 2x a ten tusim trebalo a ten druhy prasknes do truby a cakas, ale neboj, ja aj Steffkin vyskusam, aj ten urcite chuti super, to mi je jasne 😉
do paroma zeny tolko ten kolac ospevujete...ja som ho este nerobila...co mam sa postavit a ist piect ved uz mam cely laptop oslintany.... 😅
Bei, aj v nasej rodine je to absolutne bezkonkurencne naj kolac. chod do toho! 🙂
Diky za pochvalu rybky. My ji mame taky moc radi. No a ja musim ten jabkovej kolac taky zkusit, kdyz o tom tak basnite. Jenom mi prosim vysvetete, jak se vejde 16-20 jablek na plech 😅 A kulatym dolu nebo tim vydlabanym? Asi kulatym, aby to pak nejak vypadalo. A to testo mezi ty jabka nejak zatece, ne?
dani, vydlabanym dole, aby lezali pekne.. ale pri prvom som mala malo jablk a proste som to tam nakydala, jak doslo... take mensie stvrtky, ci skor mesiaciky. tiez to bolo vyborne, aj ked s celou polovickou je to potom efektnejsie, ale ak to tiez hned zozerete, tak kasli na krasu 😉 to sa nezda, ked ich davas len na polovicu, vela sa ich minie.
myslim, ze si zajtra zas nakupim nanho. 😀
ja osm dokonca povodne zabudla piect tie jablcka same a bol tiez dobry, takze poohodka.. idem mrknut este ten zuzkin..
baby, ja to tu nemozem citat, ja som tak hladnaaaaaaaaaaaaaaaa... a mam strasnu chut na sparglu!!!! ☹ ☹
Jani, a my sme spargl prave povecereli 😀 sorrry...
ej, vy pokusitelky s tou sparglickou! 😉
mate niektora recept na tu holandsku omacku, co ide ku spargli? taku tu zltu, co k nej davaju v restikach...
tu omacku dostanes kupit....my mame k tomu radsej syrovu-a tu robim doma 😉
to viem, ale domaca je domaca. ide tam tusim surove vajce, ale mozno sa vari ako ta evkina koprova k lososovi. vlastne aj ta by k spargli isla.
Petko, kdyz na tom tak trvas, tak tady, jmenuje se sauce hollandaise: http://freeculinaryschool.com/fcs-episode-8-hol... nebo http://culinaryarts.about.com/od/buttersauces/s...
Ale Knorr je Knorr 😀
fakt knorr? 🙂 ked vravite, ze je dobra, tak ja si velmi rada ulahcim zivot
Ahojte 😉
Ked som vas troska citala, tak som normalne teraz hladna 😀 .
Ale sparglou mna nenalakate. Ja neviem, skusila som ju uz velakrat a na vselijaky sposob. Aj zelenu a aj bielu(fialovu), ale nemozem jej prist na chut. Mne sa fakt zda taka o nicom. takze ju vobec nejem rada. Ked sme niekde pozvani a podava sa spargla, tak ju zjem. Ale nieje to take, ze ju okamzite musim mat a neviem kolko. To vobec.
A ked tu tak ospevujete stefkin kolacik, tak ho skusim tento tyzden z pol davky (kedze cely plech je pre nas vela a skor by sa pokazil akoby sa zjedol) urobit. Som zvedava, ako bude chutit. 😉 Potom napisem moje dojmy.
Dani, Knorr je sice Knorr, ale tato je aj tak lepsia 😀
http://www.schlecker.com/Bild.aspx?Typ=2&Code=0...
ja som tu co dala link renca papala na navsteve...a je fakt chutna.... 😉
Beus, ja tej vete nerozumiem, ved pouzivaj ciarky 😉
Renco, tak toho jsem prave chtela Petu usetrit, Thomy nemuzu ani citit 😀 Pripada mi takova nahrazkova, jak kdyby to delali z Ramy, a to v lepsim pripade (no nedelam si iluze o tom, jak se dela ten Knorr) 😎
Baby, nekazte si iluzie o tom, co do tej omacky davaju a ked vam chuti, tak si kupte a papajte. Ja som tuto tommy tiez opacila a musim suhlasit s dankou. Mne sa zasa zdala absolutne "maslova" a potom som zhodou okolnosti videla niekde reportaz o tom, ako tieto "sauce hollandais" vyrabaju a mala som dost. Bleeee 🙂 . Ved v tej omacke bolo skoro iba maslo a nic ine 😀 Niektori to dokonca preto nazyvaju aj Buttersauce. Ved to tej omacky ide 250-gramove maslo. 😖
A este som chcela, ze ak niektora nemate chut na taku moc maslovu omacku ku spargli, tak ja odporucam este citronovu. Vela kamaratov a znamych ju robieva ako "nahradu" namiesto tej "maslovej" a su fakt spokojni. Ja moc do toho kecat nemozem, lebo som ju ochutnala iba jeden ci dva razy, ale aj tak bola velmi fajn. Taka svieza. 😵
Renca ja som sa nenahnevala ani nic ved to len srandicky 😀 😀
ja idem robit ten moj kolac asi na vikend asi tiez len z pol davky,lebo tento vikend sme mali torticku moja prva potahovka (pane boze) mam sa co ucit.a bola plnka salko s maslom takze sladke sme mali az v z...u;ale inac bola vyborna 😉 Pridavam aj foto len sa nesmejte
jaj mi robite chut na tu rybku zeby som vyskusala???
a ja pouzivam tiez tu Tommy na sparglu sme mali v sobotu mnaaaaaam 😉
Steffi - veeelmi chvalim. Na prvy pokus si to zvladla na jednicku 😵 😵 😵 Naozaj peknucka.
steffi
no ja vooobec nevidim dovod na smiech no krasna ano by som nepovedala ze je tvoja prva potahovana.... 🙂
priprava domacej hollandaise sa mi zda byt dost casovo narocna..... ale na dankinom prvom odkaze ma zaujalo How to make an apple swan, nadhera!
stefi, krasna torticka, iste s bananmi aj velmi dobra.
inak s tym stefkinym jablkovym kolacom ma uz stvete, dnes vecer ho spravim
To to, Ingi, ta labut z jablka je fakt krasna, tiez som to obzerala...
Stefi, si sikulka, a to "stredove" riesenie! 😕
Ja kupujem tiez omacky viac-menej len z Knorra a chutia nam...
Bei, neslintaj na laptop, vyskusaj kolac 😉
baby, kde je recepis na tu super rybku??? 😝 😝 😝
Vieri, na 1.strane (Candat...)
ja som posledne tyzdne pred porodom varila stale sosovicovu polievku 🙂
jej, Peti, dakujem, ja som uz vazne slepa!!som to podrobne citala a akurat taky velky recept som prehliadla🙂 inak sosovica mnamky, mnam, na tej som frcala aj ja🙂) a najma este teraz musim uzivat, nez bude mimi, aby nam ho neodfuklo 😉 😉
zborila som dalsi mytus, upiekla som dneska stefkin jablkovy kolac.........je naozaj dobry, dost dobry, hlavne vo vychladenom stave so slahackou. ale rano sme si dali po teplom kusku so zmrzlinou a tiez dobre, tie jablka este pekne vonali 🙂 doporucujem, siel dokonca aj vyklopit zo silikonu

peti
jasne ze som dala 3 struciky cesnaku...ja cibulu cesnak konzumujem stale od narodenia malej a nastastie nikdy sme nemali problem...ci uz bolesti bruska alebo ze by nechcela sat -kvoli inej chuti... 🙂