icon

Recepty mamičiek z Nemecka

neurologia
24. feb 2010

Ahojte babizne,

tak som zalozila temu ....aby sme si mali kde pisat tie nase recepty a nezahlcovali tym nasu diskusiu....takze veselo piste kopirujte....diskutujte...

mnaaaaam uz sa tesim... 😉

iii
13. máj 2010

aha, prave dojedam kusok a napadlo ma, ze by sa na neho hodil aj nejaky alkohol, preliat ho nejakym likerom alebo pod.

mammy81
13. máj 2010

Inga ja som ho prave dopiekla ale len z polovicnej davky a neviem nad cim som dumala ze som dala malo cukru a asi dve polky jablk mi ostali prilepene 😀 😀 😀 ale ja zjem aj so slahackou(prichut vajecny liker) uz len cakam kym vychladne a idem sa pustit do neho 😀 😀 zozeriem ho asi sama cely 😅
😅
a este k tomu oleju mozete dat aj menej ako Zuzka pisala ja som dala 50ml teda 100ml na cely plech samozrejme. 😉

evinkaaa
13. máj 2010

Mnaaaam, nenormalne mi robite chut na stefkin kolac 😀 😀 😀 Zajtra ho konecne urobim. Dufam, ze nepridem neskoro vecer domov a budem mat chut na pecenie. Uz sa tesim, jablkove veci ja mozem 😵

neurologia
autor
13. máj 2010

Ahojte baby,

evka
robila som tvojho lososa v listkovom ceste +koprova omacka....a bolo to suprove mnaaaam ale je to fakt vela ani ja ani attila sme nevladali vsetko naraz zjest takze nabuduce urobim mensie "balicky" -cize nebudu 4 kusy ale 8 kuskou....

stefka
prosim ta robila som tvoj kiwi kolac-vsetko slo super az do momentu ked som naliala tu polevu -voda+cukor..... vzniklo z toho blato.....co som mohla spravit zle-drzala som sa tvojho receptu nechapem.....

evinkaaa
13. máj 2010

Bei - no, mas pravdu. Bolo toho naozaj vela aj pre nas. Ale tiez som to robila prvy ci druhy krat a to clovek este nevie. Ked to budem robit znovu ,tak uz viem, ze radsej malinke balicky a viac. 🙂

mammy81
13. máj 2010

Beus ja som hned teraz vytiahla moj "receptar" a prisla som na to ze som tam zle napisala (preklep) tam mal ist puding 😠 .
prepac moja chyba.ja ho opravim ten recept....do polevy ma ist 1vanilkovy puding,1/2 l vody,1dl stavy z kiwi(alebo cele kiwi rozmackat a dat do polevy miesto stavy,1 lyzica cukru.

este raz sa ospravedlnujem.

mammy81
13. máj 2010

Oblubene Kiwi rezy:

Cesto:

250g hladkej muky,
1/2 balicku prasku do peciva
4 vajcia
250g cukru
10 lyzic vlaznej vody
10 lyzic oleja
5 kiwi (take zrelejsie)

Krem:
1 slahacka,
2 kysle smotany
100g cukru
slahacku vyslahame s cukrom a potom zamiesame kyslu smotanu

Poleva:
1 vanilkovy puding
1/2l vody
1dl.stavy z kiwi(alebo cele kiwi rozdrvit a dat do polevy miesto stavy)
1 lyzica cukru uvarime

Postup:
zltky s cukrom vyslahame do peny pridame vlaznu vodu,olej a muku zmiesanu s praskom do peciva.Dobre rozmiesame a nakoniec vmiesame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymasteny plech a upecieme.pecieme 25-30 minut.
Vychladnute cesto potrieme kremom poukladame nan kiwi a polejeme este teplou (nie horucou) polevou.

schatzinkaschatzinko
13. máj 2010

Evi, ja som prave dorobila ten parizsky krem, akoze este pred pridanim masla a necham to na noc stuhnut, tak difam, ze sa tam bude dat v pohode vmiesat to maslo🙂 zatial som s konzistenciou spokojna, aj ked nam sa s mangelom zda, ze nie je az taky sladky!!, dala som tam sice o troska menej cukru, nez sa odporuca, ale je to dost horke, tak asi este vramci premiesavania s maslom tam fuknem trocha cukru🙂) no, hodnotim to ako pokrok hh🙂

leelo
13. máj 2010

Vieri, super - vidim, ze syndrom hniezdenia sa u teba dalej rozvija cukrarcenim! 😀
Ja som dnes planovala tiez nieco napiect, ale maly zaspal na balkone na 4 hodky, tak som nakoniec cely cas prespala, muz ma nezobudil, asi vobec nestal o moje pekarske umenie 😀 😀

schatzinkaschatzinko
13. máj 2010

hh, no veru, len, aby som ja z toho hniezdenia nemala vacsi zadok, nez je potrebne 😀 😀 😀 vidis, aspon si si oddychla🙂 ja este rozmyslam, ze ako ten kolac bude celkovo vyzerat, asi kupim dake banany a nejako to spolu popretieram🙂

evinkaaa
13. máj 2010

Veri - novidis, to je super sprava. Tak nech sa ti krem vydari a vlastne aj cely kolac. Chces vyskusat fondant z marshmallow, ci len normalny kolac? 😵

Peti - manzel stoji o tvoje pekarske umenie, co by nestal...chcel ta len nechat pekne si odpocinut, aby si mu plna sil zajtra nieco pekne navarila a napiekla 😀

schatzinkaschatzinko
13. máj 2010

no, chcela by som vyskusat aj nejaky ten potah, hh uz sme dokupili zjedene cukriky🙂 ale neviem, ci som na to psychicky naladena🙂 ked si robila tento krem, aj si tam davala nejake ovocko-banany..? alebo len piskotu natrela kremom?

neurologia
autor
14. máj 2010

vierka
ten krem je fajny aj s bananom...natries trocha kremu naukladas na kolieska nakrajane banany opat krem a potom dalsia piskota.... 😉

steffi
mne sa aj zdalo divne ze 500 ml vody a ziadna zelatina alebo nieco podobne....aj som vravela attimu....ale tak v recepte pisali tak.... 😅

schatzinkaschatzinko
14. máj 2010

tak som tam fukla hrusky🙂 banan som nemala🙂 som sa inspirovala choko-birnen Torte nejakej tante helene🙂 tak uvidime, ci niekto pozuje aj ten vytvor od tante viera 😒 😒 😒 teraz tuhne v chladnicke🙂 inak ten krem chuti perfektne!!

iii
17. máj 2010

tak pre vsetky z vas, ktore nemusite velmi pozerat na kalorie (tzn. snaziace sa, tehotne a mliecne 😀 ), receptik na velmi vyzivne, ale o to lepsie brownie:

BROWNIE TÖRTCHEN MIT MINZE:
170g masla
150g zartbiterschokolade
2 vajcia
220g rohrzucker
3 EL whisky
1 EL cesrtvo nasekanej mäty
150 g muky
1 TL prasok do peciva
1 EL praskovy cukor
listky mäty na ozdobenie

Rozpustime cokoladu s maslom. v druhom hrnci zmiesame vajcia, cukor, whisky, mätu, potom do toho pridame rozpustenu zmes masla a cokolady. Nakoniec primiesat muku s praskom do peciva. Rozotrieme na plech 18x28cm, pripadne do muffinovych nadobok (cca 6-8ks), pecieme pri 180 stupnoch 30-35 minut. Po vychladnuti nakrajame a polejeme polevou:

Poleva:
120g zartbitterschocolade
120g slahackovej smotany
k tomu pre chut 1/4 pfefferminzextrakt, alebo 2 kvapky eterickeho mätoveho oleja, alebo 2EL mätoveho likera, alebo jednoducho rozdrtenu mätu

Ospravedlnujem sa za de-sk hatlaninu, ale kolacik chuti vynikajuco a da sa pekne ozdobit jahodami, recept naozaj jednoduchy

dania
17. máj 2010

Ingi, mnam, nedelej mi chute! davam si to na waitinglist 😉

neurologia
autor
17. máj 2010

danka
aj ty mas waitinglist?...aj ja niekedy mam tolko naskreckovanych receptov ze od radosti neviem ktory skusit....tak radsej uvarim nieco odskusane 😀

dania
17. máj 2010

haha, to sedi 😀

zuzanasaw
20. máj 2010
leelo
21. máj 2010

zuzi, super clanok. aj som o nieco mudrejsia, aj mi sliny tecu 🙂

neurologia
autor
31. máj 2010

uz som robila aj stefkin kolacik obrateny jablkovy chutny bol..... 😝

a dnes na veceru sme vymysleli ze bude tuniakova natierka tak sme si naplnili bruska.....

leelo
31. máj 2010

ja som zabudla napisat, ze som uz 2x robila evkinho lososa. bol uzasny!!! a ja som teda zjedla cely 1 kusok, mne chuti jedlo velmi ! 😀
evi, aj som tvoj recept posunula dalej v rodine, aj tu na konovi si ho vyziadali baby v inej teme. dufam, ze neva 😉

evinkaaa
1. jún 2010

peti - voooobec nevadi. 😵 Mna to len tesi, ked sa podari a dokonca aj chuti. Vies inak co? Ten recept som si vymyslela sama. Teda nieco podobne sme raz niekde jedli a ja som si to prisposobila k lososovi a vyskusala. A hold - podarilo sa. 🙂

Ja som dnes mala chut na obycajsky a jednoduchy kolac. Obycajnu babovku. Ziadne ovocie, ziadnu plnku a polevu ani nic podobne. Len taka rychlovka ku kave ci caju. 😵 Tak si ju akurat davam... 😝

neurologia
autor
1. jún 2010

evka
na tvojho lososa sa chystam aj ja...svokra ma dobehnut na navstevu tak sa chcem blysnut... 😎 ale ako ju poznam velmi rychlo ma schladi 😅 ....

rpinguin
2. jún 2010

zeny, ozi, vyskusala som Stefkin kolac, ale neviem.....zdal sa mi strasne mastny? Asi som dala toho oleja vela pod tie jablka. Nabuduce polejem len zjemna ten plech. No a potom Stefka napisala, ze ozdobime slahackou a orechami. Takze som si vyslahala pekne slahacku a ked som ju chcela dat na ten kolac, tak sa mi cela roztiekla, kedze bol kolac este teply. Inac som nechapala, ako sa ten kolac ma tou slahackou ozdobit 😲 Tu som ho odfotila, tak sa nezlaknite 😀 Ale inac chutovo veeeelmi dobry, ked si odmyslim tu mastnotu 😝

neurologia
autor
2. jún 2010

renca
no slahacku vyslahat +orechy....a potom si das kolacik na tanierik a k tomu naberies slahacku a spolu papas... 😉 aspon tak sme to robili my...no je trochu mastny aj ja dam nabuduce menej oleja lebo 150ml ako je v recepte sa aj mne zda vela ..
attila ze ja som upiekla tak on vyslaha slahacku....no hadaj co spravil preslahal ju cize sme mali z toho uz maslo.... 😀 no co nabuduce bude vediet...

evinkaaa
2. jún 2010

Renca - ja by som kolacik aj skukla, ale ono mi to ukazuje iba tento malicky obrazok a zväcsit to nejde. Preco vlastne? Ved na tom malom nic nevidim. Teda vidim, ale neda sa to rozoznat. 😀

neurologia
autor
3. jún 2010

evka
mne to ide v pohode zvacsit ked na to kliknem...je zrazu vacsi.... 🙂
inak vies co ja neviem ci som slepa alebo co vcera sme boli v marktkaufe..a chcela som kupit tie coko cukriky co si tak chvalila...no nemaju....a hladala som ako stoparsky pes a nic.... ☹

evinkaaa
3. jún 2010

Bei - no teraz to ide aj mne. Ale vcera to naozaj neslo. Ved ja viem, ze ked tu kliknem na obrazok, tak ze sa zväcsi. Ale nie u kazdeho to ide. A uz viem preco. Ked stoji pod obrazkom napisane "obrazok v originalnej velkosti", tak ked kliknes, tak sa nezväcsi. A ked je pod nim napisane "zobrazit v plnej velkosti", tak sa zväcsi. 😀

evinkaaa
3. jún 2010

Fakt? Nenasla si ich ani v kauflande. JA sice do kauflandu nechodim, tak neviem, ale si myslim, ze tie patria do normalneho "haribo" sortimentu, tak by ich mat mali. Hm, co ja viem......u nas ich maju normalne pri vsetkych ostatnych haribo cukrikoch. Verim, ze si dobre hladala, tak mozno ich tam nemaju. 😉