Recepty na chutné a pekné medovníky
Dievcence zlate, podelite sa o recept na chutne ale aj pekne medovniky a tipy a triky pri peceni? Mam pocit, ze nikdy nie su podla mojich predstav - nie su take pekne "ostro" vyrezane po upeceni. Dakujem!
A hlavne medovniky su uz podla mna davno prezitkom minulosti aj so zemiakovym cukrom a cukrovou vatou a haslerkami. Nechutia ti mozno preto ze mas za sebou ovela rafinovanejsie veci s ktorymi to podvedome porovnavas.
@martinmmartin 🤦🤦🤦
A hlavne medovniky su uz podla mna davno prezitkom minulosti aj so zemiakovym cukrom a cukrovou vatou a haslerkami. Nechutia ti mozno preto ze mas za sebou ovela rafinovanejsie veci s ktorymi to podvedome porovnavas.
@martinmmartin asi takým prežitkom medovníky nebudú, keď majú medovnikárky plné ruky práce a od začiatku októbra neberú objednávky. Ak nemáš recept, nerieš, čo sú prežitkom alebo nie, na to sa autorka nepýtala
@anonym_autor 400g hl. múky T 650
140g ml. cukru
2 vajíčka veľkosti L
2 polievkové lyžice medu
60 g masla
1,5 kávovej lyžičky škorice
1,5 kávovej lyžičky Kotányi koreninový prípravok na Perníčky
1 zarovnaná kávová lyžička sódy bicarbony
môžeš pridať zarovnanú lyžičku kakaa, ja ju pridávam, aby lepšie vyniklo zdobenie
Keď cesto zarábaš. daj si trošku múky bokom, niekedy sú vajíčka menšie, aby cesto nebolo príliš tuhé, ak treba, tak ju pridáš. Cesto vypracovať, dať do misky, prikryť, dať do chladu aspoň na pár hodín, lepšie jeden, dva dni. Asi dve hodiny pred pečením dať cesto do kuchyne, aby nebolo také tuhé. Plechy ja pod medovníky mastím olejom, ale potom plech prebehnem papierovou uierkou, aby neboli príliš naolejované a medovníčky sa neroztiekli. Vyvaľkať, povykrajovať, dať na plech, piecť asi pri teplote asi 170-180 stupňov, každá rúra je iná, ja ich nechám 6-7 minút piecť, kým vyskočia, potom ich potriem zmesou vajca, žĺtka a pár kvapiek oleja - m§kkým štšco jedným smerom a dopečiem asi 2 minúty, treba strážiť. Chvíľu nechám na plechu, potom preložím na podnosy. Zdobím až po dvoch dňoch - bielky, pudrový cukor, pár kvapiek citrónovej šťavy. Nech sa ti vydaria
Ja peciem tieto,v rodine ich pecieme viac nez 30r. netreba cesto prehniest velmi,Cesto vyvalkat na 4-5mm,peciem na papieri na pecenie. 180° 6-8min podla velkosti. Po vybrati potieram rozslahanym vajickom. Inak nic speci nerobim. Vcera som piekla
@petulda333 dakujem, tento recept vyskusam, vyzeraju fantasticky
@petulda333 dakujem, tento recept vyskusam, vyzeraju fantasticky
@christina_petrikova su hned makke a dlho aj vydrzia. Este som zabudla,nepomucit velmi cesto pri valkani
@christina_petrikova su hned makke a dlho aj vydrzia. Este som zabudla,nepomucit velmi cesto pri valkani
@petulda333 a nelepi sa ti potom cesto na valcek, ked si ho nepomucis?
Buduci tyzden sa chystam spravit medovnicky, tak mozno aj vyskusam niektori z receptov 🙂
@petulda333 a nelepi sa ti potom cesto na valcek, ked si ho nepomucis?
@christina_petrikova mozes pomucit ale uplne jemne




A hlavne medovniky su uz podla mna davno prezitkom minulosti aj so zemiakovym cukrom a cukrovou vatou a haslerkami. Nechutia ti mozno preto ze mas za sebou ovela rafinovanejsie veci s ktorymi to podvedome porovnavas.