• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Recepty na sladké a slané pečivo, kde idú len bielky (žiadne žĺtky, max 1)

12. októbra 2009 
Často sa mi stáva, že mi pri pečení vystane zopár bielkov a viem s nimi len dve veci - pridať ich do praženice alebo do nich vmiešať cukor a kokos a dať do trúby, lenže to sa mi ešte ani raz nevydarilo - akebo sa roztiekli, alebo boli na vrchu spečené a vnútri "surové", príp. sa mi vôbec neodlepili z papiera.... :sweat_smile: Už tu blúdim hodinu a nič vhodné som nenašla, tak prosím o radu... :slight_smile:
19. dec 2008 o 21:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
to je dobrá téma :grinning:
mne keď zostanú, tak tiež dám do praženice, al. chleba vo vajíčku, prípadne polievka z rozklepnutým vajíčkom, čiže spravím razcovú, tú mám rada, alebo sa dá, že keď robíš piškót, tak sneh spravíš z viac bielkov a nevadí to v tom recepte. Nič iné ma nenapadá, tak hádam niekto niečo prídá. Ale bielka vydržia celkom dosť dlho v chladničke, takže to vždy na niečo zužitkujem.
19. dec 2008 o 22:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Porušoval pravidlo "Nevkladaj kontaktné údaje firiem".
19. dec 2008 o 22:50 • maja22
ja robievam tuto tortu je vyborna aj ked trochu sladsia.

KARAMELOVÁ TORTA.

Korpus:3 vajcia,9 Dg cukru,10 Dg polhrubej múky,trošku prášku do pečiva,1 PL oleja.
Vyšľaháme žĺtky s cukrom,pridáme olej,múku,sneh a prášok do pečiva.Dáme piecť do vymazanej,
vysypanej tortovej formy.Upečený korpus potrieme džemom(najlepšie jahodovým)-NEŠETRÍME.
Karamel:4 PLcukru upáliť a priliať 4 PL vody.
Rozpustiť a nechať trochu vychladnúť.
Sneh:7 bielkov,20 Dg práškového cukru.
Bielka vyšľaháme,prišľaháme cukor a nakoniec vmiešame karamel.
Na korpus potretý džemom navrstvíme karamelový sneh tak aby bol v strede trošku do kopca.
Pečieme na 80 stupňov 60 minút.
20. dec 2008 o 05:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
http://www.dobre-jedlo.sk/sladkosti/kokosove-pusinky/ :wink: mnam
alebo potom aj bez kokosu-
bielka+ cukor-sneh- na papier na pecenie nadavkovat cukrarenskym vreckom tvary-kruhy,srdiecka a tak a dat "susit" do truby-mozete pridat a cukrarenkse farbivo:slight_smile:ja som robila minuly rok ako ozdoby na stromcek:slight_smile:
alebo na kekse- http://www.dobre-recepty.sk/detail/5478-snehove-pusinky/
20. dec 2008 o 11:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
bibula, ak sa môžem spytať čo dávaš do tibi?
ja som dávala len figu hrozienka a marhulu
20. dec 2008 o 14:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Má niekto ešte nejaký dobrý nápad? :slight_smile:
9. okt 2009 o 12:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
maja to bude tym ze si mala horucu trubu.. :wink:
9. okt 2009 o 13:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Erika, to mi nenapadlo, že to bude tým :sweat_smile: Vždy som bielkové robila na záver všetkého pečenia, asi bola fakt rozpálená...
Alami, tuším sme mali podobný problém :grinning: Teraz mi zasa zostali bielky, preto som túto tému aj obnovila, idem vyskúšať zasa tie kokosky... Uvidíme, čo sa mi podarí... :stuck_out_tongue_closed_eyes:
9. okt 2009 o 18:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
maja pri max 100°C a to je este vela; :slight_smile:
a su dve skoly francuzska, a talianska... :slight_smile:
9. okt 2009 o 20:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
alami • 16. júl 2009 o 14:00
Neustále mi zostávajú z vajíčok bielky. Robím často kysnuté cesto a tam dávam len žĺtky, bielky odkladám do flaštičky - odkladám - odkladám....až ich potom vylejem
viete poradiť kde by som ich mohla použiť? napadá mi tak len biskupský chlebík - len doma sa mi oň zrovna netrhajú. Poprosím o nejaké receptíky, ak máte
Za radu - zamraziť ďakujem, to by som mala plný mraziak bielok, ktoré by som časom zas len vyhodila

janzi • 16. júl 2009 o 14:25
KOKOSKY
5 bielkov
40 dkg pr. cukru
20 dkg kokosu
Z bielkov sa ušlahá sneh, pridá sa cukor a šlaháme nad parou. Po odstavení pridáme kokos. Lyžičkou robíme kôpky na plech a pečieme v trúbe. Urobíme krémovú plnku, nap.r 1/2 l mlieka a 2 Zlaté klasy, uvariť puding, 250g malsla alebo helie, zmiešame. Okrúhle keksy napr. Albertky opíšeme po obvode krémom, do stredu dáme džem, na vrch kokosku a do 2/3 ponorime do roztopenej čokolády. Sú skutočne ako kupované kokosky.....u nás majú veľky úspech.

eva7780 • 16. júl 2009 o 17:45
Tyčinky z celých orieškov.
8 bielkov
24 dkg práškového cukru
24 dkg hladkej múky
2 balíčky celých lieskových orieškov
Všetko zmiešať a upiecť ,nie úplne a ešte teplé pokrájať na pásiky (na plechu)a dať ešte na asi 10 minút vysušiť do rúry(podla potreby) vysušiť na najmenšom stupni .Vyjde vela kúskov

mata2 • 16. júl 2009 o 17:53
my robime z bielkov taku ovocnu penu.papame ju len tak,alebo natierame na sisky
bielky - to je jedno kolko- sa vyslahaju s cukrom na sneh a potom sa donho opatrne vmiesa popucene ovocie -jahody,maliny,cernice...mnaaam

alami • 17. júl 2009 o 07:58
babky to znie super ďakujem a kľudne uvítam ďalšie a ďalšie fajnotky
eva - bielky asi vyšľahať pridať ostatné a vyliať na plech? orechy normálne celé gulaté? ide mi to bohovsky na chuť, to spravím možno ešte dnes, ak v našom miniobchode budú mať lieskovce

eva7780 • 17. júl 2009 o 12:57
alami áno bielky vyšlahať a orechy tie gulaté(lieskovce) a je to ozaj výborná rýchlovka,u nás sa to raz dva minie

eva7780 • 17. júl 2009 o 12:58
áno vyliať na plech ktorý vopred namasťíš ,ja dávam papier nech mám istotu že to pojde von

sofi07 • 18. júl 2009 o 18:01
ja som prave vcera citala, ze bielky mozno aj zamrazit a prilezitostne pouzit, napr. pri vianocnom peceni

simasa • 23. júl 2009 o 23:50
V slovencine som to nenasla, ale je to vyborny zakusok:
Štafetky
Ingredience
330 g bílků, 230 g cukru, 90 g hladké mouky, 90 g mletých ořechů
Krém: 50 g másla, 80 g hladké mouky, 100 g cukru, 1/4 l černé kávy, 150 g másla, 50 g cukru
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme mouku a ořechy, lehce promícháme, rozdělíme na dva plechy vyložené papírem na pečení a rovnoměrně rozetřeme na celé plechy. Rychle upečeme ve vyhřáté troubě (asi 6 minut na 220°C). Po vytažení z trouby převrátíme na vál, sloupneme papír, převrátíme zpátky a necháme vychladnout. Potom každý obdélník rozkrájíme podélně na 4 stejně široké pruhy (celkem jich tedy bude 8). Na 6 z nich rozdělíme krém, rovnoměrně rozetřeme a poskládáme na sebe vždy 3 namazané pruhy (všechny krémem nahoru) a navrch položíme nenamazaný. Dáme ztuhnout do ledničky na několik hodin. Ztuhlé nakrájíme na pásky široké asi 3cm a úhlopříčně máčíme v čokoládové polevě.
Krém: 50 g másla rozpustíme, odstavíme z plotny a přidáme mouku a 100g cukru. Vrátíme na plotnu a mícháme až se jíška spojí. Zalijeme kávou a vymícháme hustou kaši. Když zhoustne, odstavíme z plotny. Utřeme 150 g másla s 50 g cukru a po lžících vešleháme vychladlou kaši. Třeme, až krém hodně nabude.

titkovamiriam • 24. júl 2009 o 08:00
tak kokosky a pena napadla aj mna,no predbehli ma.no z bielkou mozes kludne spravit aj halusky do polievky-krupicove,mukove,pecenove.mozes bielky len tak pustit do polievky alebo nimi zahustit omacku.ak by si robievala prazenicu tak kludne ich daj aj tam.ja napr.ked varim a maju tam ist 4 vajcia-tak dam vajcia 2 a bielky,ci uz do fasirky alebo ineho.kedze vela peciem tak mi bielka ostavaju-3 dni vydrzia aj v chladnicke/u nas nie /a s tym mrazenim je to ok.no daj pozor teraz v lete aj by si robila penu alebo hocico zo surovych v tomto teple to treba rychlo zjest

ikke • 24. júl 2009 o 19:09
Bielkovy chlebik
6 bielkov
150g praskoveho cukru
150g hrubej muky
vanilkovy cukor
citronova kora
60g rozpusteneho masla
150-200g rozneho suseneho ovocia
na hrot noza kypriaceho prasku
pokrajat ovocie, vyslahat sneh s lyzickou cukru a postupne zaslahavat zvysok cukru, pridat postruhanu citronovu koru, vanilku a zlahka zamiesat rozpustene vychladnute maslo. postupne primiesavat muku zmiesanu s kypriacim praskom a nakrajane ovocie. pomaly piect asi 45 minut. moze sa posypat praskovym cukrom alebo este lepsie poliat cokoladou. krajat najlepsie az na druhy den.
podla mna je este lepsi nez biskupsky chlebik, vdaka maslu nie je vobec suchy...

mtsl • 26. aug 2009 o 14:37
Vyprážaný syr:
100g syra = 1 bielko
syr nastrúhame, (osolíme - záleží od syru) a vmiešame do bielkov. hmota nesmie tiecť. tvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke. vysmážame vo väčšom množstve oleja. guľky sa otáčajú samé
chuť - klasický vyprážaný syr
práca - polovičná a veľmi dobre to na tanieri vyzerá
10. okt 2009 o 09:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (2)
ikke - to od kedy sa pôvodná téma zamkne a nová nechá?????????????? sú tu už čoraz lepšie pravidlá :wink:
10. okt 2009 o 10:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahá - to je stará oprášená - tak beriem spať :wink:
10. okt 2009 o 10:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Len zahlásim, že som robila kokosky a konečne sa podarili! :grinning: Asi bola chyba v tej rozpálenej rúre, takže Erika, máš na mojom úspechu svoj podiel :wink: :grinning: :grinning: :grinning:
12. okt 2009 o 23:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok