icon

Recepty od A po Z, nápady a rady do domácnosti

mukky
13. mar 2009

Ahojte,mate nejake dobre recepty,vychytavky,rady ci len chut sa porozpravat o domacnosti a vselicom moznom?Tak sup sem... 🙂

sunny_face
21. máj 2010

Fíha to ma prehodilo priamo na tvoj album a všetko s tým spojené.
Budem musieť zase doplnit nejake foto,kedže som ich zmätene vymazala. 😒

mukky
autor
21. máj 2010

@sunny_face takze mm neni doma 😀 ja idem kuk archiv o chvilu

sunny_face
21. máj 2010

Mukky akurat prišiel, ale ešte som stihla podavat nejake foto. Dobehnem až po vikende a ak sa podari aj skor. 😀

mukky
autor
24. máj 2010

ahojte,ako sa máte?sunny uz mm odfrčal? 😀 ako sa má Lucka?
my ok,ja teraz pijem kávu a malý papá chlieb s lucinou v stolicke tak je čas trosku..potom pojdeme von,len ci nás nezastuine dážd,nejako sa zmráka 😕

ako ste všetky víkendovali?

mukky
autor
24. máj 2010

@sunny_face čo si varila cez víkend?

mukky
autor
24. máj 2010

@saskarisko ahoj,ako sa máte?deti su už ok?

sunny_face
24. máj 2010

Ahojte žienky, mala sa zapozerala tak na 5 minut možem pokukať, co mate noveho. A Mukky ma nejaku umeleckú foto, dobreee aj dekolt vidno 😀 .
Cez vikend sme mali faširku ale nevyšla mi, bola bez chuti. MM povedal, že ked si ju trosku osolí, tak sa to dá a k tomu zemiakovo-cibulový šalát. No a teraz som si upiekla zemiaky a idem tlačiť len take samotné najradšej ich mám s koooopu cesnaku, ale to by som nemohla medzi ludí,tak sa uskromním. Včera sme využili, že vyšlo slniečko a išli sme pozrieť k známym na chatu a dobre bolo. Trošku som vytiahla rukávy na tričku, otočila tvar k slnku a chytala bronz. Lucii trochu chytilo ruky a tvár musím ju nabudúce natrieť-neodhadla som to.
Idem ešte pokukať vaše fotky, v piatok som začala u Apny, ale mm ma vyrušil, tak teraz pokukam tvojho maleho Mukky, ked pride mala bude kukať so mnou. 😉

sunny_face
24. máj 2010

@mukky hodila som kuk a máš to ale krásne kudrlinkové díte, zatial som prebehla len 2 albumy, ale ešte budem pokračovať neskor

mukky
autor
24. máj 2010

@sunny_face ahoj,dakujem pekne za malého aj za komentáre 😀 😀 😀 😵 si sa nudila velmi,čo?? 😀 😵 este raz dakujem 😅
aj ja tvoj opat pokukám ci si niečo nové nepridala 😉

tie zemiaky s cesnakom ako robís?

sunny_face
24. máj 2010

cavky
Nenudila som sa len som dostala chut popozerat si vase albumy,navnadilo ma ta novota so @ a menom.ale aj tak som nepozrela vsetko,je tam toho vela.
A tie zemiaky su klasika upecene v pekaci s korenim podla chuti: americke,pecene ...no a ti co maju radi kopec cesnaku si ho mozu prelysovat do oleja a tym si ich na tanieri potriet.takto su spokojni vsetci ti co cesnak nemusia a aj ti co ho miluju 😉

mama.wolfka
24. máj 2010

babule napadol ma taký šalát 😀 že by som si dala

cestoviny (vrtulky), červená fazuľa, kukurica, kečup, pór ... a neviem čo ešte by sa mohlo dať, prípadne nejaké bylinky či koreniny
nepoznáte nejaký recept?

mama.wolfka
24. máj 2010

jaká haluz, že 3.25 ... je len 1.25 😀

sunny_face
25. máj 2010

Ale si sa zlakla mama.w,že si prekonikovala noc? 😀
S tým šalátom ti nepomožem, lebo to nerobievam podla receptu, ale co dom dal alebo skor co sa v ladničke najde. 😅
Ale fazuľový robieva moja mama a už som ho odkukala aj ja a k fazuli pridávam ešte tuniaka, papriku,olívy a aby nebol suchý tak tam ide aj trosku pomarančoveho džusu. A samozrejme podla chuti, čo mám rada a čo je doma. Myslím že aj k tým tvojim ingredienciam by to šlo.

mukky
autor
25. máj 2010

ahojte,malý už spinká a konecne po pár týzdnoch sa aj kupkal a sedel,som ho narýchlo tam osadila,zabavila a neplakal len trosku pomrncal,sa tesím...
wolfina ty máš divné chute,čo si tehotná?? 😕 😕 mne ten kečup tam nesedí 😝 ,nemusím ho velmi,len na spagety a trosku na chlieb vo vajíčku a omeletu...ale len trosku ..

ja som dnes robila cestoviny s cuketou,cibulkou,paradajkami,susenými paradajkami,pestom a šunkou...strasne dobré,robila som to druhý krát,zaujimavá chuť,hlavne to pesto...a na to tvrdý syr aj jeden cesnak som pridala roztlacený
@mama.wolfka 😅 dnes ti napísem ,ale ty zase dojdes o 2.hod ked ja uz idem spať 🙄 😀 😝

@sunny_face ahoj 😅 ,pomarancový dzus?? 😕 😕

mukky
autor
25. máj 2010

dnes pridám nejaké recepty,opať chcem nieco nové skusiť..ale mám chut na placky zajtra..a mm este bude mať cestoviny

mukky
autor
25. máj 2010

Pridám 1 vynikajúci a ľahký recept na slivkové knedle (bez zemiakov) - keď už sa tu receptuje:
Mám ho síce na malú dávku (cca 15-18 knedlí) - no nie je problém si dávky znásobiť pre väčšie množstvá.

300 g polohrubej múky, štipku soli a cca 1/3 z malého masla (cca 40 g) zalejeme dávkou 1 a 1/2 dcl vriaceho mlieka. Začneme miešať vareškou - ale ako znesieme, môžeme už len rukou.
Po spojení celej zmesi (odskúšané veľmi ľahko, čisto a dobre sa všetko spojí) potom už len odtŕhame primerané kúsky - roztlačíme v rukách na placku do ktorej obalíme umytú a osušenú slivku - zagúľame a finito. Potom už len uvaríme vo vriacej vode

celkom ◘dobréé◘ to može byť a je to aj lahké 😵

Plech vymastime , polozime rozvalkane listkove cesto, poukladame okrukle detske piskoty, na ne vylejeme husty vanilkovy puding , na ktory pojdu struhane surove jablka. Prikryjeme druhym platom listkoveho cesta , popichame vidlickou a pecieme do ruzova. Po upeceni mozme poliat cokoladou alebo iba poprasit pras.cukrom . Najlepsi je na druhy den. Chuti ako kremes , jablka mu dodavaju sviezu chut

mukky
autor
25. máj 2010

@sunny_face a tu fasirku si robila na plechu alebo si vyprázala ?co si tam dala?

mukky
autor
25. máj 2010

@mama.wolfka spíš?alebo papáš? 😀 babatkám posielam cmuk 😵 ,starému nemusíš 😀

mama.wolfka
25. máj 2010

@sunny_face dík, ale olivy ee a tuniaka tiež nemusím, ale asi urobím ako píšeš ... čo dom dal ... a čo mi príde na chuť a uvidíme 😀

mama.wolfka
25. máj 2010

@mukky ahoj moja, zasa ma mm večer zobudil, že len hodím sprchu v kľude a pôjdem spať a zasa som skysla pri telke 😝
tak sa idem teraz uložiť, lebo som grogy ... taká som ťapa, nie aby som išla večer s krpcom spať, takto zabíjam čas, somariny pozerám a nič z toho ...

mám zasa hnusnú kyselinu 😝 bleee

dobrú nocku všetkým 😉

mukky
autor
26. máj 2010

@mama.wolfka to poznám veľmi dobre,že by som mohla spať a nespím v noci 😀 ,ale ked cez den nič nestíham pozerať a večer chcem vsetko dobehnuť 😝 ,musím predsa aj trochu žiť 😀

mukky
autor
26. máj 2010

@mukky a ja som ti zabudla napísať večer na tvoje slohové práce čo si mi poslala 😔 😀

mukky
autor
26. máj 2010

@mama.wolfka oprava 😀 a ja som ti zabudla napísať večer na tvoje slohové práce čo si mi poslala 😔 😀 ,sebe som napísala najprv 😝

nikollette
26. máj 2010

Mám ťa 😀

mukky
autor
26. máj 2010
mama.wolfka
26. máj 2010

@mukky šuška, tak pekne píš 😉
my sme dnes nejak divoko spali, medzi 7.30 a 8. sa Sam mrvil, mrnčal, plakal, ale potom sme nejak znova zaspali obaja a vstali sme potom až 9.30
nič sa mi nechce 😝
Samkovi som pustila trošku Lady Gagu, to má rád, mali by sme upratať a možno vybehneme trošku von, ale je popršané, tak na ihrisko to nebude, uvidíme čo vymyslíme

mama.wolfka
26. máj 2010

nejaký je umrnčaný, som zvedavá čo dnes bude za deň 😕

mama.wolfka
26. máj 2010

behá tu teraz dokola s kalendárom v ruke ... akože tanec na Lady Gaga 😀

mukky
autor
29. máj 2010

ahojte,čo nové? 😎
ja len na skok,mm zobral drobca von,idem mu variť večeru a potom do sprchy,tak letím...

@mama.wolfka ako sa máte,stále len spíš 🙄 😀
@nikollette čau 😀 ,idem robiť zajtra plnené šampinony konečne,som stále niečo iné robila 😝
@sunny_face ahoj,ako sa máte?asi ste vonku celé dni...na tom suprovom ihrisku,čakám fotky 😎