icon

Romantická večera

tinky2552
18. aug 2022

Ahojte baby, pomoc prosím Vás 🤣🤣 som už zúfalá. S priateľom si chceme v sobotu spraviť romantický večer. On pripraví všetko ostatné a na mne zostala večera a to je hlavný bod zlomu neviem čo mám spraviť chcela by som niečo čo nemáme stále. Väčšinou jeme soté, pečené mäso,rezne,rezne v cestíčku a pod. Chcela by som niečo špeciálne 😅 akurát že nie kombinácia cestoviny+mäso to u nás moc nejde. Polievky taktiež nie v tomto teple. Každú radu si cením ☺️

Strana
z2
martul
18. aug 2022

@merlinja a varila si to ty? Wau.

maribell
18. aug 2022

Mňa hneď napadlo krémové rizoto 👌 ja by som si dala dubákové 🤤

filipenka
Autor odpoveď zmazal
viestta
18. aug 2022

@zmrzlinka2021 trt-kačka po kacke môže byť zložitá, to máš pravdu. To sa krv naleje do žalúdka, nie tam kde sa ocakava☺️ ale ja som reagovala na zložitosť prípravy pečenej kačice. Treba vybrať ten správny recept a kým sa operenec samoobslužne pripraví do jedleho stavu, môžu si užiť hodiny a hodiny romantiky. Taka menšia kačka je na 4 hodinky romantiky.

merlinja
18. aug 2022

@martul nie mala som to v reštike. Upiecť lososa by nemal byť problém. Nájsť nejaký recept na omáčku so zelenou fazuľkou by sa na nete dalo - bolo jej len tak troška, jemná smotanová, nie veľa. A šalát s vinaigrette by nemal byť problém. Základom, je to len správne dochutiť - a to je teda kunšt :o)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
konikmodry111
18. aug 2022

Saltimbocca (môžeš spraviť aj z kuracinu prsiami) s talianskym rizotom. Na vrch das pečene cherry rajčiny( cherry rajčiny umyjes, poutieras trosku, pokvapkas s olejom, posypes soľou+ štipka cukru, a ja dávam ešte thymian,upeciem v rúre na 20 min 190- treba ale odskúšať na svojej(trosku pripecene by mali byt z hora ale zas nie zhorene 😅), ak sa ti chce tak môžeš spraviť olej z bazalky - olej (olivový, alebo keď nemáš môžeš použiť hocijaký )rozmixujes s čerstvou bazalkou ,prelejes cez husté sitko alebo keď nemáš tak natiahne latku cez misku a nalejes naň mix a máš bazalkovy olej-alebo môžeš použiť aj petržlen . a pokvapkas to celé pred servírovaním na vrchu, pred tým trochu parzemanom posypať a budeš to mat jak z 5* hotela 😂
A k dezertu - ak sa ti s tým nechce moc piplat tak kúp kvalitnú vanilkovú zmrzku, lesné ovocie - môžeš aj mrazené ale teraz he sezóna takze by nemal byt problém. Povaris s cukrom podľa chuti, môžeš nechať kľudne trosku kyslejsie - podľa chuti a pár kvapiek citrónovej stavy ☺️ A na vrch môžeš dať šľahačku a posypať nasekanymi pistáciami 🤤

onedaynick
19. aug 2022

@zmrzlinka2021 a co ine tam je? Okrem masa, trochu muky na mase, cervene vino, horcica, cibula. Nic ine. Maso na cibuli. Ja davam falosnu hov.svieckovu. je to megalahke. A navrch fritovanu cibulu.

h2
19. aug 2022

Hovädzí steak s nejakou dobrou omáčkou (hubová, nivová, pikantná, alebo naša obľúbená so zeleným korením), alebo steak z panenky, k tomu opekané zemiaky. Celú kačicu by som nerobila, ale super sú samotné prsia, najprv prudko opiecť na panvici, potom slabú pol hodinku do ružova dopiecť v rúre, k tomu šípková, brusnicová, alebo čučoriedková omáčka s červeným vínom a zemiakové krokety. Ak máte radi ryby, tak aj pečený losos je super.

sense
19. aug 2022

Tak u nás by bol tatarak ci už hovädzí alebo z tuniaka, steak alebo nejaké kura na čínsky spôsob

nelka93
20. aug 2022

Wellington 😋

tinky2552
autor
20. aug 2022

@viestta na Tom začiatku som sa zasmiala 🤣🤣🤣🤣

tinky2552
autor
20. aug 2022

Ďakujem baby veľmi pekne ♥️ zo všetkého čo ste mi tu napísali spravím nejakú kombináciu čo sa týka mäsa, zmrzlinový pohár a šalát s pečivom k tomu ☺️ a videla som že padla otázka čo nachysta priatel-obyvacku a spálňu. Som zvedavá čo to bude. Už som dostala dnes ruže ♥️

Strana
z2