Recepty
umatko
18. nov 2006

Rybie recepty. Poznáte dáka?

Chcela by som poprosit o nazory ci aj vase deticky oblubuju ryby. U nas ich maly zboznuje tak by som bola zvedava na nove receptiky!
Nasi dedkovia su nadseni rybari a tak sa vzdy tesime chutnemu sumcovi, ktory ma podla mna aj podla synceka lahke a chutne maso.
vavka33
18. nov 2006
Ahoj.Aj moja dcera zboznuje ryby.Ked bola mensia,varila som jej len file na vode,neskor som ich uz piekla v rure na zemiackoch a masielku a teraz ma rada vyprazane.Dedka mame tiez rybara,tak sme robili min.tyzden kapra -upiekli sme ho na cibuke a cesnaku a slaninke a to jej tiez chutilo.
A varila som jej aj polievocku rybaciu-kusok rybky,trosku ovs.vlociek a jeden zemiacik a papkala.
kyk
20. nov 2006
tak cakam na recepty s rybami aj ja,
pridam 1 ,velmi jednoduchy
treska-file
nechat odlezat v citronovej stave,
osolit,vlozit do ohnovzdornej nadoby,poukladat platky masla,kruzky rajcin a cibule,opat maslo,posypat jemne oreganom alebo petrzlenovou vnatou.nechat piest,kym ryby nemaju zlatisty nadych.
podavat s pyre alebo zeleni.salatom
rychlo,lahko a zdravo!!! :-p 😃
umatkoautor
1. dec 2006
Nasa oblubena rybacia polievka:
varena rybka, zemiak, mrkva, vnatka , a mliecko to vsetko zmixovat.
Alebo sa u nas dari aj pecenej rybke, zemiakova kasa, mrkvovo-jablkovy salat
briluxina
13. dec 2006
Chcem sa opytat, ci uz niektora z vas vyprazala lososa.Mam v mraznicke lososie podkovy a rozmyslam, ze by som ich na vianoce vyprazila.Klasicke file ma uz omrzelo. Bola by som rada keby ste mi zienky poradili.Diky. 🙂
madeleine
13. dec 2006
podla mna je velka skoda lososa vyprazat...
_____________________________________

4 podkovičky lososa po 180 g
4 lyžice pokrájanej žeruchy
4 plátky citróna
1 lyžicu olivového oleja
mleté čierne korenie, soľ.

Na štvorce alobalu poukladáme podkovičky lososa. Posypeme ich žeruchou alebo petržlenovou vňaťou, položíme kolieska citróna, osolíme, okoreníme a zabalíme do alobalu. Poukladáme na pekáč a pečiem pri teplote 200 stupňov Celzia asi 10 minút. Podávame so zemiakmi.
_____________________________________

4 kúsky očisteného lososa
mlieko
citrónová šťava
korenie na pečené ryby
vegeta, soľ
Lea&Perris – steak sauce (tekuté korenie)
Rama

Bylinkové maslo: Do ramy zamiešame koreninu bylinkové maslo, soľ a 3 strúčiky pretlačeného cesnaku. Všetko spolu vymiešame do penista.

Kúsky lososa si deň pred prípravou potrieme citrónovou šťavou, namočíme do mlieka a dáme do chladničky. Na druhý deň pripravené kúsky lososa vyberieme z mlieka, poprášime korením na ryby, vegetou a tekutým korením. Lososa poukladáme na pekáč, potrieme maslom a pečieme asi 20 minút. Upečeného lososa vyberieme na tácku a ozdobíme bylinkovým maslom.
_____________________________________

steaky/al.podkovicky/ lososa okorenis /vegeta, cervena paprika, chilli, cierne korenie/ trosku pokvapkas citronovou stavou a das na panvicu na rozpaleny olivovy olej-a sprudka oprazis z oboch stran tak po 3-4 min. z kazdej strany. Lososa vyberies a do vypeku das obvarene cerstve sampinony+prilejes sladku smotanu 250 ml+100 ml bieleho vina, trosku mozes este pridat vegetu al. chilli podla chuti. Na zaver pridas do omacky nasekany cerstvy kopor,al. som uz skusala pridat aj cerstve listky bazalky a tiez je to vyborne.


🙂
titkovamiriam
9. jún 2008
mame doma tiez rybarov,najcastejsie donesu kapra.
vzdy ho neham 24 h. namoceneho v mlieku,potom ocitronujem osolim a bud vyprazam,alebo ho potriem korenim na ryby,cesnakom,paprikou a peciem,alebo grilujem.
mame radi aj file to po nasoleni a ocitronovani vyprazim,peciem,alebo uy som skusala aj fasirky a do pomleteho file som pridala nastruhany udeny syr-bolo to bozske.
emjee
9. jún 2008
my teraz zvykneme kupovat pangas - morsky sumec - nema to kosti a absolutne nie je citit po rybe
vcera sme robili rybu na rasci: jednotlive porcie ryby osolit, okorenit bielym korenim a pokvapkat citronovou stavou, nechat chvilu (asi dve hodky) odlezat, potom posypat drvenou rascou a dat ugrilovat alebo oprazit na panvici
prasiatko30
9. jún 2008
ja napriklad take tie ryby typu pstruh robim v alobale - ocistis rybku naplnis kruzkami paradajky, sampinonov a mozu sa pridat aj kusky slaninky - posolis, polejes olejom, nejakym korenim (podla chuti) a napr ja obcas kvapnem aj sojovu omacku. urobis z toho taku tasticku a sup ho do vyhriatej rury - taka polhodinka staci. a potom uz len cistit od kosticiek 😉
lusil2005
9. jún 2008
a odkedy vlastne deti mozu ryby? teda viem ze morske este asi nie, ale take ze pstruh alebo kapor - to uz moze?
titkovamiriam
10. jún 2008
deti asi tak od roka,marek jedol naskor file no ani to nieje zarukou ze tam nebudu kosti 😞
prasiatko30
10. jún 2008
moja mala velmi skoro asi od 6-7m
emjee
24. jan 2009
kendra • 1d • Dnes o 09:30
Ahojte,neviete mi niekto poradiť nejaké recepty na prípravu rýb pre 2,5-ročné dieťa???Aká príprava je navhodnejšia?Synček má ale nemliečnu a bezlepkovú diétu. Za všetku rady ďakujem.

bramburka • 1d • Dnes o 09:52
ja davam ryby do trouby s troskou koření na másle?

elise • 1d • Dnes o 09:53
ja ryby dusím na paráku celkom je to dobručké len trošku posolím a dám bylinky

lienka79 • 1d • Dnes o 11:08
ja podusim na masle s bylinkmai..rozmarin je vynikajuci...a miluje pangasia...nesmrdi po rybe a nema kosti

tanja61 • 1d • Dnes o 11:48
a ake ryby robite pre svoje deti?

geegee • 2d • Dnes o 11:53
ja robim Pangasia len na masle s korenim na ryby. Je bez kosti, dobra chut, a makkucke masko....maly sa ide za tym zabit

elise • 1d • Dnes o 12:39
lososa alebo pstruha

bystricanka • 1d • Dnes o 13:10
ja dávam malému pangasia na masle. Minule som mu spravila filety, ale veľmi ho nechcel, tak asi ostanem pri pangasovi
evina313
3. feb 2009
možem dat zubača 8 mes. dietatu? ak ano, ako ho pripravit?Uvarit či udusit na masle? maslo ešte nemal
zdenallicka
3. feb 2009
CO je zubac??? =-)
evina313
3. feb 2009
v živote som to nejedla, ale ryba 😃
zdenallicka
3. feb 2009
Ja myslela cesky preklad.... 😃
titkovamiriam
3. feb 2009
žeby okoun?
zdenallicka
3. feb 2009
Aha, diky, Miriam... 😉

evina: V tom pripade si ymslim, ze bys mohla.. Jen tak podusit na masle nebo udelat na pare.. Nebo jen uvarit s troskou kminu a kousinkem masla... 😉 A k tomu mrkvicku a bramburek a mnaaaam... Nebo i brokolici, to deti taky muzou takhle malinke, ne?

Ale velky pozor na kosti!!!
evina313
3. feb 2009
zdenallicka - 😃 prepač, nevšimla som si odkial si 😃 a dakujem, skusim ho uvarit s kminom
zdenallicka
3. feb 2009
V pohode, ted uz budu vsude hlasit, ze su z Moravy.... 😃
zdenallicka
3. feb 2009
ze ty sis myslela, ze su debil??? ]-( 😃 😃 😃
titkovamiriam
3. feb 2009
ja som si len tipla-no vzdy ma az sekne ked neviem ako po cesky,kedze som mala babicku z moravy :-N -toho okouna sme tipovali s kolegom,a este cosi urcite ho mozu deticky
jandalinka
3. feb 2009
Holky,co takhle krabí tyčinky pro 1,5roční dítě?!Nemůžu nikde vyčíst,zda je vhodné?! :-|
zdenallicka
3. feb 2009
Krabi tycky? No, ja myslim, ze je muze.. Moje svagrova je male taky davala.. Je to vlastne rybi drt... Akorat nevim, co to barvivo nahore (cervene, ruzove nebo jake).. :-S
titkovamiriam
3. feb 2009
krabie tycinky by som nedavala -su robene z odpadu,tak ako aj rybie prsty.no ak by si naozaj mala krabie maso tak to neviem
mimakro
3. feb 2009
Titkovamiriam - súhlas. Niečo podobné, ako párky z bravčového, alebo kuracieho mäsa. Veľa rodičov ich dáva svojim niekoľkomesačným deťom (moja kamoška od pol roka :-S ). Ja robím rybu na masle (plátky ryby, soľ, maslo, cibuľa), alebo v marináde (kečup, horčica, soľ, trochu karí, olej - niekoľko hodín marinovať v chlade a potom upiecť). V marináde pre deti od 2 rokov. Môj svokor tvrdí, že zubáč je najlepšia sladkovodná ryba.
titkovamiriam
3. feb 2009
zubac urcite mnam-mam doma rybara 😃
mimakro
3. feb 2009
Tak to by som brala - rybky sú mňam. Nepožičiaš? 😃 😃 😃
jandalinka
3. feb 2009
tak holky díky,to jsem netušila o krabích tyčinkách,že jsou vyrobené z odpadu.Tak to v žádném případě malé nedám, :-x
evina313
3. feb 2009
zdenallicka - vraj je zubač po česky candat 😉

Začni písať odpoveď...

Odošli