• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Rybie recepty. Poznáte dáka?

4. februára 2009 
Chcela by som poprosit o nazory ci aj vase deticky oblubuju ryby. U nas ich maly zboznuje tak by som bola zvedava na nove receptiky!
Nasi dedkovia su nadseni rybari a tak sa vzdy tesime chutnemu sumcovi, ktory ma podla mna aj podla synceka lahke a chutne maso.
18. nov 2006 o 15:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj.Aj moja dcera zboznuje ryby.Ked bola mensia,varila som jej len file na vode,neskor som ich uz piekla v rure na zemiackoch a masielku a teraz ma rada vyprazane.Dedka mame tiez rybara,tak sme robili min.tyzden kapra -upiekli sme ho na cibuke a cesnaku a slaninke a to jej tiez chutilo.
A varila som jej aj polievocku rybaciu-kusok rybky,trosku ovs.vlociek a jeden zemiacik a papkala.
18. nov 2006 o 16:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak cakam na recepty s rybami aj ja,
pridam 1 ,velmi jednoduchy
treska-file
nechat odlezat v citronovej stave,
osolit,vlozit do ohnovzdornej nadoby,poukladat platky masla,kruzky rajcin a cibule,opat maslo,posypat jemne oreganom alebo petrzlenovou vnatou.nechat piest,kym ryby nemaju zlatisty nadych.
podavat s pyre alebo zeleni.salatom
rychlo,lahko a zdravo!!! :stuck_out_tongue_closed_eyes: :grinning:
20. nov 2006 o 12:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Nasa oblubena rybacia polievka:
varena rybka, zemiak, mrkva, vnatka , a mliecko to vsetko zmixovat.
Alebo sa u nas dari aj pecenej rybke, zemiakova kasa, mrkvovo-jablkovy salat
1. dec 2006 o 23:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Chcem sa opytat, ci uz niektora z vas vyprazala lososa.Mam v mraznicke lososie podkovy a rozmyslam, ze by som ich na vianoce vyprazila.Klasicke file ma uz omrzelo. Bola by som rada keby ste mi zienky poradili.Diky. :slight_smile:
13. dec 2006 o 16:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
podla mna je velka skoda lososa vyprazat...
_____________________________________

4 podkovičky lososa po 180 g
4 lyžice pokrájanej žeruchy
4 plátky citróna
1 lyžicu olivového oleja
mleté čierne korenie, soľ.

Na štvorce alobalu poukladáme podkovičky lososa. Posypeme ich žeruchou alebo petržlenovou vňaťou, položíme kolieska citróna, osolíme, okoreníme a zabalíme do alobalu. Poukladáme na pekáč a pečiem pri teplote 200 stupňov Celzia asi 10 minút. Podávame so zemiakmi.
_____________________________________

4 kúsky očisteného lososa
mlieko
citrónová šťava
korenie na pečené ryby
vegeta, soľ
Lea&Perris – steak sauce (tekuté korenie)
Rama

Bylinkové maslo: Do ramy zamiešame koreninu bylinkové maslo, soľ a 3 strúčiky pretlačeného cesnaku. Všetko spolu vymiešame do penista.

Kúsky lososa si deň pred prípravou potrieme citrónovou šťavou, namočíme do mlieka a dáme do chladničky. Na druhý deň pripravené kúsky lososa vyberieme z mlieka, poprášime korením na ryby, vegetou a tekutým korením. Lososa poukladáme na pekáč, potrieme maslom a pečieme asi 20 minút. Upečeného lososa vyberieme na tácku a ozdobíme bylinkovým maslom.
_____________________________________

steaky/al.podkovicky/ lososa okorenis /vegeta, cervena paprika, chilli, cierne korenie/ trosku pokvapkas citronovou stavou a das na panvicu na rozpaleny olivovy olej-a sprudka oprazis z oboch stran tak po 3-4 min. z kazdej strany. Lososa vyberies a do vypeku das obvarene cerstve sampinony+prilejes sladku smotanu 250 ml+100 ml bieleho vina, trosku mozes este pridat vegetu al. chilli podla chuti. Na zaver pridas do omacky nasekany cerstvy kopor,al. som uz skusala pridat aj cerstve listky bazalky a tiez je to vyborne.


:slight_smile:
13. dec 2006 o 16:21  •  1 dieťa - čaká bábätko, termín má v apríli 2017 (46. tt)  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
mame doma tiez rybarov,najcastejsie donesu kapra.
vzdy ho neham 24 h. namoceneho v mlieku,potom ocitronujem osolim a bud vyprazam,alebo ho potriem korenim na ryby,cesnakom,paprikou a peciem,alebo grilujem.
mame radi aj file to po nasoleni a ocitronovani vyprazim,peciem,alebo uy som skusala aj fasirky a do pomleteho file som pridala nastruhany udeny syr-bolo to bozske.
9. jún 2008 o 09:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
my teraz zvykneme kupovat pangas - morsky sumec - nema to kosti a absolutne nie je citit po rybe
vcera sme robili rybu na rasci: jednotlive porcie ryby osolit, okorenit bielym korenim a pokvapkat citronovou stavou, nechat chvilu (asi dve hodky) odlezat, potom posypat drvenou rascou a dat ugrilovat alebo oprazit na panvici
9. jún 2008 o 16:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja napriklad take tie ryby typu pstruh robim v alobale - ocistis rybku naplnis kruzkami paradajky, sampinonov a mozu sa pridat aj kusky slaninky - posolis, polejes olejom, nejakym korenim (podla chuti) a napr ja obcas kvapnem aj sojovu omacku. urobis z toho taku tasticku a sup ho do vyhriatej rury - taka polhodinka staci. a potom uz len cistit od kosticiek :wink:
9. jún 2008 o 17:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a odkedy vlastne deti mozu ryby? teda viem ze morske este asi nie, ale take ze pstruh alebo kapor - to uz moze?
9. jún 2008 o 21:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
deti asi tak od roka,marek jedol naskor file no ani to nieje zarukou ze tam nebudu kosti :frowning2:
10. jún 2008 o 07:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
moja mala velmi skoro asi od 6-7m
10. jún 2008 o 16:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kendra • 1d • Dnes o 09:30
Ahojte,neviete mi niekto poradiť nejaké recepty na prípravu rýb pre 2,5-ročné dieťa???Aká príprava je navhodnejšia?Synček má ale nemliečnu a bezlepkovú diétu. Za všetku rady ďakujem.

bramburka • 1d • Dnes o 09:52
ja davam ryby do trouby s troskou koření na másle?

elise • 1d • Dnes o 09:53
ja ryby dusím na paráku celkom je to dobručké len trošku posolím a dám bylinky

lienka79 • 1d • Dnes o 11:08
ja podusim na masle s bylinkmai..rozmarin je vynikajuci...a miluje pangasia...nesmrdi po rybe a nema kosti

tanja61 • 1d • Dnes o 11:48
a ake ryby robite pre svoje deti?

geegee • 2d • Dnes o 11:53
ja robim Pangasia len na masle s korenim na ryby. Je bez kosti, dobra chut, a makkucke masko....maly sa ide za tym zabit

elise • 1d • Dnes o 12:39
lososa alebo pstruha

bystricanka • 1d • Dnes o 13:10
ja dávam malému pangasia na masle. Minule som mu spravila filety, ale veľmi ho nechcel, tak asi ostanem pri pangasovi
24. jan 2009 o 13:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
možem dat zubača 8 mes. dietatu? ak ano, ako ho pripravit?Uvarit či udusit na masle? maslo ešte nemal
3. feb 2009 o 11:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
CO je zubac??? :confused:
3. feb 2009 o 11:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
v živote som to nejedla, ale ryba :grinning:
3. feb 2009 o 12:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja myslela cesky preklad.... :grinning:
3. feb 2009 o 12:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
žeby okoun?
3. feb 2009 o 12:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Aha, diky, Miriam... :wink:

evina: V tom pripade si ymslim, ze bys mohla.. Jen tak podusit na masle nebo udelat na pare.. Nebo jen uvarit s troskou kminu a kousinkem masla... :wink: A k tomu mrkvicku a bramburek a mnaaaam... Nebo i brokolici, to deti taky muzou takhle malinke, ne?

Ale velky pozor na kosti!!!
3. feb 2009 o 12:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zdenallicka - :grinning: prepač, nevšimla som si odkial si :grinning: a dakujem, skusim ho uvarit s kminom
3. feb 2009 o 12:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
V pohode, ted uz budu vsude hlasit, ze su z Moravy.... :grinning:
3. feb 2009 o 12:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ze ty sis myslela, ze su debil??? :angry: :grinning: :grinning: :grinning:
3. feb 2009 o 12:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som si len tipla-no vzdy ma az sekne ked neviem ako po cesky,kedze som mala babicku z moravy :sweat_smile: -toho okouna sme tipovali s kolegom,a este cosi urcite ho mozu deticky
3. feb 2009 o 12:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Holky,co takhle krabí tyčinky pro 1,5roční dítě?!Nemůžu nikde vyčíst,zda je vhodné?! :unamused:
3. feb 2009 o 12:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Krabi tycky? No, ja myslim, ze je muze.. Moje svagrova je male taky davala.. Je to vlastne rybi drt... Akorat nevim, co to barvivo nahore (cervene, ruzove nebo jake).. :confounded:
3. feb 2009 o 13:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
krabie tycinky by som nedavala -su robene z odpadu,tak ako aj rybie prsty.no ak by si naozaj mala krabie maso tak to neviem
3. feb 2009 o 13:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Titkovamiriam - súhlas. Niečo podobné, ako párky z bravčového, alebo kuracieho mäsa. Veľa rodičov ich dáva svojim niekoľkomesačným deťom (moja kamoška od pol roka :confounded: ). Ja robím rybu na masle (plátky ryby, soľ, maslo, cibuľa), alebo v marináde (kečup, horčica, soľ, trochu karí, olej - niekoľko hodín marinovať v chlade a potom upiecť). V marináde pre deti od 2 rokov. Môj svokor tvrdí, že zubáč je najlepšia sladkovodná ryba.
3. feb 2009 o 15:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zubac urcite mnam-mam doma rybara :grinning:
3. feb 2009 o 15:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tak to by som brala - rybky sú mňam. Nepožičiaš? :grinning: :grinning: :grinning:
3. feb 2009 o 15:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak holky díky,to jsem netušila o krabích tyčinkách,že jsou vyrobené z odpadu.Tak to v žádném případě malé nedám, :zipper_mouth:
3. feb 2009 o 19:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zdenallicka - vraj je zubač po česky candat :wink:
3. feb 2009 o 19:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok