Rýchle recepty pre zamestnaných rodičov
Ahojte, chcela by som, aby sme tu popridavali nejake super tipy a triky pri vareni po praci pri detoch 😇 popripade co si den dopredu vecer nachystate na druhy den alebo konkretne rychle recepty :D zacala som po materskej chodit do prace, a vsetci to pozname, praca, vyzdvihnut deti zo skoly a skolky, ulohy, varenie a upratovanie, aktivity s detmi atd. 😂 ja ked deti vyzdvihnem po praci, oni su hned hladne :D preto sa snazim mat navarenu vzdy aspon polievku, to vydrzi 2 dni :D ale dochadzaju mi napady, dakujem za inspiracie
Predpokladám, že manžel hrozne ťažko pracuje, je v práci do neskorého večera a domov chodí hladný a unavený, však?
Tip, ako mať navarené hneď po príchode domov, je, navariť večer viac a nechať na druhý deň.
@ha_ha manzel moze chodit aj na dlhe turnusy do prace, sama to velmi dobre poznam.
Cestoviny na milión spôsobov.
Tortilly na milión spôsobov
Pečená zelenina s masom
Ryza s omáčkou a mäsom... Je toho strašne veľa.
@sisa22x a musime mat zakazdym teplu veceru??
Ja toto odmietam varit cez tyxden, ak to nie je nutne, ked ostane po nedeli, tak je aj na pondelok. A tepla je aj krupicna kasa, parky ci prazenica. Rychle su privarky s vajickom, napriklad. A navar, ked varis, viac, zamraz a na striedacku vytahuj. Nie hned o 2-3 dni, ale 3-4 tyzdne. Ak mrazim, vzdy mam datum, kedy som kupovala/varila. Nasim dakedy stacia aj cestoviny so syrom a kecupom, najvdacnejsie 😅
@sisa22x a musime mat zakazdym teplu veceru??
Ja toto odmietam varit cez tyxden, ak to nie je nutne, ked ostane po nedeli, tak je aj na pondelok. A tepla je aj krupicna kasa, parky ci prazenica. Rychle su privarky s vajickom, napriklad. A navar, ked varis, viac, zamraz a na striedacku vytahuj. Nie hned o 2-3 dni, ale 3-4 tyzdne. Ak mrazim, vzdy mam datum, kedy som kupovala/varila. Nasim dakedy stacia aj cestoviny so syrom a kecupom, najvdacnejsie 😅
@siska53 a ake jedla zamrazujes? S tymto nemam vobec skusenost :D maximalne vyvar viem zamrazit… nemusia byt vzdy teple, ale vacsina dni urcite ano, hlavne kvoli detom 🙂
Predpokladám, že manžel hrozne ťažko pracuje, je v práci do neskorého večera a domov chodí hladný a unavený, však?
Tip, ako mať navarené hneď po príchode domov, je, navariť večer viac a nechať na druhý deň.
@ha_ha manzel chodi z prace az vecer to je pravda… ale mne sa jedna hlavne o deti, sby mali teplu veceru, samozrejme my sa najeme tiez 🙂
@siska53 a ake jedla zamrazujes? S tymto nemam vobec skusenost :D maximalne vyvar viem zamrazit… nemusia byt vzdy teple, ale vacsina dni urcite ano, hlavne kvoli detom 🙂
@sisa22x Autorka, veď môžete mať teplé jedlo aj každý deň. Uvaríš na večeru teplé jedlo vo väčšom množstve. Zjete večeru, zvyšné porcie odložíš na druhý deň. Keď prídu deti po škole a škôlke hladné domov, dáš im z toho. A na večeru uvaríš zase iné.
@ha_ha manzel chodi z prace az vecer to je pravda… ale mne sa jedna hlavne o deti, sby mali teplu veceru, samozrejme my sa najeme tiez 🙂
@sisa22x Teraz som zmätená, písala si, že chceš niečo, čo dáš deťom jesť, lebo sú hladné hneď ako prídete domov. A teraz píšeš o večeri. Myslela som, že sa jedná o dve rôzne jedlá: 1. po príchode domov, 2. večera.
Planovanie, mrazenie.
Mrazime snad vsetko, okrem mliecnych veci. Mam v mraznicke preddusenu cibulu, neusmazene fasirky, domace gnochci, rozne zeleniny (hrasok, tekvica, por, brokolica na kremove polievky, to je mega rychle), rozne uvarene polievky, obaleny karfiol, omacky na cestoviny, uvarene strukoviny, vselico
Ale najlepsie je proste si sadnut a rozplanovat, hned to ide lahsie, ked nemusis v dany moment este vymyslat, ze co uvarit
My varíme každý deň po práci, keďže si to brávame aj na druhý deň na obed a často je to kuracie na rôzne spôsoby, zvyknem si ho namarinovať dopredu a potom už len rýchlo osmahnúť... napríklad s grilovacím korením a potom hodím do tortily so zeleninou, alebo so syrovou omáčkou a k tomu cestoviny, na azíjský spôsob s ryžovými rezancami (prípadne s tofu namiesto mäska), soté na rôzne spôsoby (čo chladničká dá) s ryžou alebo slovenskou ryžou... cestoviny tiež rôzne, teraz v lete aj na studeno ako šalát... a ešte rada robím rôzne zapekané veci, ktoré sa síce robia dlhšie, ale človek ich pripraví rýchlo a potom sa už robia v podstate samé - živánska, zapekané zemiaky so šunkou, zapekané cestoviny s kuracím a zeleninou,... atď... 🙂
@sisa22x Teraz som zmätená, písala si, že chceš niečo, čo dáš deťom jesť, lebo sú hladné hneď ako prídete domov. A teraz píšeš o večeri. Myslela som, že sa jedná o dve rôzne jedlá: 1. po príchode domov, 2. večera.
@ha_ha ano myslim dve jedla, ked pridu zo skolky a na veceru 🙂 ale vyjadrila som sa k veceri konkretne…
@sisa22x okrem zemiakov, tie nemrazim... maso, ryzu, cestoviny, zeleninu. Kludne narobim viac fasirok ci reznov a mam alebo naporcujem uz predvarene maso, napisem, kolko som ho varila a mam ho potom na dovarenie, dochutim neskor, ako potrebujem. Ochucujem.vtedy neutralne, sol,cierne korenie, prip.teochu mletej papriky. A mam vlasntny polotovar.
@ha_ha ano myslim dve jedla, ked pridu zo skolky a na veceru 🙂 ale vyjadrila som sa k veceri konkretne…
@sisa22x Tak potom by som to robila tak, ako som písala, že na večeru uvaríš viac a to, čo zostane, bude pre deti, keď prídu popoludní hladné domov. Alebo, ak máte každý deň teplú večeru, tak po príchode domov im dať na olovrant len nejaký chlebík s niečím. Večeru si potom už uvaríš v kľude, bez toho, aby ti niekto pílil uši, že už je hladný.
aj ja mám momentálne taký problém, že s varením je to trochu horšie, nakoľko náš syn je totálny nespáč a pritom keď je hore, tak si vyžaduje všetko moju pozornosť a už fakt neviem, kedy mám variť, upratovať a starať sa o domácnosť.. bola by som rada, keby ste mi napísali zopár rýchlych receptov, ktoré by som vedela aj pri ňom zvrtnúť..
aj ja mám momentálne taký problém, že s varením je to trochu horšie, nakoľko náš syn je totálny nespáč a pritom keď je hore, tak si vyžaduje všetko moju pozornosť a už fakt neviem, kedy mám variť, upratovať a starať sa o domácnosť.. bola by som rada, keby ste mi napísali zopár rýchlych receptov, ktoré by som vedela aj pri ňom zvrtnúť..
@siemi_na je par dobrych vychytaviek, ktore by ti pomohli. Napriklad ja ked nestiham, tak robim zemiaky s rybou na prirodno, alebo len nejake bryndzove pirohy, kedze tam bryndzove pirohy kupim v obchode a uz spravim len bryndzovu omacku a nakrajam slaninku a takychto receptov je kopec.. Len neviem, co zvyknes tak varit a ci si otvorena aj takymto polotovarom..
@siemi_na je par dobrych vychytaviek, ktore by ti pomohli. Napriklad ja ked nestiham, tak robim zemiaky s rybou na prirodno, alebo len nejake bryndzove pirohy, kedze tam bryndzove pirohy kupim v obchode a uz spravim len bryndzovu omacku a nakrajam slaninku a takychto receptov je kopec.. Len neviem, co zvyknes tak varit a ci si otvorena aj takymto polotovarom..
@anna_au áno som, jasné, v mojej momentálne situácií si moc vyberať nemožešm... samozrejme, že mám rada aj zdravé a ľahké jedlo ale kľudne si dám aj spomínané bryndzové pirohy.. to je dobrý tip a budem rada, ak mi kľudne ešte nejaké napíšeš..
Tak za taketo recepty a vychytavky budem aj ja vdacna, kedze varenie nie je moja silna stranka a nerada travim vela casu v kuchyni. Tak sem s receptami babule😉🙂
@anna_au áno som, jasné, v mojej momentálne situácií si moc vyberať nemožešm... samozrejme, že mám rada aj zdravé a ľahké jedlo ale kľudne si dám aj spomínané bryndzové pirohy.. to je dobrý tip a budem rada, ak mi kľudne ešte nejaké napíšeš..
@siemi_na este potom aj nejake kuracie sote je tiez rychla volba, vcera som akurat robila a mala som to za 10 minut pripravene a uz potom sa len varilo samo, k tomu som spravila zemiakovu kasu zo zemiacikov Pan Zemiak, takze ziadne supanie, len som ich hodila nachvilku do vody, potom scedila, pridala maslo, mlieko a zemiakova kasa bola na svete a vynikajuca.. moje varenie je taketo momentalne
@siemi_na este potom aj nejake kuracie sote je tiez rychla volba, vcera som akurat robila a mala som to za 10 minut pripravene a uz potom sa len varilo samo, k tomu som spravila zemiakovu kasu zo zemiacikov Pan Zemiak, takze ziadne supanie, len som ich hodila nachvilku do vody, potom scedila, pridala maslo, mlieko a zemiakova kasa bola na svete a vynikajuca.. moje varenie je taketo momentalne
@anna_au aj kaša sa z nich dá robiť?.. poznám ich, už som z nich varila ale nevedela som, že aj zemiaková kaša je z nich dobrá.. dobre vedieť😉🙂
Tak za taketo recepty a vychytavky budem aj ja vdacna, kedze varenie nie je moja silna stranka a nerada travim vela casu v kuchyni. Tak sem s receptami babule😉🙂
@ericka204 rýchlych receptov je kopec, len treba hľadať aj na internete ale ja mám napríklad aj takú knižku že recepty s kuracieho mäska (keďže to je rýchlo spravené) a tam sú super recepty, tie dosť často varievam ale ja mám šťastie, že môj drahý spapá aj 2-3 dni to isté, takže veľa krát navarím viac a potom mám aspoň dva dni pokoj🙂
Navarit cez vikend viac a dat zamrazit po porcii.. hocijske maso, gulky masove vies tak dat.. a urobis len prilohu potom. Mrazena knedla sa tiez rychli rozmrazi..
Ak chces maso, je fajn mat ho napacovane v chladnicke a len urobis, kolko zjete.. palacinkove/waflove cesto vydrzi dalsi den. Cesto na pizzu vydrzi v chladnicke tiez den, dva. Kremove polievky su hotove za pol hodiny
@anna_au aj kaša sa z nich dá robiť?.. poznám ich, už som z nich varila ale nevedela som, že aj zemiaková kaša je z nich dobrá.. dobre vedieť😉🙂
@siemi_na jasne, ze sa da spravit a je vyborna a hlavne bez hrudiek, lebo mne sa z klasickych zemiakov malo kedy podari zemiakova kasa, ze by nemala hrudky..
@ericka204 rýchlych receptov je kopec, len treba hľadať aj na internete ale ja mám napríklad aj takú knižku že recepty s kuracieho mäska (keďže to je rýchlo spravené) a tam sú super recepty, tie dosť často varievam ale ja mám šťastie, že môj drahý spapá aj 2-3 dni to isté, takže veľa krát navarím viac a potom mám aspoň dva dni pokoj🙂
@vikafial a aka to je knizka prosim ta? Ako to aj my tak mame, ze aj dva dni jeme to iste jedlo, ved to sa neda varit kazdy den, by ma porazilo😀