Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Šalát Rucola. Ako sa pripravuje?

lyzenka
6. feb 2008

viete mi poradit ako pripravujete salat Rucola? - klasicky ako hlavkovy salat? alebo s nejakym dresingom?

lyzenka
autor
6. feb 2008

haloooo 😀

alexa27
6. feb 2008

ahoj, velmi dobra je tzv talianska zmes na salat, je to v takych malych sackoch, jeden na jeden salat, zarobi sa s vodou a olivovym olejom a je to uplne super. maju to napr v bille 😉

lyzenka
autor
6. feb 2008

ano? lebo som kupila dnes ten salat a neviem ako ho spravit....a kupila som aj take dresingy: taliansky aj americky...........tak hovoris, ze taliansky je super?

monkula
6. feb 2008

ja som ešte rucolu nepapala 😅 😅

alexa27
6. feb 2008

hej, ten zvyknem davat aj na ladovy salat alebo cinsku kapustu a je fakt vyborny 😉

a potom je rukola fajn aj len tak sama o sebe, ked ju skombinujes trebars s paradajkami, pripadne postruhas na to este parmezan a este predtym pokvapkas trochu s olivovym olejom

lyzenka
autor
6. feb 2008

uz sa mi slinky zbiehajuuu, dakujeeem 😀

alexa27
6. feb 2008

nie je zac, prajem dobru chut 😉

dominica
6. feb 2008

ja moc rukolu nemusím, ale robím taký šalát, že:
ľadový šalát, rajčina, paprika, reďkovka, uhorka, kľudne rukola a všeličo čo sa hodí na šalát, kombinujem podľa toho čo mám doma a na to dresing, zarobím si ho do hrnčeka a šalát sa ním len pokvapká a premieša.
Dresing: soľ, čierne korenie mleté, 1 strúčik cesnaku roztlačený/ale nemusí byť/, 1/2 ČL dijonskej horčice, 2 ČL vínneho octu, 5 ČL olivového oleja, 2 ČL bieleho vína

ČL - čajová lyžička

dominica
6. feb 2008

a raz sme mali u švagrinej ako predjedlo: rukolu na tanieriku pokvapkanú asi tým dresingom, čo som dala, ale nie som si istá, na tom plátok osmaženej slaniny a ktomu pečivo, bolo to zvláštne, ale dalo sa to zjesť, no doma by som to nerobila

lul
6. feb 2008

mnam, ja rukolu strasne lubim. vzdy na dovolenke sa jej neviem dojest. u nas som ju tiez hladala, natrafila som minule v Lidli, hore bolo napisane ze RUKOLA ale doma som zistila, ze na nalepke nie je o rukole ani zmienka. ochutnam - a obycajny salat ☹ svine

lyzenka
autor
7. feb 2008

lul,

kupila som ho v Kaufaci a videla som ho aj v Tescu.

kajkas
7. feb 2008

ahojte 🙂 salat z rucoly robime casto, davam don poprekrajovane aj cele cherry rajcinky a len to zalejem olivovym olejom a balzaminovym octom... priprava 3 minuty 🙂

zuky
7. feb 2008

ano kajkas, presne tak, iba olivový olej lyzenka nic viac /ani ocot by som nedala/, je hriech tam dávať iné dresingy, potom sa tá pravá chuť rucoly stráca...dobrú chuť !!! 😎

dominica
7. feb 2008

veru, mavajú ju v Kauflande/teraz tam je za 29,90/ a aj v Tescu

lul
7. feb 2008

ja byvam v zapadakove, tu to nie je. a ked som to objavila v tom lidli, tak to bol ofajč 😠

filipa
7. feb 2008

rucolu jeme len tak - umytu, s kvalitnymi pastetami (najlepsia je francuzska fois gra) a hriankovany chlieb k tomu, aby vynikla jej typicka chut. inak, rucola predavana na Slovensku mi pripada ako 3. trieda (takmer vzdy sme na nej nasli zo spodnej strany cierne bodky signalizujuce nejaku haved, takze putovala do kosa), okrem predajne Terno v Auparku, kde je podla mna najlepsi vyber ako zeleniny tak aj ovocia a kvalita je o niekolko tried vyssia ako napr. v Tesco.

zizilka
12. feb 2008
lul
12. feb 2008

dnes som objavila rukolu v Bille 🙂 mnaaaaaaaaam

grety
15. feb 2008

milujem rukolu a davam ju do klasickeho jarneho salatu s balkanskym syrom paradajkami, paprikou, uhorkami, ladovym salato. Vynimocne chuti aj ked plnis kuracinu, napr. ak urobis kuraciu roladu plnenu rokfortom a rukolou, alebo sunkou, syrom, rukolou .... fakt super. Dokonca je vyborna aj ked naplnis kuracie maso napr. so sunkou, syrom, rukolou a das to na nejakej sladkej ovocnej omacke, napr. na visnovej ! SUPER !

vandas
29. feb 2008

ja milujem rukolu s balkanskym syrom a ciernymi olivami.joj, ale mi tecu slinky🙂

monkula
29. feb 2008

baby, dnes som otvorila balzamikový ocot a je úúplne hustý, je pokazený? 😅 😅 😅 🙄 🙄

susik77
1. mar 2008

mne rukola strasne chuti 🙂 robim ju s nakraj.rajcinami, uhorkami, paprikou, vsetko posolim, pridam limetku a trochu oliv. oleja. je to super 😉
inak, limetky su perfektne, ze maju tiez specificku chut a odkedy ich poznam, uz mi nechyba ziadne korenie do salatu 😉 krasne to ochutia 🙂 s citronom sa neda porovnat 😉

marhulka88
12. mar 2008

odporucam len s balzamikovym octom ... mnam 🙂

danona
12. mar 2008

babulky, este som nic nejedla, tuto to citam a slintaaam 😀 rukolu milujem, doma papkavam s parmezanom a suš. šunkou, tiež cherry paradajky k tomu.. no tecu mi slinky.. a v neapole k tomu davaju vynikajuci chlebicek 😎

jozo186
12. jún 2011

ja sa dnes chystam urobiť rukolu s tuniačikom , cherry rajčinkami vajičkom .......

sweetlemon
16. jún 2011

rukola, paradajky, mozzarela, olivovy olej a balzamiko...uzas 🙂 a ja este nezdravo sol a cierne korenie 🙂 a toustiky 🙂

pastelka99
26. jún 2011

@sweetlemon
môžem sa opýtať aký nazov má ten tvoj balzamikový ocot???lebo ja neviem aký mám kúpiť, v reštikách jedávam tento šalát s balzamiko octom a neviem aký to je ???

sweetlemon
27. jún 2011

Fuha, netusim, ale ked pridem z prace, kuknem a dam vediet 🙂

Tu začni písať odpoveď...

Odošli