icon

Silvestrovská večera - tradičné recepty a nápady na jedlá

Včera o 22:16

U nás tradične čo na Vianoce.
Kapustnica s klobásou a opekamce s makom.
Šalát, ryba, rezeň sme už museli vypustiť pretože už nik nejedol to čo sa nachytalo na Silvestrovský večer, noc 😀

Strana
z2
ivik4
Dnes o 08:42
@simona20201309

@ivik4 prosím ta, ten knedlik varis v plastovej fólií? Premýšľam zajtra urobiť niečo špeciálne len pozerám recepty a ta fólia vo vriacej vode ma trochu odrádza 🙈

@simona20201309 potravinova folia

marca12
Dnes o 08:50
@nelca84

U nás väčšinou pečená krkovička, dusená červená kapusta a knedľa alebo sviečková s knedlou. A hovädzí vývar.
Ja celkom nechápem prečo niekto robí na Silvestra to isté čo na Vianoce. Mňa by nebavilo po pár dňoch jesť znova to isté. No ale ak vám to tak chutí.

@nelca84 Na Vianoce robim kapustnicu iba s hribami a zjemnenu smotanou na varenie. Na Silvestra je kapustnica s klobasou,udenym masom bez smotany. Takze trosku zmena. A nevarim jej za kotol. Mame ju na 2x,takze ju nedojedame cely tyzden ako niektori.

biba_18
Dnes o 08:54

@autumn1 áno, a ja varím recepty kde je veľa zeleniny, maso, to len kým zeleninu človek načistí a nakrája, tak to trvá večnosť 😏 1/2 kila masa kým vyčistím a naporcujem - ako vravím, do polnoci som vyvárala… môj deň má reálne 6 hodín - teda áno, 1/2 hodina až hodina a 1/2 denne na varenie je pre mňa viac než dosť 😏

buxy
Dnes o 09:06

U nás máme roky rokúce na Silvestra boršč, tradičný starodávny recept, plný kotol 😁 A nemôžeme sa ho dojesť aj tri dni. 😋 Pre istotu som ho uvarila už včera. A potom už len nejaké zobkanie: chlebíčky, jednohubky, niečo z lístkového cesta, pagáče....

autumn1
Dnes o 13:29
@biba_18

@autumn1 áno, a ja varím recepty kde je veľa zeleniny, maso, to len kým zeleninu človek načistí a nakrája, tak to trvá večnosť 😏 1/2 kila masa kým vyčistím a naporcujem - ako vravím, do polnoci som vyvárala… môj deň má reálne 6 hodín - teda áno, 1/2 hodina až hodina a 1/2 denne na varenie je pre mňa viac než dosť 😏

@biba_18 kupujem len chladené mäso, vždy ho doma ihneď očistím, naporcujem a buď ho hneď idem robiť alebo ide do mrazničky. Z mrazničky dám na noc alebo deň odmraziť do chladničky a keď ho vyberiem už to ide pomerne rýchlo. Rovnako si zvyknem predpripravovať do zásoby nakrájanú čerstvú zeleninu, ktorá sa v prípade núdze vždy zíde a nemusím strácať čas šúpaním alebo krájaním.

biba_18
Dnes o 13:33

@autumn1 no, ale predpripravíš. teda venuješ čas vtedy 🤷‍♀️

anonym_650e7e
Dnes o 13:34

@anonym_autor Ja som spravila klasicky salat, lebo u nas je ziadany, este sa spravia rezne.. mam aj hovadzi vyvar a je aj segedinsky. Cize vecer asi salat a zajtra kto si co vyberie 🙂.

Strana
z2