icon

Skúsenosti s pomalým hrncom pri varení večere

19. júl 2025

Ahojte nemáte niekto skúsenosť s "pomalým hrncom" ? Počas dňa mám málo času na varenie, večer sa mi už nechce stáť pri sporáku a potom čakať kým to vychladne aby sa jedlo odložilo a toto vyzerá ako fajn alternatíva. Nahádzať a odísť spať.

avatar
vanessa0311
19. júl 2025

Ja mám síce multifunkčný hrniec a často využívam funkciu tlakové varenie. Ten isty princíp že všetko dám ( ale mäso je chutnejšie ak si ho prvé osmažím) zatvorím a za max Pol hodinu mám hotové. Pomalé varenie som ešte neskúšala ale tiež má to láka. Podľa mňa je to super vec

avatar
lindous
19. júl 2025

Mali sme doma, keď som bývala ešte u maminy, dostala to ako dar, ale zapadal viac menej prachom... podľa mňa veľmi záleží čo bežne varíte, čo máte radi... u nás sú to minútky, na rýchlo opečené mäsko, čerstvé potraviny, cestoviny, ľahšie jedlá 🙂 nejaké vývary, guláše, ragú, dusené jedlá pomenej a to vytiahanem keď tak kuchtu ... mama v tom raz za čas spraví trhané bravčové a to je perfektné...

avatar
gribka1
19. júl 2025

Zatiaľ som to využila len na vývar. Aj knihu mám, ale nič vyskúšané.

avatar
janetinka27
19. júl 2025

@anonym_autor ahoj, my to pouzivame pre navstevy, robim tam len maso, pripadne maso so zeleninou.vecer nachystam a potom podla potreby zapnem v noci.zapinam len na balkone a v zime v zatvorenej kupelni s otvorenym oknom, lebo ta vona je prenikava, krasna ale dychat to celu noc sa neda, nevyspite sa🙂 nam sa neda zavriet kuchyna.
Dam maso, pripadne zeleninu, slaninu, podla toho co varim, kusok masla, sol, koreniny.
Ked robis kurca abo kralika,alebo celkovo maso s kostou, tak vyberas hole kosticky, maso sa uplne oddeli
Nepridavam vodu

avatar
spongebob1
19. júl 2025

@anonym_autor "Pomaly" hrniec. Prepac, ale to co je za hlupost. To naozaj tomuto ludia veria?

autor
19. júl 2025
@spongebob1

@anonym_autor "Pomaly" hrniec. Prepac, ale to co je za hlupost. To naozaj tomuto ludia veria?

@spongebob1 akože hrniec je hlúposť? Píšeš ako keby som verila čipom vo vakcíne 😆. Pritom len nemáš vedomosť.

autor
19. júl 2025
@janetinka27

@anonym_autor ahoj, my to pouzivame pre navstevy, robim tam len maso, pripadne maso so zeleninou.vecer nachystam a potom podla potreby zapnem v noci.zapinam len na balkone a v zime v zatvorenej kupelni s otvorenym oknom, lebo ta vona je prenikava, krasna ale dychat to celu noc sa neda, nevyspite sa🙂 nam sa neda zavriet kuchyna.
Dam maso, pripadne zeleninu, slaninu, podla toho co varim, kusok masla, sol, koreniny.
Ked robis kurca abo kralika,alebo celkovo maso s kostou, tak vyberas hole kosticky, maso sa uplne oddeli
Nepridavam vodu

@janetinka27 ďakujem za recenziu ,často varíme hovädzinu keďže máme domáce mäso, na toto mi to príde geniálne. Plus polievky, deťom hlavne vývar 2x do týždňa robím . Máš nejaký konkrétny, ktorý by si odporučila? Lebo sú lacnejšie, drahšie -neviem,ktorý vybrať.

avatar
lindous
19. júl 2025
@spongebob1

@anonym_autor "Pomaly" hrniec. Prepac, ale to co je za hlupost. To naozaj tomuto ludia veria?

@spongebob1 je zo hrniec, v ktorom sa vari/dusí dlho pri nízkej teplote a proste sa tak volá 😅 čomu na tom máme veriť/neveriť? … fakt by ma zaujímalo čo si si pod tým predstavil/a…

avatar
janetinka27
19. júl 2025
@anonym_autor

@janetinka27 ďakujem za recenziu ,často varíme hovädzinu keďže máme domáce mäso, na toto mi to príde geniálne. Plus polievky, deťom hlavne vývar 2x do týždňa robím . Máš nejaký konkrétny, ktorý by si odporučila? Lebo sú lacnejšie, drahšie -neviem,ktorý vybrať.

@anonym_autor mam tento
https://www.nay.sk/pomaly-hrniec-crockpot-sccpb...

Uz ma par rokov

Ale asi su viacere podobne hrnce, rozne aj objemovo.ja mam vacsi, robila som tam aj kacku aj hus, ale hus som porcovala, lebo by tam nevosla.

ma 2 teploty, na vyssej sa sam nastavi na 6 hodin, na nizsej na 10 hodin. Ale mozes ho vypnut aj skor.

Robievame tam aj hovadzinu, ale aj koleno bravcove, trhane maso, svieckovu na korenovej zelenine, vselico, ale hlavne maso.niekto robi aj sladke jedla, lekvar atd, robila som tam aj skvarky a topila mast 😅

avatar
spongebob1
20. júl 2025
@anonym_autor

@spongebob1 akože hrniec je hlúposť? Píšeš ako keby som verila čipom vo vakcíne 😆. Pritom len nemáš vedomosť.

@anonym_autor Boze, ved v akomkolvek hrnci s hrubym dnom a dokonca aj s tenkym mozes varit/dusit na 150C. Dokonca ked su rucky vhodne do rury, nastavis teplotu na rure a si bez prace.

autor
20. júl 2025
@spongebob1

@anonym_autor Boze, ved v akomkolvek hrnci s hrubym dnom a dokonca aj s tenkym mozes varit/dusit na 150C. Dokonca ked su rucky vhodne do rury, nastavis teplotu na rure a si bez prace.

@spongebob1 a necháš zapnutú rúru bez dozoru? Alebo sporák? Hrniec zapnem a odídem s deťmi von alebo pôjdem spať a vypne sa sám. To asi sporák ani obyčajná rúra neurobia.

autor
20. júl 2025
@janetinka27

@anonym_autor mam tento
https://www.nay.sk/pomaly-hrniec-crockpot-sccpb...

Uz ma par rokov

Ale asi su viacere podobne hrnce, rozne aj objemovo.ja mam vacsi, robila som tam aj kacku aj hus, ale hus som porcovala, lebo by tam nevosla.

ma 2 teploty, na vyssej sa sam nastavi na 6 hodin, na nizsej na 10 hodin. Ale mozes ho vypnut aj skor.

Robievame tam aj hovadzinu, ale aj koleno bravcove, trhane maso, svieckovu na korenovej zelenine, vselico, ale hlavne maso.niekto robi aj sladke jedla, lekvar atd, robila som tam aj skvarky a topila mast 😅

@janetinka27 ja som nakoniec vybrala etu.. dnes ho bol muž vyzdvihnúť a už pečieme morku 😁 som zvedavá

avatar
spongebob1
20. júl 2025
@anonym_autor

@spongebob1 a necháš zapnutú rúru bez dozoru? Alebo sporák? Hrniec zapnem a odídem s deťmi von alebo pôjdem spať a vypne sa sám. To asi sporák ani obyčajná rúra neurobia.

@anonym_autor Samozrejme, ze sa rura vypne, tak isto sporak. Staci nadstavit cas.
Ved fajn, ked si spokojna, to je zaklad. Za mna je to iba marketingovy tah.

autor
20. júl 2025
@spongebob1

@anonym_autor Samozrejme, ze sa rura vypne, tak isto sporak. Staci nadstavit cas.
Ved fajn, ked si spokojna, to je zaklad. Za mna je to iba marketingovy tah.

@spongebob1 ja mám obyčajnú plynový varnú dosku a obyčajnú rúru a tie žiadne časovače nemajú .A nechať horieť sporák v byte počas nočného spánku je fakt nezodpovedné. Nehovoriac o tom, že to čo máš na ohni musíš proste miešať , pravidelne podlievať inak to prihorí. Či mi chceš tvrdiť, že ty postavíš guľáš na sporák a ten sa ti sám uvarí len večer prídeš domov a guláš tam ?

avatar
spongebob1
20. júl 2025
@anonym_autor

@spongebob1 ja mám obyčajnú plynový varnú dosku a obyčajnú rúru a tie žiadne časovače nemajú .A nechať horieť sporák v byte počas nočného spánku je fakt nezodpovedné. Nehovoriac o tom, že to čo máš na ohni musíš proste miešať , pravidelne podlievať inak to prihorí. Či mi chceš tvrdiť, že ty postavíš guľáš na sporák a ten sa ti sám uvarí len večer prídeš domov a guláš tam ?

@anonym_autor Ty si pisala, ze varim v noci alebo odidem s detmi prec.
Zo zasady varim, iba ked som doma a pripravovam trhane maso 4hodky, ved o 7:00 zacnem, o 11:00 hotovo. Trhane maso sa nepodlieva, urobi sa to na zaciatku.

autor
20. júl 2025
@spongebob1

@anonym_autor Ty si pisala, ze varim v noci alebo odidem s detmi prec.
Zo zasady varim, iba ked som doma a pripravovam trhane maso 4hodky, ved o 7:00 zacnem, o 11:00 hotovo. Trhane maso sa nepodlieva, urobi sa to na zaciatku.

@spongebob1 ty evidentne nechápeš čo ja vlastne chcem. Ja nemám 4 hodky na to aby som sa zvrtala v kuchyni doobeda. Dokonca často nemám ani hodinu dve na tento úkon počas dňa,preto musím variť večer a to ma unavuje. Hľadala som spôsob ako variť tak, že ma tam vlastne nebude treba. Našla som hrniec, chcela som vedieť skúsenosti, ktoré ty vlastne ani nemáš,tak neviem čo si tu potrebuješ dokázať. Je pekné , že máš trhané mäso za 4 hodiny urobené, ale to mne nijako nepomôže.

avatar
spongebob1
20. júl 2025
@anonym_autor

@spongebob1 ty evidentne nechápeš čo ja vlastne chcem. Ja nemám 4 hodky na to aby som sa zvrtala v kuchyni doobeda. Dokonca často nemám ani hodinu dve na tento úkon počas dňa,preto musím variť večer a to ma unavuje. Hľadala som spôsob ako variť tak, že ma tam vlastne nebude treba. Našla som hrniec, chcela som vedieť skúsenosti, ktoré ty vlastne ani nemáš,tak neviem čo si tu potrebuješ dokázať. Je pekné , že máš trhané mäso za 4 hodiny urobené, ale to mne nijako nepomôže.

@anonym_autor 15-30 min priprava, 4 hodiny varenie. Ved to je ako bezudrzbova zahrada, zapnes a vypnes. Najjednoduchsie varenie ake existuje. Aj ja som mala male deti, bud varis skoro rano alebo vecer. Kupila si, si spokojna, co dodat? Nech sa dobre vari.

avatar
bludna
20. júl 2025
@spongebob1

@anonym_autor 15-30 min priprava, 4 hodiny varenie. Ved to je ako bezudrzbova zahrada, zapnes a vypnes. Najjednoduchsie varenie ake existuje. Aj ja som mala male deti, bud varis skoro rano alebo vecer. Kupila si, si spokojna, co dodat? Nech sa dobre vari.

@anonym_autor Vidim, ze @spongebob1 ma zarucene informacie a neocenitelne skusenosti 😅
Ja slow cooker velmi odporucam! To, ze ho bezpecne mozes zapnut a odist z bytu je na nezaplatenie. Taktiez vyvar z neho je uplne iny level. Zvyknem ho v zime tahat aj 24 hodin a pomedzi to z neho len odlievam a dolievam. Neviem ako toto spravis doma v hrnci s hrubym dnom 😀 Ak budes varit vyvat, odporucam precedit cez gazu, nebude taky klany.
Predpokladam, ze spominana uzivatelka ho nikdy nepouzila. Odporucam jednoznacne crockpot.

avatar
spongebob1
21. júl 2025
@bludna

@anonym_autor Vidim, ze @spongebob1 ma zarucene informacie a neocenitelne skusenosti 😅
Ja slow cooker velmi odporucam! To, ze ho bezpecne mozes zapnut a odist z bytu je na nezaplatenie. Taktiez vyvar z neho je uplne iny level. Zvyknem ho v zime tahat aj 24 hodin a pomedzi to z neho len odlievam a dolievam. Neviem ako toto spravis doma v hrnci s hrubym dnom 😀 Ak budes varit vyvat, odporucam precedit cez gazu, nebude taky klany.
Predpokladam, ze spominana uzivatelka ho nikdy nepouzila. Odporucam jednoznacne crockpot.

@bludna V zivote som nemala kalny vyvar a varit 24 hodin je absolutna hlupost. Mam Zepter hrnce, takze viem, co je to pomale varenie. Aj viem preco ho mas kalny a ako to odstranit. V zivote som nepocula, ze by niekdo cedil polievku cez gazu. 🤔 Tak sa cedil ribezlovy sirup pocas socializmu.

avatar
bludna
21. júl 2025
@spongebob1

@bludna V zivote som nemala kalny vyvar a varit 24 hodin je absolutna hlupost. Mam Zepter hrnce, takze viem, co je to pomale varenie. Aj viem preco ho mas kalny a ako to odstranit. V zivote som nepocula, ze by niekdo cedil polievku cez gazu. 🤔 Tak sa cedil ribezlovy sirup pocas socializmu.

@spongebob1 Nie, nevies, kedze nemas slow cooker ale uplne sebavedomo sa tu vyjadrujes k niecomu o com nemas ani sajnu 😀

anonym_3c9167
21. júl 2025
@spongebob1

@bludna V zivote som nemala kalny vyvar a varit 24 hodin je absolutna hlupost. Mam Zepter hrnce, takze viem, co je to pomale varenie. Aj viem preco ho mas kalny a ako to odstranit. V zivote som nepocula, ze by niekdo cedil polievku cez gazu. 🤔 Tak sa cedil ribezlovy sirup pocas socializmu.

@spongebob1 Teba to baví, sa tú hádať, keď ti viaceré píšu, že nemáš pravdu a nemáš skúsenosti? Prečo si to proste nepriznáš, alebo ani nemusíš, len proste odíď z diskusie, do ktorej si ničím prínosným neprispela. Ako pomôže žene, ktorá ráno odchádza do práce a rada by si zobrala so sebou uvarený obed, lebo sa vráti domov až večer, že si má o 7:00 dať piecť trhané mäso a o 11:00 ho má hotové, keď ona napríklad o 7:00 už odchádza z domu?

avatar
eitsirch
22. júl 2025

@anonym_autor mám 2 pomaláče. Jeden je čisto pomalý hrniec Sencor. Nízky, hrnatý používam ho na guláše, dusené mäso, jogurty ale aj dusené zemiaky. Druhý je ECG vyšší ten je multifunkčný čiže aj pomalé varenie, aj rýchle, aj tlakové varenie, aj polievky, aj ryžu aj strukoviny, souse vide.... bez nich by som si už nevedela predstaviť hlavne prípravu rodinných obedov pre viac ludí. Je to také že večer tam dáš suroviny a ráno je jedlo hotové. Je pravda že na noc ich dávam do vetranej špajze lebo z jedla ide naozaj prenikavá vôňa.

autor
22. júl 2025
@eitsirch

@anonym_autor mám 2 pomaláče. Jeden je čisto pomalý hrniec Sencor. Nízky, hrnatý používam ho na guláše, dusené mäso, jogurty ale aj dusené zemiaky. Druhý je ECG vyšší ten je multifunkčný čiže aj pomalé varenie, aj rýchle, aj tlakové varenie, aj polievky, aj ryžu aj strukoviny, souse vide.... bez nich by som si už nevedela predstaviť hlavne prípravu rodinných obedov pre viac ludí. Je to také že večer tam dáš suroviny a ráno je jedlo hotové. Je pravda že na noc ich dávam do vetranej špajze lebo z jedla ide naozaj prenikavá vôňa.

@spongebob1 a mám kvôli tomu obedu utekať z práce alebo vstávať v noci aby som ho vypla ? Ty bezudržbová záhrada a neviem či vy doma len trhané mäso jete alebo čo ...

@eitsirch ja som kúpila nakoniec etu, robili sme tam morku na skúšku a tak dobré mäso som ešte nejedla 😅 som chytila kosť a z mäsa sa celá vytiahla. Včera v noci som robila vývar z kohúta. Perfektné ,teraz robím plnenú papriku na zajtra. S tou vôňou máš pravdu, našťastie máme normálne dvere na kuchyni takže odtiaľ to nejde nikam.

avatar
evansova
23. júl 2025
@anonym_autor

@spongebob1 a necháš zapnutú rúru bez dozoru? Alebo sporák? Hrniec zapnem a odídem s deťmi von alebo pôjdem spať a vypne sa sám. To asi sporák ani obyčajná rúra neurobia.

@anonym_autor Sporák nie, ale na rúre sa dá nastaviť čas a potom sa vypne. Len treba počítať s tým, že jedlo zostane v horúcej rúre.

avatar
spongebob1
25. júl 2025
@anonym_autor

@spongebob1 a mám kvôli tomu obedu utekať z práce alebo vstávať v noci aby som ho vypla ? Ty bezudržbová záhrada a neviem či vy doma len trhané mäso jete alebo čo ...

@eitsirch ja som kúpila nakoniec etu, robili sme tam morku na skúšku a tak dobré mäso som ešte nejedla 😅 som chytila kosť a z mäsa sa celá vytiahla. Včera v noci som robila vývar z kohúta. Perfektné ,teraz robím plnenú papriku na zajtra. S tou vôňou máš pravdu, našťastie máme normálne dvere na kuchyni takže odtiaľ to nejde nikam.

@anonym_autor Nie, nejeme iba trhane maso. Ty nevies varit a kupujes pomale hrnce. Ojojoooj...pre nemozne a naivne zeny uplne idealne.

autor
26. júl 2025
@evansova

@anonym_autor Sporák nie, ale na rúre sa dá nastaviť čas a potom sa vypne. Len treba počítať s tým, že jedlo zostane v horúcej rúre.

@evansova na mojej sa nedá, Max mi zazvoní keď uplynie nastavený čas.