Skúsenosti s tortou podľa receptu Pekne papkaj
Ahoj, skusali ste recept na prvu tortu podla Pekne papkaj? Recept dam do komentu. Je to chutne a jedia to aj deti?
Cim by ste nahradili jahody a maliny?

Dosladeny iba... bananom? Sak v recepte ani nie je. Kks to uz fakt hocikto moze dnes napisat knihu.
K veci. Maliny a jahody by som nahradila mozno marhulami a bananom. Alebo podusenymi jablckami s kukuricnym/zemiakovym skrobom a tiez pridala banan, mozno stipku skorice pre chut. Otazka komu tu tortu budes robit, kolko rocne dieta, ma nejake obmedzenia?
Uf a 2deci kks oleja, to netusim naco toto pchat do decka. Mozno par lyzic na celu tortu, a nie namiesto masla ci jogurtu tam slahnut to iste mnozstvo tuku.
@anonym_autor neskúšala som ho, ani sa nechystám. Je síce bez cukru, ale je tam veľké množstvo kokosového oleja a v korpuse veľké množstvo mandlí, čiže neskutočné množsto tuku. Pre dieťa je podľa mäa vhodnejšia obyčajná piškóta z troch vajec, na to tvarohový krém s jogurtom a ovocie. Toto by som nestrávila ani ja, nie to dieťa. Nahádž si to do kalrických tabuliel, aby si bola v obraze
za mňa blbý recept ktorý by som určite nerobila. zlá skladba surovín. na dieťa až moc mastný.
Torta by mohla byt na prve narodeniny a mala by byt bez pridaneho cukru. Takze ak mate nejaku alternativu, rada sa inspirujem.
Torta by mohla byt na prve narodeniny a mala by byt bez pridaneho cukru. Takze ak mate nejaku alternativu, rada sa inspirujem.
@anonym_autor ako som písala, upeč obyčajnú piškótu z 2-3 vajec, na to krém 250g tvarohu pilos, 150ml šľahačky Pilos, tú vyšľahaj s trochou cukru v mise postavenej vo väčšej mise s kockami ľadu, bude dobre držať, natri na vychadnutý korpus a ozdob ovocím. Ročné dieťa ešte veľa z nej nezje, ak by mu chutila, budeš mu dávať viac z korpusu a ovocia, ako z krému.
Alebo niečo takéto https://kuchynalidla.sk/recepty/ovocna-piskotov...
@anonym_autor na 1.narodeniny... kludne nepecenu piskotovu s jablkami. Ak papa mliecne (jogurt, smotanu...) tak aj s tym. Receptov je vela len prisposobit. Fakt by som rocnemu nedavala kokosovy olej, datle a mandle.
Chapem, ze jednorocnemu dietatu sa nedava hocico a uprednostnuje sa zdrave jedlo, ale prepac, toto by moje jednorocne dieta nezjedlo a keby aj ano, bolelo by ho brusko. Ja som asi tuto tortu jedla u kamosky, ked malo jej dieta 1. narodeniny, a teda nikomu to nechutilo a mne z tej torty bolo fakt tazko. Jej dieta to ani neochutnalo.
My sme robili oslavu prvych narodenin nedavno a piekla som normalnu tortu. Ratala som s tym, ze si daju predovsetkym dospelaci a dieta, ak ochutna, tak naozaj malicko. Robila som klasicke piskotove cesto, tvarohovu napln a dala som tam domace maliny. Dietatu som zaviedla tvaroh 2 tyzdne predtym. Dalo si par lyzic z torty, vacsinou len cesto, ale najvacsi uspech mali maliny. Brusko ho nebolelo a chutilo vsetkym zucastnenym, aj detom, aj dospelym a verim, ze nikomu z toho nebolo tazko.
Chapem, ze jednorocnemu dietatu sa nedava hocico a uprednostnuje sa zdrave jedlo, ale prepac, toto by moje jednorocne dieta nezjedlo a keby aj ano, bolelo by ho brusko. Ja som asi tuto tortu jedla u kamosky, ked malo jej dieta 1. narodeniny, a teda nikomu to nechutilo a mne z tej torty bolo fakt tazko. Jej dieta to ani neochutnalo.
My sme robili oslavu prvych narodenin nedavno a piekla som normalnu tortu. Ratala som s tym, ze si daju predovsetkym dospelaci a dieta, ak ochutna, tak naozaj malicko. Robila som klasicke piskotove cesto, tvarohovu napln a dala som tam domace maliny. Dietatu som zaviedla tvaroh 2 tyzdne predtym. Dalo si par lyzic z torty, vacsinou len cesto, ale najvacsi uspech mali maliny. Brusko ho nebolelo a chutilo vsetkym zucastnenym, aj detom, aj dospelym a verim, ze nikomu z toho nebolo tazko.
@diewcatqoo To ,,prepac,, je asi pre autorku knizky. Ja som ten recept nevymyslela.
@diewcatqoo tortu som nejedla, ale presne to som si o nej myslela, že je veľmi ťažká na trávenie a chuť tiež nebude neviem čo
@diewcatqoo presne. Švagriná napríklad robila malej len obyc biely korpus, do toho krém s tvarohom a ovocím, potrela šľahačkou. A bolo to chutné. To malé dieťa predsa nezje pol torty, zje tak dve lyžičky.
Tento recept je pre mna ďalším dôkazom, že táto kniha je neskutocne precenovana
Tento recept je pre mna ďalším dôkazom, že táto kniha je neskutocne precenovana
@blondinka95 ja som o tom presvedčená
@diewcatqoo To ,,prepac,, je asi pre autorku knizky. Ja som ten recept nevymyslela.
@anonym_autor ale ved to mi je jasne, ze ty si ten recept nevymyslela a mas ho z knihy 🙂
To je raw torta, pre ludi ktori nejedia tepelne upravenu stravu. Niekedy som pomahala kamaratke s vyrobou takychto tort, nie su zle, len pre mna brutalne kaloricke a tazke, samy kokosovy tuk.
@anonym_autor ja často robievam klasické piškótové cesto, pretriem ribezlovym džemom domácim, na to uvarím hustejší puding, osladíme ho primiešame tvarok natriem na džem, urobím ovocný rozvar, dám na krém a vrch pretriem šľahačkou a ozdobím ovocím. Nemám rada margarinove krémy.
Celé zle. Chcela by som počuť názor vyzivoveho poradcu.
@anonym_autor moze to byt fajn raw torta, ale ci to budu jest deti, je loteria (take, ktore nemaju nic sladke bezne, mozno hej, dieta, ktore aspon obcas dostane kolac, buchtu, pribinaka, podla mna ani velmi nie).
btw - ak to ma byt torta na vynimocnu prilezitost, vykasli sa na recepty bez cukru a urob nieco lahsie s malo cukrom, deti si pochutia par hltov a hotovo. Nerobte z cukru zbytocne strasiaka... deti sa k nemu aj tak dostanu pomerne skoro.