icon

Slovenky v Taliansku, ako robievate vianočnú kapustnicu?

9. nov 2020

Caute baby, bezne kazdy rok s detmi jazdime na vianoce domov za rodinou. Tento rok to kvoli starsim clenom rodiny nebudeme riskovat. Mam preto otazku, pisem anonymne, lebo si pripadam ako idiot. 😀
Robievate v taliansku kapustnicu? Ak ano, z akych ingrediencii? Tento rok sme boli na slovensku len na jar a odvtedy bohuzial nie, inokedy labzujeme hore dole často a vzdy si veziem späť plný kufor mnamiek a jedla, ktore tu neviem kupit.
Dakujem za každú radu.

evkamotka
9. nov 2020

Co konkretne ti chyba z beznych surovin? Ak kapusta, este stihas nalozit. Ostatne hadam nie je problem

katinka71
9. nov 2020

Ahoj kyslu kapustu kupujem v sackoch polkilovych, varim znej casto, AK by si nezohnala u vas, Tak by som ti poslala postou Casto chodime do Brennera,do vianoc urcite pojdeme

lululilien
9. nov 2020

Ja kupujem kapustu v konzerve, skúsim pohľadať foto a poslať. Klobásky mám domáce od babičky v mrazáku, ale možno mäsiar by mohol mať.

kittykat22
9. nov 2020

Asi nie uplne talianske - ale my sme v anglicku chodili nakupovat vsetko malych do polskych obchodov 😀 Poliaci maju v UK male samosky v kazdom vacsom meste. Bolo tam vela slovenskych a ceskych vyrobkov - vratane veci na vianoce.

lululilien
9. nov 2020

Ja varím z tejto kapusty. A rascu kupujem drahšiu v naturaSi.

autor
9. nov 2020

Baby sorry, kapusta to je najmejej. Mna skor zaujimala klobaska a udene. Blbo som sa vyjadrila. Ale chapem, vela ludi maso do kapustnice nedava.
@lululilien @katinka71

tenerifka
9. nov 2020

ja som v Spain, ale tie ingrediencie budu podobne ako v ITA. Kapustu kupis chucrut vo velkych poharoch-zavarenu, a potom len dobru klobasu (musi byt makka-na varenie, nie ta typicka sucha), ja kupujem chorizo oreado, a potom len susene hriby (noim si zo Sk, alebo si nechavam poslat. Co sa tyka udeneho masa, nedavam, ale zvyknu predavat v nemeckych masiarstvach, zalezi od toho kde v ITA si

mimca77
9. nov 2020

V nudzovych podmienkach som robila "vyvar" z udenych rebier (v USA a v UK), tie by sa mali dat kupit vsade a na zaciatok som som dala povarit trocha bravcoveho bocika, kapustnica bola super, mozem ti poslat recept, ak chces 🙂

lululilien
9. nov 2020

My bývame v lombardii v Desenzano del Garda, mávame tu trhy a jeden pánko tu niekedy predáva v stánku domáce klobásky, kebyže nemám svoje zásoby, tak kúpim od neho. Tento rok budeme asi bez trhov, ale vyskúšala by som sa popýtať v mäsiarstvach. A ešte ľudi, ktorí pestujú, majú farmy a predávajú svoje domáce výrobky, aj údené. Oni sa poznajú aj medzi sebou. My veľa takto nakupujeme.. cenovo nás to vyjde približne rovnako, za mäso platíme u mäsiara viac, ale je lepšie, ale niečo zase kupujeme v supermarketoch..