icon

Slovenské recepty - bez lepku a bez bravčového mäsa

zuzana76
20. okt 2022

potrebovala by som nejaké nápady na slovenské špeciality, ale bez lepku / teda bez múky/ a nie s bravčovým mäsom, môže to byť aj maďarská, rakúska, prípadne česká kuchyňa, jednoducho z tohto regiónu, napadla mi koložvárska kapusta s hovädzím, ale takto som ju ešte nerobila. Sladké, aj slané, ďakujem

Strana
z2
haley7897
20. okt 2022

@zuzana76 v pohode daj smotanu.

vevesh
20. okt 2022

@zuzana76 daj klasicku smotanu, cely plexh ti nezjedia😀

zuzana76
autor
20. okt 2022

@vevesh veď oni pijú aj ayran

vevesh
20. okt 2022

@zuzana76 nie vsetci. Ayran je turecky a turci varia normalne so syrom. Ale arabi, iranci, kurdi, africki arabi ayran nepiju (mozno nejaki poeuropcteni ano). Jedinu vec mliecnu, co som videla, je jogurt a huste smotano-maslo na ranajky, pomaly teraz moderne zavadzaju na ranajky urcite syry (skor tavene) a mliecny puding ako zakusok. Vo vareni mlieko, smotanu, syr vobec nepouzivaju.

deedol
20. okt 2022

ja robim segedin s morcacim prsom, chuti mi viac ako bravcovy 🙂

vroni
20. okt 2022

A čo taká sviečková, normalne z hovädzej roštenky? A s bezlepkovú knedľou.

zuzana76
autor
20. okt 2022

@vevesh u mna budu turci

h2
20. okt 2022

Hovädzí guláš so zemiakmi? Alebo klasické pečené kura s ryžou. Viem, že to nie je nič také, čo by bolo typicky slovenské a inde by to nepoznali, ale všade sa ináč robí a myslím, že to je jedlo, ktoré chutí každému, nič ním nepokazíš.

lusyyy36
21. okt 2022

S tou kolozvarskou by som bola opatrna, mne qko slovenke to nechuti, to je jedno divne jedlo, cudzincom vacsinou naše jedla z kyslej kapusty a nqpr. aj z bryndze nechutia. Takže aj ten môj navrhovaný segedin nie. Ale cervena kapusta na sladko je ok. To sú moje skúsenosti. Tak radšej tu kacku

Strana
z2