icon

Smotana na varenie v pudingu

12. mar 2025

Ahojte. Myslíte, že smotanu na varenie môžem použiť namiesto mlieka na puding? Zistila som, že jej končila záruka včera. Obed mám spravený, kúpila som jej viac, ako bolo treba.
Alebo mi, prosím poraďte, či sa dá dať do nejakého rýchleho koláča? Ale prvý mi napadol ten puding.
Ďakujem

avatar
daja07
12. mar 2025

Urcite mozes v pudingu nahradit cast mlieka smotanou.

avatar
lukbe
12. mar 2025

Smotanu na varenie použi napr. do zemiakového prívarku, koprovej, chrenovej omáčky ap. Nič sa nestane. Do pudingu neviem.

avatar
pribinak
12. mar 2025

Smotanu na varenie by som do pudingu nedala

avatar
lenkine
12. mar 2025

Jasné, ja niekedy prilejem aj zo šľahačkovej smotany trochu do pudingu. A nemám to zo svojej hlavy, ale jedla som výborný smotanový puding z obchodu.

autor
13. mar 2025

@lukbe to je dobré riešenie, ale vravím, mám navarené. Kúpila som viac smotany ako bolo treba a až teraz večer som si všimla dátum

autor
13. mar 2025

Ja to skúsim a dám teda vedieť 😅 buď vyhodím smotanu, alebo potom puding, viac-menej to mám za jedno 😅😅

avatar
danica2711
13. mar 2025

bežne robím puding zo smotany, je výborný

autor
13. mar 2025

@lenkine
@danica2711
Tak baby, máte pravdu. Dala som čisto len smotanu na varenie, 12-percentnú, a ten puding je famózny 😀 tak už viem, ako babička robievala ten jej lahodný puding 🙂

avatar
heminepa
Autor odpoveď zmazal
avatar
biba_18
13. mar 2025

veď smotana je mlieko s vyšším podielom tuku - pri výrobe sa odoberá z mlieka…

avatar
rachel36a
13. mar 2025

Jasne ze môžeš, daj smotanu a doried vodou...uz som varila aj zo slahacky

avatar
simsalabim
13. mar 2025

Ja by som smotanu zriedila s vodou a kludne pouzila na puding.

avatar
viestta
13. mar 2025

Kludne ju pouzi do pudingu. Bude lepsi ako z cisteho mlieka. Tuk je nosicom chuti

avatar
osky
13. mar 2025

Upec z toho babovku hocaky hrncekovy kolac,rozried s trochou vody a narob palacinky alebo sprav zemlovku.

Inak ak je 2-3 dni po zaruke,pokojne ju mozes pouzit.
Ked zjete to navarene,uvar z nieco.
Nic jej nebude ani za tyzden...

Ale mozes aj do pudingu.
Bude kremovejsi....

avatar
margotka17
13. mar 2025

Ja ak nemám mlieko, dávam ju do bábovky a je veľmi dobrá.