icon

Som 5 mesiacov po pôrode a chcem schudnúť

hipuska
19. apr 2020

Som po pôrode 5 mesiac a chcela by som zhodiť nadbytočné kilogramy. Pozerala som si už aj na nete recepty, ale nemáte niekto vypracovaný jedálniček z dostupných slovenských surovín? U mňa je problém, že musím varit pre 4 synov a muža. Do toho kolobeh - momentálne škola a domácnosť tak naozaj neostáva veľa času na varenie dvoch druhov jedla-pre mňa a deti. Sú jedaci, takže u nás v kuse musí dačo byt...Taktiež máme malý obchod v dedine, takže suroviny musia byt také klasické, čo kúpim tu. Plus kojenie-takze pomenej strukovín.

simsalabim
19. apr 2020

@hipuska neviem, ci pomozem, ale moja suseda schudla tak, ze si jedlo naklada na dezertny tanierik. Okrem ranajok, to si dava normalnu misku musli alebo nieco podobne. Je vsetko...a tiez ma velku rodinu.

hipuska
autor
19. apr 2020

@simsalabim ďakujem, to som.uz začala. Na nete je toho strašne veľa, niektoré recepty pre mňa nereálne a časovo nedostupné.

jantato
19. apr 2020

na mna učinkovalo toto: jedla som každe 3-4 hodiny (nikdy nie dlhšie jak 4 hodiny bez jedla) , ale medzi jedlami nikdy nic, ani mesiacik mandarinky, absolutne nič. Jedla som to čo aj všetci doma,nikdy som si zvlast nevarila. Plus som cvičila.
Na mna mala tato pravidelnost učinok. Pokial som cvičila a jedla bárskedy,neschudla som nič.

liz_lemon
19. apr 2020

@hipuska to jedenie z dezertneho tanierika nie je dobry napad, akurat si spomalis metabolizmus, skus vysadit pecivo a prilohy vymenit za zeleninu, a raz do tyzdna si daj vsetko na co mas chut

lenuliatko84
19. apr 2020

Ja varim 3 jedla denne niekedy.jedno mne,jedno muzovi a jedno synovi a zvladam to bez problemov.mam nizkosacharidove stravovanie. Na nete najdes co mozes a nemôžeš

hipuska
autor
19. apr 2020

@lenuliatko84 toto sa mne nedá. Akože môj deň vyzerá tak, že vstávam o 6-tej (dakedy po prebdenej noci), dačo si porobim a potom až do 14-tej sa učíme, poobede zase práca, deti. Večer padám na hubu. Takže fakt sa mi nedá variť pre mňa zvlášť

krisbar
19. apr 2020

@hipuska ved jedz to co oni. Urcite im varis zdravo. Len na ranajky by som zvolila kasu namiesto chleba, obed normalny len sa neprejedat a veceru ubrat sacharidy. A medzi to nic nevyjedat. Max ovocie ako olovrant. A skusit zapojit nejaku aktivitu, napr.rychlejsiu chodzu aspon hodinu. Aj hlava sa ti vycisti.

hipuska
autor
19. apr 2020

@krisbar asi to budem musieť praktizovať tak. Lebo inak aj keď si dám dajaky cieľ, nebudem schopná ho dodrzay a budem sklamaná. Nikdy som nemala problém s váhou , vždy išla dole sama. Ale po 4 tom pôrode (40r.) už to nejde

lenuliatko84
19. apr 2020

@hipuska su to velmi rychle recepty,ja nie som v kuchuni dlhsie ako pol hodinu a mam navarene.
Alebo var pre vsetkych zdravo, ku hlavnému chidu salat,na chliev miesto sunky a inych udenin papriku alebo rajcinu.a nekupovat biely chliev

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
pralinka86
19. apr 2020

Nevarila by som osobitne, zvysku rodiny prespeje zdravsia strava. Ty si mozes doplniť alebo vymeniť prílohu a sem tam "zhresenie" neublíži. Ide mozno skor o množstvo, kvalitu potravín co zjes

hipuska
autor
19. apr 2020

@pralinka86 dik, nechcem dajak drasticky ani rýchlo schudnúť. Taktiež začínam cvičiť aj keď podľa možnosť môžem iba 3 x za týždeň, inak sa mi neda

emmicka11
2. máj 2020

@hipuska dobrý večer môžte ma kontaktovať a viem Vám pomôcť 🙂 či už len jedalnicek samotný, alebo aj doplnky k nemu 🙂