icon

Som jediná, kto pečie málo na sviatky?

21. dec 2023

Baby, to som jedina ktorá každoročne robí na vianoce len linecke a medovníky tým to hasne?
Na silvestra nejaké guličky kokosové k tomu a finito?
Keď vidím koľko toho pečiete ako to máte krasne nachystane ak do predajne ...
To pečiete celej rozvetvenej rodine?

lenka2710
21. dec 2023

Ja pečiem veeeela, mam okolo 25 druhov, už to ani nepočítam 😅 ale pečiem kamoškam, ktoré pečú max medovníky a linecké! Mňa to baví, pečiem aj mame, svokre, babke atď! Takže uplná pohoda, každý to ma ako jemu pasuje a tak je to v poriadku 😉

mandzula
21. dec 2023

Ja mam presne ako ty len linecke a medovniky a dokonca ani na Silvestra nic nedopekam.🙂

ibatanecnica
21. dec 2023

ja nemám ešte nič ale od včera mi medovníkové cesto na 1/2 dávku oddychuje v chladničke. Zajtra spravím a v sobotu bezlepkové burizonové gulky a metrový koláč z keksov. Inak nič. Keby sme boli sami s mužom , spravím iba medovníky alebo kúpim malú krabičku s minizákuskami hotovo.

lindous
21. dec 2023

Ja pečiem cca 4-5 druhov, ale z úplne mini dávok 😅 lebo ma viac baví piecť ako to potom jesť 😂

ibatanecnica
21. dec 2023

@simsalabim vidíš tie gulky spravím na Silvestra, lebo od Vianoc budú už naše 3 druhy zákuskov zjedené, Ja robím polovičné porcie. A k tomu slané praclíky a hotovo.

ivangeline
21. dec 2023

Ja sa tiez nepretrhnem. Tak aby sa zjedlo. ;D

lenka2710
21. dec 2023

@simsalabim môžem aj ja poprosiť recept na tie gaštanové guľky? Veľké ďakujem ❤️

ibatanecnica
21. dec 2023

@silvike ja si kúpim gaštanové pyré a z toho vyvaľkám či skôr vygúlam guľky. Nič iné tam nedávam. Napečené za 5 minút.

jasminet
21. dec 2023

@simsalabim aj ja by som poprosila recept na gaštanové guľky. Ďakujem

kristiii
21. dec 2023

Ja budem robiť len šuhajdy pre syna a kávové oválky pre mňa.

mk1111111111
21. dec 2023

Ja doteraz nic a v sobutu jeden, ale taky ovocny, co sa zje, aj to len skor pre navstevu, my by sme aj bez, mohli byt

slavomira236
21. dec 2023

Ja toho roku len linecke

banalu
21. dec 2023

Ja som dnes upiekla babovku, rata sa to do vianocneho pecenia? Lebo to je vsetko co som neplanovane-planovane upiekla 😂 na 24. ne-upeciem cheesecake.

vevapeto
21. dec 2023

Keď ta poteším, mám len linecké a medovníčky. No dobre, ešte jeden cheescake plánujem 23-ho.

sima234
21. dec 2023

Ja robím len medovníky a vanilkové rožky. A ešte spravim griláž, ale nie je pečené. A to pečiem posledné 2-3 roky, predtým som nepiekla nič.

jamimo
21. dec 2023

nie, nie si jediná, ja/my nepečiem nič a budeme mať nič 😉 Môj názor je, že mám len 1 žalúdok a či je 24.12, 28.12 alebo 18 apríla nič nemení na fakte, že nemám dôvod v hocijakom inom dni prejedať sa sladkým v takých kvantách. 🤷‍♀️
PS: Jasne sa vždy vyjadrím aj v rodine, a vieš aký to má scenár... svokra pošle 2 dózy vanilkových rožkov a smerujú susedovi pre sliepky alebo psa.

ivana11155
21. dec 2023

medovniky, suhajdy, slane a jeden plnkovy, hotovo

denden77
21. dec 2023

niee, ja som tento rok piekla 1x, aj to len par lineckych, nech ma dcera zabavu 😁

marth16
21. dec 2023

Nepeciem nič a ani neobjednavam. U nás to nikto neje.

vevapeto
21. dec 2023

@lenka2710 pánečku teba chcem za kamošku 🤣

lienka.7
21. dec 2023

@autorka nepeciem nič, lebo ma to jednoducho nebaví. Dievcata su este aj tak male. Navyse, pečú babky a tetky (aj spolu s vnucatami, majú svoj rituál), čiže by to bolo zbytočné. Toľko koláčov len aby bolo "na fotku" absolútne nepotrebujeme.
Inak si myslím, že niektoré to tu majú kúpené a vydavaju za svoje 😉 cize nemusis mat z toho žiadnu "traumu".

deti95060810
21. dec 2023

tak záleží aká ste veľká domácnosť, aké staré sú deti...
pečiem len 4 druhy, ale zas je nás 6 ...

amelie2017
21. dec 2023

Nepeciem nic, ani to neviem, ani na to nemam ruru - ta nasa v podnajme pecie ako sa jej zachce. Dceru by to velmi bavilo, ale pecenie si uzije s mojou sestrou, ktoru to bavi.

ibatanecnica
21. dec 2023

@lienka.7 mňa to kedysi aj bavilo. možno by aj teraz ale už sa mi nechce 😅. Radšej sadnem pred vianočný film. Veľa pečenia ide do peňazí a váhy. Nehovoria o zdravotnom ,,benefite,,. Takže radšej menej ako sa tým prepchávať. Keď nemám nezjem. 😂

simsalabim
21. dec 2023

@jasminet
@lenka2710
Tak davam recept tu https://varecha.pravda.sk/recepty/nepecene-guli...
U nas robime z dvoj-trojnasobnej davky. A praskovy cukor nepridavam, iba trochu vanilkoveho.

janka_21
21. dec 2023

Tým, ze muž sladké nemusí tak nepečiem veľa. S deťmi robíme jednu várku medovníkov a jednu várku lineckých. Navyše, dcéra má na Vianoce aj narodeniny tak bude ešte torta. Ja som skôr na to varenie ako pečenie. Zato moja mamina pečie aj 7 druhov a potom sa jeduje že to nik nechce jesť 😁

sejbipi
21. dec 2023

Robila som crinkles aj tie sa mi pokazili ale polku som rozdala rodine. Mám v pláne skúsiť pár tartaletiek a hotovo. Ja milujem pečenie, ale na Vianoce sa mi nikdy nedarí🤣🤣🤣 takže kašlem nato. Babky vypekajú 20druhov a vždy ma zásobujú

iv007
21. dec 2023

Ja mam len toto, neznasam prejedanie sa ci vyhadzovanie jedla. Ja som vsak taka ina, ze nejem ani kapustnicu a salat, mam svoje jednoduche menu, nejaku kremovu polievku a lososa s opekanymi zemiakmi.

alickapusinka
21. dec 2023

Ja tiež nepečiem veľa. Ja hlavne kvôli mužovi ak by bola na mne tak ja si urobím len do košíčkov a dosť..

silvike
21. dec 2023

@ibatanecnica Aha, tak to su teda fakt ze 100% gastanove gulky 🙂

nikha2809
21. dec 2023

No ja pečiem veľa, 11 druhov tento rok.Ale všetko z polovičnej dávky, s tým že to delíme medzi švagrinou a svokrou.Takze nám reálne zostane cca 10ks 😃