Som jediná, kto pečie málo na sviatky?
Baby, to som jedina ktorá každoročne robí na vianoce len linecke a medovníky tým to hasne?
Na silvestra nejaké guličky kokosové k tomu a finito?
Keď vidím koľko toho pečiete ako to máte krasne nachystane ak do predajne ...
To pečiete celej rozvetvenej rodine?
viac ako tri druhy som nepiekla nikdy (linecke, medovniky, vanilkove rozky). Tento rok len tie rozky, nieco dostanem od rodicov, kedze mama sa pecenia vo velkom nevie zriect, nieco kupim... nestresujem sa pecenim.
Nie si jediná, ako vidíš, ľudí, ktorí pečú poskromne, alebo nepečú vôbec, je veľa. To však na plochu odfotiť nevieš. Preto sú na ploche všetky tie fotky s koláčikmi od dievčat, ktoré rady a veľa pečú a ty máš potom z toho pocit, že je to tak všade.
to robiš aj veľa, troje pečivo, ja len dve, aj to 3/4 dávam do mrazničky a vyberám vždy, keď mám chuť
Ja vobec kam ides na navstevu vecna otazka preco nejes a daj si a jedz..., neviem aky by som musela mat zaludok aby som to musela dojedat este doma
nechápem, čo tým sleduješ a dokazuješ 😀 niekto pečie viac sladkého, niekto sa zas rád láduje šalátom,niekto neslávi Vianoce vôbec...ale že by ma ostatní ľudia tak veľmi zaujímali 😀 veď každý ako chce... ja pečiem viac druhov, lebo ma to baví a jednotlivé chute patria k Vianociam ako škorica, vanilka,.. následne koláčiky aj rozdávam, v práci sa potešia, kamoška sa poteší...rodina... a áno, určite toho viac pojeme cez Vinaoce ako cez rok, ale nepriberieme z toho, jeme zas menej iného..
Tiez tak, jednak ma to nebavi a jednak kvoli muzovi, ktory lubi mokre kolace lenze s jeho obezitou, nabehom na cukrovku je lepsie ak doma je toho minimum a mame viac ovocia ako kolacov. Staci, ze zjedli za den a pol salat z 2.5kg zemiakov ☹ a dcera tiez rada vypapkava somariny hoci nanu sa to fest lepi cize u nas jedna davka medovnikov, linecke a vanilkove rozky plus vanilkove a orechove trubicky. Dnes u babky si napravili chute kolacom a zajtra uz ideme niekam na turistiku to vychodit. Ja zase kolace nemam komu dat a kym by som prisla do prace uz budu aj tak objedeny vsetci z domu.
Určite nie, sme štyria a kúpilo sa nejaké suché a jeden koláčik sme piekli v pohode stačí a na Silvestra si urobíme ďalší koláčik 😊
Nic, nula cela nula nula...
Nie si jedina .. ja mam jednu davku lineckych a money cheescake 😀😀 hotovo
Ja pečiem ako kedy je treba-jedny Vianoce aj 5 druhov,iné iba medovníky. Konkrétne tieto Vianoce sme s deťmi medovniky robili(to už je spoločná tradicia) a poroznášali niekoľkým susedom(starší,zostali sami,ovdovel tento rok;sám otec so synčekom). To im spravilo radosť a nám tiež. Pre nás doma som pár nechala,potom dcérke vanilkové rožky(tie miluje). A oplátky.
Tento rok ešte na sendvičovači,budúci už dúfam na originál stroji-objednala som si ako darček.
Nevidím dôvod porovnávať sa a riadiť sa niekým iným-každá domácnosť je iná a aj tak je hlavné byť spolu v pohode a láske.
Keby si aj bola jediná - no a? Nerozumiem prečo sa musíš porovnávať s ostatnými..
Ja pečiem len to čo vedia napiecť aj deti.. áno nie je to krásne, je to jedle a nie je toho veľa..ako to robia iní má netrápi, prečo aj.. nerada vyhadzujem jedlo tak robím len toľko aby sa to pojedlo a nepraskli sme..
Nepeciem nič. Nie preto, že by som nevedela, nechcela, ale preto, že naši napečú vždy kvantá a my to potom dostaneme domov a príde mi to fakt veľa. Mňa to aj mrzí, že nič doma nenapeciem, lenže s našimi sa dohodnúť nedá, proste generácia, ktorá "musí". Všetky pokusy o dohodu ohľadom toho, že kto, čo upečie zlyhali a tak som si povedala, že nebudem mrhať energiu na takúto v podstate nepodstatnú vec, lebo by z toho bol konflikt a to fakt nepotrebujem. Takze už pár rokov na Vianoce nepeciem vôbec.
Najhorsie je podla mna toto porovnavanie, ze ten ma tolko napecene, ja nemam nic, tato ma nastylovane medovniky a ja zdobim ako dieta z materskej skoly. Toto je zarucena cesta ku komplexom. Kazdy si moze urobit tak, ako uzna za vhodne, chce a ake ma moznosti. Ja sa neporovnavam, nevidim v tom ziadny vyznam. Piect neviem, nebavi ma to, je to celkom pre mna otravna cinnost. Prekonala som sa, nieco som spravila, ale urcite to nemam ako sutaz. Ja to rozdavat nechcem, nemam ani komu a nebudem zbytocne piect desiatky kusov, lebo sa to patri a ma. A potom s tym co? Kvanta jedla koncia po sviatkoch na sidliskach v kontajneroch.
Tu je to kazdy rok o tom istom, cely advent vence, potom stromceky, nasledne nastajlovany drahy vianocny porcelan, na velku noc podobne. Rozumiem tomu ze toto moze v niekom vyvolavat nejake zle asociacie, ze ja nemam a druhy maju.
Ja tiez tak a ked sa zjedia, tak upecieme nove 🙂
Ja tiez max. 3 druhy..kolko stihnem za jeden den..viac casu na pecenie zial nemám..podla mna je to skor symbolicke, aby bolo co na stol položiť cez sviatky..a hlavne robim čo lúbime - medovniky, linecké a bud vanilkové rožky alebo orechové lepenky poliate čokoladou
Tiez sim napiekla jedine medovniky a jablkove ruze z listkoveho cesta. Svokra pecie do aleluja milion druhov zakuskov zasobovat moze aspon polovicu panelaku. Netrapi ma ani najmenej co si mysli je to jej vec....
Kedysi som piekla aj 9 druhov-ked som bola bezdetna- rozniesli sme si po rodine aby kazdy okostoval na navstevach-sme velka rodina. Teraz s 2 detmi upeciem medovniky,linecke, slane a medzi sviatkami, ak mame chut spravime nieco slahackove spolocne. A to tiez peciem len kvoli malemu synovi s mnohopotravinovou alergiou a aj to berieme na navstevu-aby mu luto nebolo, ze nemoze tam nic zjest. Kazdy rok som piekla aj vianocku na stedry den-aj to uz nerobim-upeciem moravske-a to maju deti radsej.
Ja som piekla iba jednu várku medovnikov, ale iba preto, že maly chcel. Inak nepeciem nikdy na Vianoce nič.
Tiež pečiem málo na Vianoce....no za to po celý rok varím takmer každý deň
Linecke asi 20 kúskov.. + tartaletky 6 kusov
Suhajdy 5kusov ( co mi ostal material)
Strašne málo..... cukor minimálne vtom je. Nemienime sa za Vianoce precukrovavat aj deti....
Radšej obrovskú polievku zdravú a silnú. Ako praskovy vsade
No my sme dopadli tento rok tak že mama pred troma týždňami spravila medovníky z pol davky. Dnes sme spolu dve s mamou upiekli 50ks orechovych kosickov to pre návštevy až do nového roka a zajtra urobíme akože na obed orechovnik a makovnik, bude aj na ranajky.
@autor tak veď podľa toho či to niekoho baví alebo nie. Keď niekto pečenie miluje a má to ako koníček tak napečie (ak má čas samozrejme) aj pre okolie a ten ktorý to berie ako nevyhnutné zlo, bude piecť minimálne, alebo vôbec.
Ja som piekla len medovníky kvôli deťom plus koláče do školy na trhy. Viac som nestihla, keďže som bola pred sviatkami veľa v robote.
Ja pečiem iba medovníky ... Na Silvestra dokonca nič ... Pre mňa je toto sviatočné "všetkého veľa a furt jesť" totalne nepochopiteľné....
Jedna várka medovnikov, a hotovo. A všetci u nás sú spokojní. Som to nečakala ale suseda mi dala, čo ona napiekla, tak sme sa s medovnikmi podelili♥️
U nás jedna várka medovníčkov 😉
@veronicka1901 súhlasim🙂

@janage https://varecha.pravda.sk/recepty/nepecene-guli...