icon

Špeciálne víkendové raňajky

24. aug 2025

Zvyknete si cez víkend, sviatok alebo ak máte voľný deň pripraviť niečo špeci? Čoho napríklad príprava trvá dlhšie a v bežný pracovný deň sa nestíha, pripadne niečo ako tradícia, napr že každú sobotu palacinky a pod?

Strana
z2
petamich
24. aug 2025

Nie 🙂 cez vikend chysta ranajky manzel sebe a dietatu a ja spim, speci ranajky jedine, ak ideme von ranajkovat. Ale mozno raz, ked bude dieta vacsie...

biba_18
24. aug 2025

nie. som rada že cez víkend nemusím robiť vyslovene nič…

kavasmliekom
24. aug 2025

@anonym_autor nemáme také. Dcéra si sem tam urobí lievance na raňajky a dáme si aj my, ale väčšinou vždy dookola to isté.

muchotrafka298
24. aug 2025

Ja nechystam nic specialne, kazdy si vezme na co ma chut a co je k dispozicii v chladnicke.
Mam kolegynu, co si ale kazdy vikend objednava ranajky z takej ranajkovej donaskovej firmy. Tusim sa to vola Ranecko.

simsalabim
24. aug 2025

Nie, varenie je pre mna strata casu.

stellarstar
24. aug 2025

@anonym_autor nie, máme raňajky ako vzdy

januska12323
24. aug 2025

Nie ale keby sme mali donášku raňajok tak si raz za čas kúpim.

mirkam3
24. aug 2025

My sa vždy snažíme niečo (pre nás) “špeciálne”, keďže je to jediný čas kedy raňajkujeme všetci spolu bez zhonu, alebo si (občas) dáme raňajky v meste. Ale priznávam bez mučenia, že momentálne je to skôr v režii muža, a chystá kým ja kojím.
A čo take mávame doma? French toast, hrianky s Avokadom a strateným vajíčkom, vajickove slané muffiny, dopekané croissanty, anglické ranajky, čokoľvek nás napadne…

autumn1
24. aug 2025

Nerobím nič špeciálne ale mne nerobí problém počas týždna venovať max 15min aj s prípravou palacinkám, wafliam alebo lievancom a neberiem to ako niečo extra. Načo máme chuť doma to urobím kľudne aj nejakú pomazánku zbuchnem s vajíčkom, avokádom... Teraz keď tak nad tým rozmýšlam ako niečo extra by musela byť byť bublanina, bábovka alebo banabread atp. čo by sa mi naozaj nechcelo robiť a najmä čakať kým sa upečie.

mimolimit
24. aug 2025

@anonym_autor Ano, kazdu sobotu robim wafle🙂 Uz asi 6-7 rokov a je to super🙂 Najlepsie je, ak mame vtedy nejaku navstevu, robim potom dvojnasobnu ci trojnasobnu davku cesta.

sense
24. aug 2025

Občas french toast

galganka
24. aug 2025

Hej. Cez týždeň odchádzam keď ešte všetci spia, takže víkendy sú obložené taniere, lievance, palacinky, čokočína, čajíčky, dobrotky... 🤤

lucia13022023
24. aug 2025

Nie, celý týždeň sa snažím raňajkovať kvalitné a dat si na tom záležať

zobaka
24. aug 2025

ano i nas muz robi ranajky cez vikend, anglicke, alebo fazulu v paradjovej omacke s parkami a tak

hederamonstera
24. aug 2025

Ano, hlavne v nedelu, bud manzel spravi taku poriadnu prazenicu, ktoru inak ja cez tyzden nerobim, alebo spravim raz za cas waffle (aj ked lievance mame min1x tyzdenne), proste skor je to vynimocne v tom, ze sa SPOLU a POMALY najeme

anonym_10f326
24. aug 2025

Cez víkend, neraňajkujeme vôbec, Ide sa rovno obedovať

anonym_f51c7c
24. aug 2025

každú jednu nedeľu už 28 rokov jem vianočka , maslo , džem a kakao. Manžel a deti sa prispôsobili a jedia so mnou . Je to trauma môjho detstva. Nejakú dobu sme bývali 4 súrodenci iba s mamou v záhradnej chatke a bojovali sme o prežitie . Mama nám však každú nedeľu kúpila veľkú vianočku , maslo a džem , k tomu nám rozliala 1 liter kakaa. Rovnako to mojú aj moji traja súrodenci .

malaopicka
24. aug 2025

Cez víkend nie, ale keď máme možnosť mať spoločné pomalé ráno všetci traja, tak ideme von a dáme si čo nám napadne, ale je to obvykle brunch. Inak neranajkujeme s mužom, len syn.

lindous
24. aug 2025

Ja cez týždeň poriadne neraňajkujem, zbalím niečo malé do práce a manžel si zvykne dať iba kasu alebo obložené pečivo… a teda cez víkend, keď máme čas a jeme trošku neskôr, tak áno, zvykneme si spraviť anglické raňajky, omeletu, wafle, toasty,… podľa chuti 😊 alebo ísť na brunch

felycity
24. aug 2025

My si zvykneme robit take bohatsie ranajky, deti tomu hovoria a la hotelove - z kazdeho troska ( variabilnejsie). Kedy si aj dlhsie pisedime pri ranajkach a pokecame.

tykat
24. aug 2025

@anonym_autor nie, som diabeticka, takze jem vzdy cca to iste v tom istom zlozeni. Ziadne speciality radsej neriskujem.

anonym_b5e162
24. aug 2025

Ach, každá druhá anglické výrazy, či dokonca anglické raňajky 😁. A Anglani vedia vôbec, kde je Slovensko.? Nieto, aby si dávali slovenské raňajky ( chleba s masťou a cibuľou 🤣). Už sa prestante opičiť.

mirkam3
24. aug 2025
@anonym_b5e162

Ach, každá druhá anglické výrazy, či dokonca anglické raňajky 😁. A Anglani vedia vôbec, kde je Slovensko.? Nieto, aby si dávali slovenské raňajky ( chleba s masťou a cibuľou 🤣). Už sa prestante opičiť.

@anonym_b5e162 keď dáš adresu, pošleme ti magnetku ako dnešnému víťazovi o najlepší argument v diskusii 🤣🤣🤣. Urcite si dáva niekto nejaké jedlo, aby sa opičil.

PS: kávu alebo caj si dnes už pila? Či iba slovenská pálená bola?

galganka
24. aug 2025
@anonym_b5e162

@anonym_b5e162 porádný Slovák vie, že chleba s masťou a nakrájaným jablkom je na olovrant!!! 💪🏻

andreakg
24. aug 2025

@anonym_autor my máme v nedeľu také raňajky,a stále sa na to tešíme, trvá síce dlhšie pokiaľ sa pripravia,ale pomáha každý

anonym_b5e162
24. aug 2025
@mirkam3

@anonym_b5e162 keď dáš adresu, pošleme ti magnetku ako dnešnému víťazovi o najlepší argument v diskusii 🤣🤣🤣. Urcite si dáva niekto nejaké jedlo, aby sa opičil.

PS: kávu alebo caj si dnes už pila? Či iba slovenská pálená bola?

@mirkam3 pointa ti akosi unikla 🤣

jana_eyre_2
24. aug 2025

Ja cez víkend ak mám voľno robievam ovsené lievance s ovocím..

margotka17
24. aug 2025

@anonym_autor my robievame praženicu na cibuľke, palacinky s pudingom a tradičné máme obed prívarok, to je jedno aký, ale v sobotu vždy prívarok a tak sa zje aj chlebík.

larinka552
24. aug 2025

Ano, vacsinou mame ranajky co vyzaduju varenie alebo nejaku pomazanku, gaucamole napr. 😋 Mali sme parky (viem, nezdrave) alebo naposledy take vajcia na panvici, co sa osmahnu a potom sa znizi plamen a zakryte pod pokrievkou sa dokoncia 😂 Neviem ako sa to vola? Ak vie niekto moze doplnit 😅 K tomu samozrejme priloha zelenina 🥗

biba_18
24. aug 2025

@anonym_f51c7c čo by som ja dala za to môcť si dať vianočku 🥰

Strana
z2