icon

Stará múka

10. nov 2022

Robila som deťom palacinky a až teraz som si všimla že múka bezlepková bola po záruke 9.9.2021😢bola v chladničke vyzerala ok! Teraz syresujem či sa môže niečo stať😮majú 2 a 11

solange7
10. nov 2022

Nic sa nemoze stat neboj.

lydus2015
10. nov 2022

Len tak pomimo... Prečo máš múku v chladničke?
A teraz k otázke... Keď v nej neboli červy, tak bude ok.

autor
10. nov 2022

@lydus2015 Schar múka,lebo sme malá jeden čas mole a všetko čo som otvorila som radšej dala do chladničky,vyzerala ok a móle už 2 roky nemame

zlatica99
10. nov 2022

Tak to som ešte nevidela teda dávať múku do chladničky🙂 Ale tak iný kraj iný mrav asi :D Akože ono to aj reálne pomáha, aby sa tam netvorili červíky?

autor
10. nov 2022

@zlatica99 určite ano

autor
10. nov 2022

@zlatica99 ale riešim tu niečo iné, ďakujem

beatrixx1525
10. nov 2022

Skôr by som sa bála toho že bola v chladničke ako že bola po záruke. V chladničke ti múka navlhne skôr sa potom stane že bude prelezená plesňami. Neviem či by ti pomohlo resp. či si skúšala radšej presypať hneď po príchode z obchodu múku do nejakej sklenenej prípadne plastovej nádoby s vrchnákom a dať na suché miesto...

autor
10. nov 2022

@beatrixx1525 tak mi poradila dr dať do chladničky

sissy27
10. nov 2022

@zlatica99 ja dávam múku a všetko sypké na 24hod do mrazničky, potom presypem do sklenených nádob so šrobovacím uzáverom, tiež kvôli moliam. A odkedy to takto robím, tak sme mole doma nemali ;)
pre autorku: ak v múke nebola pleseň, tak jej nemá čo byť. Ale teda tiež by som ju neskladovala v chladničke kvôli vlhkosti.

pribinak
10. nov 2022

Múka je sucha potravina. Ak je dobre skladovana tak sa tam nemá čo pokaziť
Má byt na suchom a tmavom mieste a môžeš ju mat kľudne po záruke

1x pocujem že niekto má múku v chladničke

ikissedagirl
10. nov 2022

ja ledva zmestim do chladnicky to, co ma tam byt. a nie este suche potraviny :D
a myslim, ze muke nic nie je ani po zaruke.

stanulienkat
10. nov 2022

Muka ma ist do chladnicky, alebo mraznicky, ale na 1-2 dni. Ma byt inak v suchu. Skor by mi vadila navlhnuta muka s plesnami.

autor
10. nov 2022

@sissy27 vyskúšam dik .nič jej nebolo

autor
10. nov 2022

@stanulienkat nemala pluesne ani nič poriadne som potom pozrela ale už aj radšej vyhodila

mamusa123456789
15. nov 2022

Múka ma minimálnu spotrebu, nie spotrebuje do... Takže kľudne ju môžeš použiť aj rok po

barruna
15. nov 2022

Vobec nic jej nie je. Ako pokial sa do nej nenastahuju mole, tak si myslim, ze sa ani nema ako pokazit