icon

Šuhajdy a kávové zrná

avatar
lius
13. dec 2020

Daju sa pripravit suhajdy a kavove zrna krasne leskle bez pouzitia cery ci ineho margarinu? Docielim taky efekt aj maslom a napr 55 ci 70 kou cokoladou?

avatar
hettinka
13. dec 2020

@lius CERA nie je margarín. Je to stuzeny pokrmovy tuk. Ja ju nahrádzam kokosovým tukom ak chcem tuhú polevu. Alebo maslo, ale to tak nestuhne.

avatar
mmmonika
13. dec 2020

Ja som dávala kakaové maslo.

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
sayonara15
Autor odpoveď zmazal
avatar
ckatka
13. dec 2020

@sayonara15 🤦‍♀️😂 autorka sa pýta ci sa da bez cery. Asi ma na to dovod. Ja tiež nekupujem hentie umelé vedľajšie ropné produkty...aj keď to v pečive dobre vyzerá...

avatar
sayonara15
Autor odpoveď zmazal
avatar
jana_eyre_2
13. dec 2020

@sayonara15 no veď predpokladám, že to že sú z cery lesklé autorka vie, ALE tu ceru chce nahradiť.. to že tebe vyhovuje je fajn, ale niekomu nemusí..

avatar
alenka7777
13. dec 2020

Ja robim suhajdy s klasickym maslom a 70 perc. Cokoladou. Su velmi chutne, nam chutia viac ako tie s cerou. Ale musis ratat s tym ze ta cokolada tak nestuhne.

avatar
alfged
13. dec 2020

@lius Kakaove maslo a temperovanie cokolady.

avatar
lius
autor
14. dec 2020

dakujem vam dievcata za rady, vyskusam ich urobit s tym kokosovym tukom, snad sa vydaria 🙂

avatar
vulka
14. dec 2020

Stačí natemperovať čokoládu.

avatar
lius
autor
14. dec 2020

@vulka ja som to v zivote nerobila je to zlozite?

avatar
vulka
14. dec 2020

@lius Nie. Ale potrebuješ k tomu teplomer. Na nete nájdeš kopec rád ako to urobiť. Základom je dobrá čokoláda a dodržanie teploty. Len tak v skratke - zohreješ 2/3 čokolády na cca 45 stupňov a potom ochladíš zvyšnou čokoládou na dajakých cca 28. A stááále miešaš. Akeďže tam nedáš ceru, heru, maslo, tak minieš dosť čokolády.