icon

Svokra mi dala 2 vedrá arónie. Čo s tým?

3. sep 2021

Svokra mi dala 2 vedrá arónie. Čo s tým? Urobiť džús? Ako skladovať? Zamraziť? Nejaké tipy? Ďakujem.

martinkatinka
3. sep 2021

Pripojim sa 😉 mam este jablka, tak premyslam nad dzusom

nika23t
3. sep 2021

Ja som časť zamrazila a dávam do pudingu a muffiniek, a časť kompot. Len som dala malo cukru... Ale tak kompot, to je asi dosť znehodnotene... No co už. Je to zdravé, ale u nás to veľmi nejde, ani deti, ani manžel. Jedine ja to jem.

bara_borka
3. sep 2021

výborný sirup. receptov na nete je vela

jenny224
3. sep 2021

Až tak neporadím, ale hneď mi napadlo aróniové vínko, mňam to bolo dobré 😃😊

lemra
3. sep 2021

Dá sa dat do prepraviek niekam kde je chladnejšie a postupne jest. Vydrží sa takto skladovať dlho a keď uschne aj čaj je fajn. Pridať do jablkové výživy trochu alebo aj do džúsu.

hyta
3. sep 2021

Arónia vydrží ozaj dlho. Ja ju mrazím, pridávam do jogurtov, pudingových pohárov, odšťavujem, robila som i likér a džem.

malinoismum
3. sep 2021

Ja slepá, čítam že 2 vedrá irónie 🤦🏻‍♀️ … (ale to by musel byt príspevok o tej mojej…)

martinkatinka
3. sep 2021

Dovarila som dzus 😆 za dva dni bude po nom

zuzudrnda
3. sep 2021

Dzus, sirup...skvela na problemy so stitnou zlazou. Svokra 👍

lusyc
3. sep 2021

Odporúčam likér, vylúhovať v koňaku. Presný recept neviem, bude na nete. Ale je to úžasná mňamka.

willy185
3. sep 2021

@martinkatinka mozem poprosit recept? 🤗

martinkatinka
3. sep 2021

@willy185 no od oka, mixla som aroniu, jablka, vyzmykala citron, sypla cukru, prepasirovala a doliala vodu a prevarila

willy185
3. sep 2021

@martinkatinka dakujem velmj pekne...a len taka otazka,musi sa to aj prevarat?

matus7030
4. sep 2021

My robíme džem, sirup, pálenku a aróniu v mede. Máme toho každý rok veľa - tak vymýšlame. Pre mňa je top ten lekvár a muž zase miluje sirup 🙂

orangea26
5. mar 2023

@matus7030 ako robíte aroniu v mede prosím?