Tipy na chutné a zdravé potraviny?
Ahojte. Dajte tip na chutné a zdravé veci, na ktoré nedáte dopustiť. Rada by som nám osviežila jedálniček. Hocičo -snacky, sladkosti, sušené, mliečne, mäsové, čokoľvek čo vám chutí a považujete to za zdravé alebo aspoň zdravšie. Aj ak je to niečo špeci, kde kupujete. Vďaka moc.
@duppka13 ten polotovar s krupami znie zaujimavo, kde to najdem? V ktorej casti Lidla?
@h2 prosím? To čo je za komentár? Aha som zabudla. Ty normálne komentáre nepíšeš.
@dominikamacakova To je úplne normálny komentár. Odpoveď na tvoju otázku o zložení vody z kyslej kapusty.
@h2 áno? Tak si pozri čo môže obsahovať kyslá kapusta zo supermarketu https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/test-kyslej-...
@simsalabim bud ako je ryza strukoviny alebo minule to mali na bocnom regali ako koncia potraviny a zacinaju tie regale so spotrebnym tovarom. Mozno v kazdom lidli inde, ked sa spytas ti poradia
@dominikamacakova neposielam dokazy Tebe, ale kedze je toto diskusia tak iste to moze zaujimat aj ostatnych ked sa o tom bavime verejne
@dominikamacakova Duppka, na ktorú si reagovala, ale nepísala o kyslej kapuste, ale len o tzv. juške, šťave z kvasenej kapusty. Bez samotnej kapusty. Tá neobsahuje konzervanty.
@duppka13 dakujem, ak by ta to neobtazovalo, odfotila by si mi obal, nech viem, ako to vyzera? Akebo aspon, aky nazov to ma?
@simsalabim Golden Sun je znacka
@duppka13 dakujem ❤️
Ja som si zamilovala Umeocet, a umeboshi slivky. Pouzivam dost miso pasty. Na zdrave potraviny nedam dopustit na obchod Slnecnica (myslim, ze maju aj eshop). Najlepsi vyber, za nepremrstene ceny (ale zvyknu bio obchody mat)
@dominikamacakova tak si hádam každý vie pozrieť akú kyslú kapustu kupuje... A ďalšia vec tu sa baby bavili o vode z kyslej kapusty... To fakt je toto potrebné
Pekne to tu pribúda, vďaka. Popozeram. My napr.lubime sušené mango, vždy sa po ňom len zapráši. A teraz som objavila mandľovú múku, tak ju pridávam,keď čokoľvek robím, koláč alebo aj lievance.
@angeli121212 tvoj komentár bol potrebný?
@dominikamacakova ano bol...
@dominikamacakova Ty zvykneš dosť preháňať, ako tak čítam aj tu. A to som sem prišla po inšpiráciu. A aj tu hádky 🤦 kvôli hlúpostiam. Lebo na tých potravinách, čo boli spomenuté, ozaj nič zlé nie je.
@tomika ja dam doň to čo mam doma, kupujem väčšinou kokosové mlieko, bud alpro alebo zott, lebo mi príde chuťovo lepšie ako Ovsené a tieto mlieka a hodi sa mi do smoothie, dám za hrsť mrazených jahôd, malín, jeden banán, príp čučoriedky, ananás, co mám doma a k tomu dve odmerky vanilkového proteínu a za hrsť ovsených vlociek. Všetko vymixujem a mam úplne husté smoothie to keď zjem, som veľmi dlho sýta. Niekedy dám do toho aj grécky jogurt.
Kupujem len protein od Elemfit vanilkový, za mňa chuťovo výborný , dá sa piť aj čistý s vodou a ľahko stráviteľny , oproti iným co som mala. Vždy si to robím tak okolo druhej tretej poobede po cvičení , ale aj v den keď necvicim
@dominikamacakova Autorka si pýtala inšpiráciu. Nechaj už na ňu, čo si z navrhovaných potravín vyberie ona sama, je to jej slobodná voľba. Ty môžeš mať svoj názor na to, čo je zdravé, ale konečný výber nie je na tebe, tak sa upokoj.
@zuzanockamt hádky? Kvasená kapusta je všeobecne plná chémie (voda z kapusty údajne nie, ok, nemám to overené, nejdem sa hádať). Polotovary sú vo všeobecnosti plné éčok a pomaly najnezdravšie jedlo čo existuje. Toto čo odfotila je náhodou bez chémie tak si tu teraz do mňa musí každý kopnúť. Okej keď vám to urobí krajší deň 🙂
@dominikamacakova Kvasená kapusta nie je všeobecne plná chémie. Ja neviem, možno v niektorých obchodoch majú aj konzervovanú, ale ono to vo všeobecnosti vydrží veľmi dlho aj bez akejkoľvek chémie. A bežne sa tak aj predáva. V zložení je len kapusta, soľ, voda a maximálne ešte čierne korenie, rasca, prípadne bobkový list. Nepíšem to preto, aby som sa hádala, či kopala. Ale preto, že to je proste tak.
@dominikamacakova Na kvasenej kapuste môže byť škodlivá jedine tá soľ, je jej tam dosť. Inak tam chémia nie je.
@zuzanockamt tak si otvor ten link čo som pridávala - test kvasenej kapusty
Alebo choď do obchodu a prečítaj si
@dominikamacakova My si kapustu robíme sami. Nekupujem.

Ja mám celiakiu, čiže v tomto som kusok obmedzená. Ale napríklad ak myslíš “snack” či na výlet, či do prace mám rada flapjacky (keď si das do googlu isto ti vyhodí ) to sú take väčšinou bezlepkove ovsené tycinky, naozaj zasytia obsahujú vlakninu.
Tak isto kase- najlepšie/pomer cena kvalita sú klasika nominal z lidlu - nie sú o nič horšie ako drahé značky. Kúpiš pohankovu, jahlovu(pšenovu )… doma si ochutis s lyo ovocím- my máme veľa čučoriedok,ríbezlí tak v lete to väčšinou pomrazim a kľudne aj take len vytahujem z mrazaku a davam do kase, alebo hoc si tam nastruhas čokoládu :D + nahadzem semienka. Celkovo kase u nas proste idú na rýchle raňajky/vecere.
Tak isto často robíme smoothie- akékolvek ovocie mlieko (niekedy aj biely jogurt ) mixnes, máš. Super na leto. Ak berieme so sebou von tak robíme ovocie voda- bez mlieka.
Veľa veci kúpiš zdravšiu variantu v dmku, alebo na stránkach grizly, biolife… musíš popozerat čo by sa u vás ujalo. Niesom profík, to len take naše tipy.