icon

Tipy na chutné a zdravé potraviny?

bubuzu
7. máj 2024

Ahojte. Dajte tip na chutné a zdravé veci, na ktoré nedáte dopustiť. Rada by som nám osviežila jedálniček. Hocičo -snacky, sladkosti, sušené, mliečne, mäsové, čokoľvek čo vám chutí a považujete to za zdravé alebo aspoň zdravšie. Aj ak je to niečo špeci, kde kupujete. Vďaka moc.

hruska91
8. máj 2024

Ja mám celiakiu, čiže v tomto som kusok obmedzená. Ale napríklad ak myslíš “snack” či na výlet, či do prace mám rada flapjacky (keď si das do googlu isto ti vyhodí ) to sú take väčšinou bezlepkove ovsené tycinky, naozaj zasytia obsahujú vlakninu.

Tak isto kase- najlepšie/pomer cena kvalita sú klasika nominal z lidlu - nie sú o nič horšie ako drahé značky. Kúpiš pohankovu, jahlovu(pšenovu )… doma si ochutis s lyo ovocím- my máme veľa čučoriedok,ríbezlí tak v lete to väčšinou pomrazim a kľudne aj take len vytahujem z mrazaku a davam do kase, alebo hoc si tam nastruhas čokoládu :D + nahadzem semienka. Celkovo kase u nas proste idú na rýchle raňajky/vecere.
Tak isto často robíme smoothie- akékolvek ovocie mlieko (niekedy aj biely jogurt ) mixnes, máš. Super na leto. Ak berieme so sebou von tak robíme ovocie voda- bez mlieka.
Veľa veci kúpiš zdravšiu variantu v dmku, alebo na stránkach grizly, biolife… musíš popozerat čo by sa u vás ujalo. Niesom profík, to len take naše tipy.

simsalabim
8. máj 2024

@duppka13 ten polotovar s krupami znie zaujimavo, kde to najdem? V ktorej casti Lidla?

nisia
8. máj 2024

@bubuzu mne chuti spargla robi sa v slanej vode a ked mam aj ryby tak ju potom este prihodim na panvicu k lososovi. Mam rada karfiolovu a broklicovu ryzu.

dominikamacakova
8. máj 2024

@h2 prosím? To čo je za komentár? Aha som zabudla. Ty normálne komentáre nepíšeš.

eni0307
8. máj 2024

@h2 ďakujem. Nevedela som.

h2
8. máj 2024

@dominikamacakova To je úplne normálny komentár. Odpoveď na tvoju otázku o zložení vody z kyslej kapusty.

dominikamacakova
8. máj 2024

@h2 áno? Tak si pozri čo môže obsahovať kyslá kapusta zo supermarketu https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/test-kyslej-...

duppka13
8. máj 2024

@simsalabim bud ako je ryza strukoviny alebo minule to mali na bocnom regali ako koncia potraviny a zacinaju tie regale so spotrebnym tovarom. Mozno v kazdom lidli inde, ked sa spytas ti poradia

duppka13
8. máj 2024

@dominikamacakova neposielam dokazy Tebe, ale kedze je toto diskusia tak iste to moze zaujimat aj ostatnych ked sa o tom bavime verejne

h2
8. máj 2024

@dominikamacakova Duppka, na ktorú si reagovala, ale nepísala o kyslej kapuste, ale len o tzv. juške, šťave z kvasenej kapusty. Bez samotnej kapusty. Tá neobsahuje konzervanty.

simsalabim
8. máj 2024

@duppka13 dakujem, ak by ta to neobtazovalo, odfotila by si mi obal, nech viem, ako to vyzera? Akebo aspon, aky nazov to ma?

duppka13
8. máj 2024

@simsalabim Golden Sun je znacka

simsalabim
8. máj 2024

@duppka13 dakujem ❤️

veltraud
8. máj 2024

Ja som si zamilovala Umeocet, a umeboshi slivky. Pouzivam dost miso pasty. Na zdrave potraviny nedam dopustit na obchod Slnecnica (myslim, ze maju aj eshop). Najlepsi vyber, za nepremrstene ceny (ale zvyknu bio obchody mat)

angeli121212
8. máj 2024

@dominikamacakova tak si hádam každý vie pozrieť akú kyslú kapustu kupuje... A ďalšia vec tu sa baby bavili o vode z kyslej kapusty... To fakt je toto potrebné

bubuzu
autor
8. máj 2024

Pekne to tu pribúda, vďaka. Popozeram. My napr.lubime sušené mango, vždy sa po ňom len zapráši. A teraz som objavila mandľovú múku, tak ju pridávam,keď čokoľvek robím, koláč alebo aj lievance.

panonia
8. máj 2024

@majlo1234 Ďakujem Ti, určite ju urobím.

dominikamacakova
8. máj 2024

@angeli121212 tvoj komentár bol potrebný?

angeli121212
8. máj 2024

@dominikamacakova ano bol...

tomika
8. máj 2024

@lakebabe ahoj,zaujal ma tvoj smoothi recept s vanilkovým proteínov.Napises mi recept?potrebujem aj ja niečo výživné čo má nasýti. Kde kupuješ proteín?

zuzanockamt
8. máj 2024

@dominikamacakova Ty zvykneš dosť preháňať, ako tak čítam aj tu. A to som sem prišla po inšpiráciu. A aj tu hádky 🤦 kvôli hlúpostiam. Lebo na tých potravinách, čo boli spomenuté, ozaj nič zlé nie je.

lakebabe
8. máj 2024

@tomika ja dam doň to čo mam doma, kupujem väčšinou kokosové mlieko, bud alpro alebo zott, lebo mi príde chuťovo lepšie ako Ovsené a tieto mlieka a hodi sa mi do smoothie, dám za hrsť mrazených jahôd, malín, jeden banán, príp čučoriedky, ananás, co mám doma a k tomu dve odmerky vanilkového proteínu a za hrsť ovsených vlociek. Všetko vymixujem a mam úplne husté smoothie to keď zjem, som veľmi dlho sýta. Niekedy dám do toho aj grécky jogurt.
Kupujem len protein od Elemfit vanilkový, za mňa chuťovo výborný , dá sa piť aj čistý s vodou a ľahko stráviteľny , oproti iným co som mala. Vždy si to robím tak okolo druhej tretej poobede po cvičení , ale aj v den keď necvicim

zuzitko74
8. máj 2024

@dominikamacakova Autorka si pýtala inšpiráciu. Nechaj už na ňu, čo si z navrhovaných potravín vyberie ona sama, je to jej slobodná voľba. Ty môžeš mať svoj názor na to, čo je zdravé, ale konečný výber nie je na tebe, tak sa upokoj.

dominikamacakova
8. máj 2024

@zuzanockamt hádky? Kvasená kapusta je všeobecne plná chémie (voda z kapusty údajne nie, ok, nemám to overené, nejdem sa hádať). Polotovary sú vo všeobecnosti plné éčok a pomaly najnezdravšie jedlo čo existuje. Toto čo odfotila je náhodou bez chémie tak si tu teraz do mňa musí každý kopnúť. Okej keď vám to urobí krajší deň 🙂

h2
8. máj 2024

@dominikamacakova Kvasená kapusta nie je všeobecne plná chémie. Ja neviem, možno v niektorých obchodoch majú aj konzervovanú, ale ono to vo všeobecnosti vydrží veľmi dlho aj bez akejkoľvek chémie. A bežne sa tak aj predáva. V zložení je len kapusta, soľ, voda a maximálne ešte čierne korenie, rasca, prípadne bobkový list. Nepíšem to preto, aby som sa hádala, či kopala. Ale preto, že to je proste tak.

zuzanockamt
8. máj 2024

@dominikamacakova Na kvasenej kapuste môže byť škodlivá jedine tá soľ, je jej tam dosť. Inak tam chémia nie je.

dominikamacakova
8. máj 2024

@zuzanockamt tak si otvor ten link čo som pridávala - test kvasenej kapusty
Alebo choď do obchodu a prečítaj si

zuzanockamt
8. máj 2024

@dominikamacakova My si kapustu robíme sami. Nekupujem.

kukimuri
Odpoveď bola odstránená
tomika
9. máj 2024

@lakebabe ďakujem ti krásne za recept,určite vyskúšam 🤩