icon

Tipy na diétne recepty po prekonaní salmonely

10. jún 2025

Ahojte, dnes nás s dcérou prepustili z nemocnice. Má salmonelu a teda máme postupne zaraďovať do jedálnička všetko ale vyvážiť to diétnymi jedlami. Už nehnačkuje ani nič, dnes jej prvýkrát veľmi chutilo všetko. Dajte mi tipy na diétne polievky, druhé jedlá, raňajky.. také že suchare , suché rožky a podobné už máme za sebou a nechce ani vidieť. Neviem či sú vhodné akékoľvek zeleninové polievky s cestovinou alebo haluškami.. a idelane keby mi to zje aj manžel nech nemusím na dvakrát variť. Ďakujem🙂

marianarem
10. jún 2025

Podla mna polievka ano, ale treba zvazit, ktoru zeleninu, napr. mrkva, petrzlen, zemiak, kalerab su ok, s hraskom alebo karfiolom by som este pockala. Ale kludne podla mna moze byt do polievky aj chude maso, ja som malemu tak davala ku koncu rotavirusu. Davali sme aj bielko. Cestoviny podla mna tiez ok. Mozes spravit aj rizoto s masom a zeleninou. Kase som robila z ovseneho alebo ryzoveho mlieka, k tomu banan, jablko alebo susene cucoriedky. Rybka varena alebo na pare je tiez ok, nie mastne druhy, ale napr. treska, zubac.

januarova
11. jún 2025

Určite aspoň mesiac jej nedávaj mlieko a mliečne výrobky.

autor
11. jún 2025
@januarova

Určite aspoň mesiac jej nedávaj mlieko a mliečne výrobky.

@januarova už mi kazali vyskúšať jogurt. Mlieko vraj až ako posledné

engiii
15. jún 2025

Ahoj my sme si tým prešli už to bude mesiac pridávam jedla zeleninu ovocie ,ale mliečne sa ešte bojím dat odporučili nám až po mesiaci,ale už by som chcela skúsiť, mlieko som dávala bezlaktozove večer mi ešte pýtala malá mala rok naj boli vývare .Už ste skúšali ten jogurt dat ?

autor
15. jún 2025
@engiii

Ahoj my sme si tým prešli už to bude mesiac pridávam jedla zeleninu ovocie ,ale mliečne sa ešte bojím dat odporučili nám až po mesiaci,ale už by som chcela skúsiť, mlieko som dávala bezlaktozove večer mi ešte pýtala malá mala rok naj boli vývare .Už ste skúšali ten jogurt dat ?

@engiii ahoj áno my sme dali už jogurt a stolerovala bez problému a vzhľadom k tomu že sme mali obrovský problém s uspávanim som jej na skúšku dala aj trochu mlieka(Beba AR) párkrát a taktiež všetko vporiadku.

engiii
23. jún 2025

Ja som dávala bebu bezlaktozove a teraz po mesiaci som sa mala vrátiť na UM tak dávam hipp 3 zatial dobre to mi pije uz len tak vecer a v noci raz .. tie jogurty čítam všade, že nizkotucne po prekonani salm.by sa mali dávať mne dr povedala ,že Holandia jogurt môžem dať vy ste dávali prosím aké? Ona už jogurty papavala Zvolenský banovecky holandia len su tucnejsie

autor
24. jún 2025
@engiii

Ja som dávala bebu bezlaktozove a teraz po mesiaci som sa mala vrátiť na UM tak dávam hipp 3 zatial dobre to mi pije uz len tak vecer a v noci raz .. tie jogurty čítam všade, že nizkotucne po prekonani salm.by sa mali dávať mne dr povedala ,že Holandia jogurt môžem dať vy ste dávali prosím aké? Ona už jogurty papavala Zvolenský banovecky holandia len su tucnejsie

@engiii tak moja nikdy nemala rada biele jogurty takže ako prvé sme dali jej obľúbený termix. Teraz je už úplne všetko, s ničím nemá problém. Sme v starom režime čo sa jedla týka

engiii
24. jún 2025

Ďakujem pekne za info 😊