Tipy na jedlo a recepty na chatu
Ahojte 😁 Napadla ma táto téma, aby ste mi trosku pomohli s tým, čo by sme si mohli zobrať na chatu a co by sme si mohli pripraviť. Mame tam aj gril aj kotlík ale nejaké tipy by mi veľmi padli vhod 😊😊
kapustnica,gulas-je jasny..maso na grill ..zalezi aj aka je velka chladnicka a na ako dlho idete .. toto by bolo jedlo na par dni vratane spekacok-k tomu prilohy a pochutiny-inak nic.. nesla by som na chatu kde musim stat v kuchyni 😀
Ja som na chate a máme alebo sme mali. Grilovaný hermelín, guláš, kuracie kúsky a zemiaky, rizoto, špagety, penne so sampionovou omáčkou, grilovaná zelenina, hamburger a k tomu rôzne šaláty. Polievky také rýchle paradajková so syrom, vajickova, krémová zeleninová.
@anonym_autor v prvom rade ai treba spravit plan. Partia co chodime na chaty, spravidla riesime iba ranajky a vecere. Inak sa cely den tulame. Takze za nas vzdy sa riesi co na ranajky, klasika kto ako doma. Vecer co na gril, niektory vecer sa vari gulas. Na gril to co ľúbia deti, kuracie, klobasky. Gulas sa vari u nas hovädzí + divina.
@anonym_autor v prvom rade ai treba spravit plan. Partia co chodime na chaty, spravidla riesime iba ranajky a vecere. Inak sa cely den tulame. Takze za nas vzdy sa riesi co na ranajky, klasika kto ako doma. Vecer co na gril, niektory vecer sa vari gulas. Na gril to co ľúbia deti, kuracie, klobasky. Gulas sa vari u nas hovädzí + divina.
@betulinka1 no hlavne tie raňajky su dilema lebo už sme všetkého objedeni😁 cez deň jasne ze budeme chodiť na túry, jazero, huby a večer gril určite
@anonym_autor na ranajky, pomazánky ... bryndzová, vajíčková, rybacia ... k tomu dáka zelenina...
V podstate strava ako aj inde ci doma. Ziaden rozdiel. Ranajky take rychle, nechatove asi 🙈 kasa, vlocky/cerealie, makovnik, vianocka, parky, pecivo s niecim co treba dojest, vajicka su fajn tiez.. Akurat viac grilovania ci opekania vecer nad ohnom.
Raňajky tak ako doma. Párky, praženica, šunka, cereálie.
Ale ja mám vlastnú chatu tak je to s jedlom iné.
@betulinka1 no hlavne tie raňajky su dilema lebo už sme všetkého objedeni😁 cez deň jasne ze budeme chodiť na túry, jazero, huby a večer gril určite
@anonym_autor hlavne na chate by som nerobila ranajkove menu speci. Normalne co jete doma.
My sa chystame grilovat a varit gulas. Na gulas vezmeme zamrazene maso a na grilovacku nakupime v najblizsom obchode ku chate.. inak ja si beriem bezlepk.vlocky, kokos.mlieko, sus.cucoriedky na ranajky, prepelicie vajicka, ghee maslo, kedze som bezlaktozova a dm predajne od dedin daleko. Vezmem ovocie a zeleninu zo zahrady. Upeciem babovku abo daky necokoladovy kolac. Mozno pagace. Minule som lekvar.tasticky z list.cesta brala. Kamoska zvykne pizza toasty. Syn je slaby jedak, tak asi mu vezmem ryz.nakyp na 2dni, aby nebol len na hranolkach a rajc.polievku v cestovnej chladnicke. Jemu vzdy beriem nieco na istotu, bo by bol len na hranolkach. Mozno zarobene cesto na palacinky, alebo zomlety mak s cukrom na rezance..
@anonym_autor ranajky nieco, co Vas zasyti. Napr prazenica so zeleninou. Abo fajna ovcia bryndza zo salasu.mnam.
V podstate strava ako aj inde ci doma. Ziaden rozdiel. Ranajky take rychle, nechatove asi 🙈 kasa, vlocky/cerealie, makovnik, vianocka, parky, pecivo s niecim co treba dojest, vajicka su fajn tiez.. Akurat viac grilovania ci opekania vecer nad ohnom.
@pralinka86 anooo.na chate dovolim aj cereal.gulicky kazde rano, ved dovolenkovy rezim😍😁
Raňajky - vajíčka a v úprave ako kto má rád. Mne sa osvedčil ham&eggs - príjemná chuť a dobre zasýti. Samozrejme každý si dá svoju verziu vajec. Alebo párky, chlieb vo vajíčku.
Moji zbožňujú kotlíkový fazuľu s údeným kolenom, grilovanú panenku, rebierka, ryby, a v kotlíku sme robili aj boršč, paprikáš ale aj mäso s kapustou

Naložené kuracie/bravčové mäso + zelenina na gril, čerstvá zelenina ako príloha + pečivo
Hovädzie steaky
Naložené ryby + grenail zemiaky
Špekáčky/slaninka + pečivo
Ingrediencie na guláš
...je x možností