Tipy na nealkoholické aperitívy
Ahojte, rada by som sa opýtala, čo okrem nealko šumivého vína sa hodí ako aperitív? v nealko verzii, ďakujem krásne za rady
@cailinevelyn na nete som nasla tvrdy alkohol v nealkoholickej verzii
aperitív má povzbudiť chuť do jedla
teda chceš naozaj aperitív alebo niečo na prípitok?
kamaratovi som kupovala nedavno nealko rum, je abstinent. chuti mu, ked sme boli spolu na chate, ostatni sme popijali, on si otvoril toto a bol spoko 😀
chcela som aperitiv, ale teoreticky aj pripitok by mohol byt.. google mi ponukol nealko sampanske, tiez mi to prislo divne, asi v AJ to google nerozlisuje
chcela som aperitiv, ale teoreticky aj pripitok by mohol byt.. google mi ponukol nealko sampanske, tiez mi to prislo divne, asi v AJ to google nerozlisuje
@cailinevelyn prečo chceš nealko? Ak kvôli abstinentom, tak tým sa neodporúčajú takéto nápoje, ako nealko pivo, nealko víno, nealko tvrdé a podobne. Evokuje to chuť toho alkoholu a to j pre nich absolútne nevhodné. Ja by som zvolila (či už kvôli abstinentom alebo nie) nejaký šumivý miešaný nealko drink (coctail resp. miešaná limonáda), niečo sladko svieže.
Existuje aj nealko gin (ale mne nechutil, bolonto cítiť umelinou) aj nealko vína, rumy...ja by som asi naliala normálne kolu alebo nejakú fajn limonádu urobila.
ja osobne šumivé nemám rada, lebo áno, aj to je vhodné aj ako prípitok aj ako aperitív.
teda ja osobne by som išla do nealko verzie nejakého "alkoholu"...
zistím aký "alkohol" mal brat na oslave - mne to dosť chutilo ...
@cailinevelyn prečo chceš nealko? Ak kvôli abstinentom, tak tým sa neodporúčajú takéto nápoje, ako nealko pivo, nealko víno, nealko tvrdé a podobne. Evokuje to chuť toho alkoholu a to j pre nich absolútne nevhodné. Ja by som zvolila (či už kvôli abstinentom alebo nie) nejaký šumivý miešaný nealko drink (coctail resp. miešaná limonáda), niečo sladko svieže.
@melanta sú aj neabstinenti ktorí alkohol vo forme destilátov nemusia ...
takže toto tu: https://www.benulekaren.sk/rochester-dark-ginge...
fakt to bolo super ...
@melanta sú aj neabstinenti ktorí alkohol vo forme destilátov nemusia ...
@biba_18 to beriem, ja napríklad neznášam pitie ako cinzano a podobne. Preto som sa pýtala autorky na dôvod nealko prípitku. Pretože ak kvôli abstinentom, tak nealko "alkohol" je veľmi zlá cesta. Ak to nie je kvôli abstinentom, tak je to jedno, potom už podľa chuti.
@biba_18 to beriem, ja napríklad neznášam pitie ako cinzano a podobne. Preto som sa pýtala autorky na dôvod nealko prípitku. Pretože ak kvôli abstinentom, tak nealko "alkohol" je veľmi zlá cesta. Ak to nie je kvôli abstinentom, tak je to jedno, potom už podľa chuti.
@melanta môj brat je abstinujúci alkoholik, ten ginger shot mám od neho...
Nie kvoli abstinentom, iba všetci účastní prídu autom, bicyklom alebo kolobežkou, preto.. Ja nedovolím nikomu ísť na cestu ani len s minimom alkoholu vypitého, jednoducho alkohol nebudem podávať, vybavené.
@melanta môj brat je abstinujúci alkoholik, ten ginger shot mám od neho...
@biba_18 sú abstinenti, ktorých môže chuť nealko alka zmiasť a začať im robiť chute na alkohol. Preto sa to neodporúča. A brat ako abstinent určite o tom vie. Že to nerieši, je jeho rozhodnutie. Ale určite by som abstinentom ja takéto niečo nenalievala.
@cailinevelyn tak podávaj pekne naservírovanú limonádu, nech to vyzerá ako koktail, ale bude to nealko a svieže. Za mňa lepšie ako akože nealko alkohol. Človek predsa nepotrebuje chuť alkoholu, aby sa zabavil a cítil dobre.
Sanbitter (Lidl má tuším aperitivo), Crodino,
Bud nealkoholicky sekt (ma hubert, kupujeme na oslavy do prace, ale priznam sa, ze mne velmi nechuti, naposledy som radsej rozliala vineu do poharov, vsetkym to chutilo a na cinknutie to staci), alebo som pila v meste nealkoholicky gin tonic. Bol z nealkoholickeho ginu a chutil na nerozoznanie, podla mna (mozno ako shot by som citila rozdiel, ale namiesane to bolo fakt dobre)
takže toto tu: https://www.benulekaren.sk/rochester-dark-ginge...
fakt to bolo super ...
my máme už roky vzdy doma ginger ako posielala @biba_18 a aj na firme. Ja nepijem vobec a na konci roka si zvykneme pripit alebo po uspesnom projekte aj s klietmi, keďže sú autami. Celkom to má uspech a vzdy pýtaju aj do "druhej nohy" .
ja by som urobila nealko drink , u nas alkohol nemá miesto takže vždy pripravim niečo taketo
https://tesco.sk/hello/clanok/zabava-aj-bez-alk...

Ako nealko aperitív moc toho nevymyslíš, okrem toho šumivého vína.
Možno ešte hroznové šťavy Matyšák - majú bielu aj červenú verziu. Ak by boli na niekoho moc sladké, doliala by som ich minerálkou.