icon

Tipy na pohostenie pre 10 osôb

8. júl 2025

Ahojte, co by ste mi poradili pripravit na posedenie pre 10 ludi? Nieco chutne a idealne nech nemusime stravit v kuchyni tyzden. Ak mate po ruke aj vase overene recepty, sem s nimi! Vdaka❤️

bg92
8. júl 2025

co to ma byt za pohostenie? plnohodnotne hlavne jedlo/spolocny obed/vecera? alebo nejake snacky na zobkanie nech nie je prazdny stol?

cacianka
8. júl 2025

Posedenie ? To nie je slávnostné jedlo, tak zo 3 druhy šalátov (kuracie mäso/ šunka, čisto zeleninový a tuniakový napríklad) K tomu pecníky chleba ktorý sa dá nakrájať na malé krajčeky, biele a celozrnné pečivo, nejaká čerstvá zelenina a ako dezert ovocie, ovocný šalát, zmrzlina

roja01
8. júl 2025

Jednohubky so špáradlom. Krúžok rožka, kúsok tvrdého syra a bobulka hrozna.
Na špáradle kostička melóna a ananásu.
V hriankovači opečený plátok sendviča potretý taveným syrom zmiešaný s rozotreným cesnakom a ozdobený krúžkom kápie a štipkou nejakej vňaťky.
Palacinky s čokoládou poskladané na 1/4 a na každej kopček čokoládovej zmrzliny.

cacianka
8. júl 2025
@roja01

Jednohubky so špáradlom. Krúžok rožka, kúsok tvrdého syra a bobulka hrozna.
Na špáradle kostička melóna a ananásu.
V hriankovači opečený plátok sendviča potretý taveným syrom zmiešaný s rozotreným cesnakom a ozdobený krúžkom kápie a štipkou nejakej vňaťky.
Palacinky s čokoládou poskladané na 1/4 a na každej kopček čokoládovej zmrzliny.

@roja01 vieš si predstaviť vyrobiť jednohubky pre toľko ľudí ?! Cca 150......a koľko miesta to zaberie, +nevyužitý priestor a koooolko času?

roja01
9. júl 2025
@cacianka

@roja01 vieš si predstaviť vyrobiť jednohubky pre toľko ľudí ?! Cca 150......a koľko miesta to zaberie, +nevyužitý priestor a koooolko času?

@cacianka autorka píše o 10 ľuďoch. Kde si nabrala tých 150?

cacianka
9. júl 2025
@roja01

@cacianka autorka píše o 10 ľuďoch. Kde si nabrala tých 150?

@roja01 nepochopila si ? 10 ľudí kľudne zje 150 jednohubiek, to je množstvo asi ako 2 obložené rožky, pre hladného aj málo

roja01
9. júl 2025
@cacianka

@roja01 nepochopila si ? 10 ľudí kľudne zje 150 jednohubiek, to je množstvo asi ako 2 obložené rožky, pre hladného aj málo

@cacianka áno, čítala som povrchne, len som mrkla na 150. Tie jednohubky majú byť iba na doplnenie, nemusi ich byt 150, urcite tam bude mat autorka aj iné svoje pohostenie.
Ja si nemyslím, že musí byť pre každého také množstvo, aby sa najedol. To máš ako s chrumkami alebo zemiakovými lupienkami. Tiež ich nerátaš, aby sa na každého dostalo. Niekto si dá to, iný ono. Také 2 taniere z každého druhu drobného občerstvenia pre pestrosť stola stačia. A kvôli miestu sa môžu dať na stôl až keď ubudne z toho základného občerstvenia.

3petka
9. júl 2025

@anonym_autor Ja robievam cestovinový šalát so zeleninou a k tomu pečiem buď stehienka alebo krídielka. je to rýchlo a chutné

nafka0483
9. júl 2025

Pohostenie pri akej prilezitosti?

margotka17
11. júl 2025

@anonym_autor možno by som urobila jedno jedlo ako hlavné, keďže je leto, teplo, možno by mohol byť aj guláš klasický s chlebom. Alebo ak máš gril, kľudne grilovanú klobasku, cibuľku, horčicu a chlebik. K tomu nejaké slane pagáče, kysnuté koláče, melón, hrozno, marhule. K tomu ☕ a dzusik či citrónová voda s mätou.

cukroska
18. júl 2025

@anonym_autor Mne sa veľmi páčia degustačné bufetové stoly Vždy po návrate s Talianska to robím aj ja 😆