icon

Tipy na predprípravu jedla do mrazničky

7. jan 2026

Ahojte
Máte skúsenosti s predprípravou surovín do mrazaku? Že napríklad nakrájate maso kuracie na sote a vytiahnete z mrazaku porciu? Čo ešte také sa da predprípravit do mrazaku. Maly začína škôlku ja novú prácu a veľmi stíhať nebudeme . Ďakujem

anonym_f0afe0
7. jan 2026

@anonym_autor ako si spomínala, tak nakrájať a namarinovať mäso je super. Ešte sa dajú urobiť mixy podľa toho, čo varíš, napríklad polievkový mix, všetko iba nakrájaš, dáš do dózy/ sáčka a už iba šupneš do hrnca s vodou a koreniami a uvaríš. Super je aj urobiť omáčky na cestoviny do maličkých dózičiek a iba vyťahovať podľa potreby.

anonym_00300a
7. jan 2026

@anonym_autor mám bežne nachystané maso, ryby po jednej porcii, očistenú zeleninu, ale aj hotové jedlá - polievky - vývar, zeleninové polievky, guľáš, maso so šťavou, parené buchty, knedľu, všetko väčšinou po jednej, dvoch porciách. Viem, že čerstvé je čerstvé, ale ak nestíhaš, len vytiahneš, prílohu dovaríš ľahko

viestta
7. jan 2026

Mrazim hlavne hotove jedla, jednu, dve porcie v jednom baleni. Zvycajne to co sa uvari a nezje do dvoch dni. Ale aj polievky alebo omacky, ktore sa dlho varia ako svieckova alebo chrenova.
A odporucam ti varit na dva dni, cez vikend navarit tak aby aj v pondelok bolo a pripravit nieco aj na utorok. A jeden den v tyzdni si dat "suchu veceru"

anonym_cc8674
7. jan 2026
@viestta

Mrazim hlavne hotove jedla, jednu, dve porcie v jednom baleni. Zvycajne to co sa uvari a nezje do dvoch dni. Ale aj polievky alebo omacky, ktore sa dlho varia ako svieckova alebo chrenova.
A odporucam ti varit na dva dni, cez vikend navarit tak aby aj v pondelok bolo a pripravit nieco aj na utorok. A jeden den v tyzdni si dat "suchu veceru"

@viestta no mňam..... hotové mraziť

rozculena
7. jan 2026
@anonym_cc8674

@anonym_cc8674 nikto ti to predsa neponúka

viestta
7. jan 2026
@anonym_cc8674

@anonym_cc8674 nevyskusas, nevies... A kazdy nech robi ako chce. Ci?

anonym_501ccd
7. jan 2026

@anonym_autor Maso urcite, ale dakedy si aj predpripravim nakrajanu zeleninu, ktoru len kratko povarim. A samozrejme, ak navarim viac, tak napr.polievka ide do mrazaka, aj maso uz uvarene takto mavam dakedy.. a ked sa nestiha alebo sa mi nechce, len vytiahnem, castokrat mam takto jedplnoporciovky urcene na den, kedy som na homoffice a deti v skole. Predpripravu aj na omacku si mozes spravit, napr.na tekvicovu ci cuketovu - nastruhas a mas predpripravu. Jedine, co nemraxit, su zemiaky a potom uz hotove mliecne veci.

anonym_ae9617
7. jan 2026
@anonym_501ccd

@anonym_autor Maso urcite, ale dakedy si aj predpripravim nakrajanu zeleninu, ktoru len kratko povarim. A samozrejme, ak navarim viac, tak napr.polievka ide do mrazaka, aj maso uz uvarene takto mavam dakedy.. a ked sa nestiha alebo sa mi nechce, len vytiahnem, castokrat mam takto jedplnoporciovky urcene na den, kedy som na homoffice a deti v skole. Predpripravu aj na omacku si mozes spravit, napr.na tekvicovu ci cuketovu - nastruhas a mas predpripravu. Jedine, co nemraxit, su zemiaky a potom uz hotove mliecne veci.

@anonym_501ccd
Aj zemiaky sa daju dobre zmrazit len je to trochu pracnejsie, treba ich predvarit, schladit, vysusit az potom mrazit , zemiakove pyre ide velmi lahko len treba pridat viac masla a viac ochutit, ryza sa tak isto dobre mrazi.

anonym_501ccd
7. jan 2026
@anonym_ae9617

@anonym_501ccd
Aj zemiaky sa daju dobre zmrazit len je to trochu pracnejsie, treba ich predvarit, schladit, vysusit az potom mrazit , zemiakove pyre ide velmi lahko len treba pridat viac masla a viac ochutit, ryza sa tak isto dobre mrazi.

@anonym_ae9617 ano, ryzu a pod.mrazievam.

katkaseiner
9. jan 2026

nam rozmrazene nechuti, jedine vyvar mrazim.Radsej by som v nedelu uvarila 2 druhy a este do pacu maso do chladničky a upiect ho ked sa minu tie 2 druhy z chladnicky

margotka17
Včera o 13:15
@anonym_501ccd

@anonym_501ccd ja už v lete blansirujem zeleninu do mrazáka, tak za 15 minút je hotová či v polievke, alebo omáčke. Tiež varím na 2 dní, občas zjeme len tak chlebík so šunkou a zeleninou, alebo zapekaný chlebík má večeru. Rybu mám vždy v mrazáku aj pirohy, to je taká istota narýchlo, mne rybku a manzelovi pirohy. Ak nie su pirohy (robí nám ich moja sestra), spraví si zemiakové placky.