Tipy na rýchlu večeru bez mäsa
Chleba bez masla [lebo je drahé]. Ale nie 🤭
Zapečená zelenina (rôzne kombinujem zemiaky, bataty, mrkva, cibuľa, cvikla, tekvica, cuketa) ochutená bylinkami a cesnakom, posypané fetou a jogurtový dip ku tomu; opekané rezance/ryža s tofu; cícerové kari s chlebovymi plackami; langoše 😊 čo mi len tak rýchlo napadlo…
Ja robím rada tortilly a hocičo do nich dávam, čo máme doma.. halloumi alebo feta, šunka, zeleninka len, avokádová, vajíčková 🙂 omeleta mi tiež napadá
Ďakujem všetkým za tipy, ja väčšinou robím syr na panvicu so zeleninkou
Ja som včera robila brokolicové lasagne - postup klasický, len miesto mäsového ragú dáš uvarenú a rozmixovanú brokolicu 😁
ja mám rada červenú fazuľu s fetou. to máš za pár minút kým sa rozpustí feta (fazuľu používam z konzervy). k tomu chlebík z hriankovača...
@janabalazova5 ak máš rada takto syry, tak ja zvyknem robiť zapečený balkánsky - zabalím do alobalu s olivovým olejom, nadrobno nasekaným cesnakom a korením na fetu (kludne môžeš dať oregano, bazalku napr), hodím k tomu vetvičku cherry rajčín a pečiem na 200 cca 15 minút 😊
@janabalazova5 spagety? 😀 u nas by sa potesili 😀 alebo este zapekanky su v kurze 😀
Zeleninové rizoto s parmezánom, cestoviny s tuniakom, omáčkami... pečené zemiaky halloumi syr, tortilly, husté polievky, tvarohové lievance,
červená šošovica je tiež rýchla - a ja mám v mrazničke vždy mrazenú zeleninu - tak šup s tým spolu na panvicu a za 10 minút jete. ak nie chlieb k tomu tak rýchly kuskus ...
@janabalazova5 cuketovu rizoto,alebo pohankovu kasu milujeme
@mmmonika mám takú svoju, nie zrovna autentickú verziu, ale nám chutí 😄 spravím si cibuľovo-cesnakový základ, poriadne zarestujem, pridám kari korenie, mletý zázvor, palivu papriku a rajčinový pretlak, krátko zarestujem všetko spolu, aby koreniny prevoňaná, zalejem šľahačkou (alebo podľa chuti kokosovým mliekom), pridám premytý cícer z konzervy, soľ, korenie a necham spolu všetko prevariť, kým mi omáčka zhustne 😊… podobné robim aj s kuracím mäsom, ale to najskôr necham zatiahnuť a až potom prilejem smotanu
Ja milujem toto: cestoviny penne s pestom (bud zelenym alebo rossom). Navrch spenat (orestujem trochu cesnak na oliv oleji, na to dam vanicku preplachnuteho spenatu). Pridam opeceny cicer (scedeny, zobriaty na panvici, oliv olej, sol, korenie). Na zaver pridam struhany parmezan a 2 susene paradjky z oleja- nakrajane na male kusky. Velmi syta vegetarianska vecer-super chuti
@janabalazova5 rezance s makom, s tvarohom. My sme dnes mali.
Cestovinový šalát s tuniakom, alebo s paradajkami a mozzarellou, špagety s pestom, čínske nudle so zeleninou, Šafranove Risotto, alebo paradajkové alebo hubové, keď chcem ozaj rýchlo šalát a grilovaný hermelin, my sme mali dnes minestrone , včera feniklovy šalát a rybu

ahojte, prosím, ďakujem. Brokolicové faširky, šošovicové kari, pečená zelenina s dipom