Tipy na svieži a ľahký letný dezert
Je čas grilovaciek a partnera a mna pozvali jeho kamarati na grilovacku. Idem sa tam vlastne zoznámit s ich manželkami. A rada by som sa blysla nejakým skvelým dezertom.
Cheesecake je jedna možnost. Dáte mi tip, pripadne odkaz na nieco ine, kludne aj pečené, svieze, lahke, letne?
Ďakujem zienky.
lubime smotanovojugurtovu tortu s ovocim.s piskotami ci bebekeksami.
@balerina2025 anooo aj my . Najlepšia 👌🏻
@balerina2025 anooo aj my . Najlepšia 👌🏻
@simona1998 a teraz toho ovocia do aleluja, maliny cernice ribezne ojojoj
v lete nosime jogurtovo-tvarohove "tiramisu" s ovocim a piskotami. Ked je ovocie na zahrade aj bez ovocia, nazbiera sa cerstve
Ešte takýto s jahodami a vanilkovým pudingom, ale tam ma serie tá želatína (pri jedení sa zošmykuje dole), tak ho často nerobím 😄
@alyson29 hned by som si dala
@barka1 ahoj, robievam v lete tortu:korpus opity izidor (na nete je recept na okruhly korpus na tortu opity izidor), rozrezem na 3 platy, kazdy navlhcim a potriem kremom (mascarpone, slahacka,vanilkovy cukor) na to ovocie, takto striedam a na vrch ganaz, deti zdobia farebnym posypom, cucoriedky, jahody atd
Ešte takýto s jahodami a vanilkovým pudingom, ale tam ma serie tá želatína (pri jedení sa zošmykuje dole), tak ho často nerobím 😄
Ja milujem cez leto toto. Mozno aj tip pre niekoho kto sa zdravo stravuje:
Rozmackam cernice, maliny a jahody. Dam na spodok poharikov. Potom rozmixujem banany, avokado a pridam kakao. Zalejem pohariky. A na vrch posypem orechmi. Potom dam schladit do chladnicky. Mnam 😋
Pudingový koláč s kyslou smotanou, míša rezy
@alyson29 hned by som si dala
@balerina2025 teraz, keď na nich pozerám, tak aj ja by som si dala 🤭 naposledy som práve robila tie mandarinkove rezy a hneď mi zmizol celý pekáč v rodine 😩 neostalo ani na druhý deň
@barka1 Fanta rezy
v lete nosime jogurtovo-tvarohove "tiramisu" s ovocim a piskotami. Ked je ovocie na zahrade aj bez ovocia, nazbiera sa cerstve
@viestta môžem poprosiť recept?
Ďakujem
@viestta môžem poprosiť recept?
Ďakujem
@oliverceky pol kila jemneho tvarohu, 400 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu, asi 3 lyzice cukru vyslahat. Do misy naukladat piskoty, najlepsie su tie dlhe, na to tvarohova hmota, ovocie, tvarohova hmota, piskoty, tvaroh a navrch ovocie. Nechat odstat cez noc v chladnicke.
Ja robím takú tortu, u nás tomu hovoria letná torta😅 vo fit verzii, plná bielkovín.
Poukladas piškóty, na vrch krém (3 tvarohu, Skyr, proteín), na to pyré s ovocia (rozvarene, rozmixovane a prepasirovane lesné ovocie) a na to ešte čokoláda horká.
Ďakujem za tipy, nepečené smotanove torty s ovocim samozrejme poznám a su výborné, ale chcela som skor nieco ine, speciálne.
Pozeram este na trifle.
Ahoj,moje deti velmi ľúbia túto tortu. Je veľmi jednoduchá, podľa návodu od sisters bakery sa zaručene vydarí.
https://sistersbakery.sk/recipe/jahodova-torta-...
@barka1 ja by som hlasoval za poctiveho domaceho dobre vychladeneho tvarohového míšu.
@oliverceky pol kila jemneho tvarohu, 400 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu, asi 3 lyzice cukru vyslahat. Do misy naukladat piskoty, najlepsie su tie dlhe, na to tvarohova hmota, ovocie, tvarohova hmota, piskoty, tvaroh a navrch ovocie. Nechat odstat cez noc v chladnicke.
@viestta
Toto ale s tiramissu nema nic spolocne.
Je to studena tvarohova torta.
Nic v zlom,robievame aj takto
Ja len,aby sa to nechapalo ako ozajstne ovocne tiramissu 😉
Ďakujem za tipy, nepečené smotanove torty s ovocim samozrejme poznám a su výborné, ale chcela som skor nieco ine, speciálne.
Pozeram este na trifle.
@barka1 neviem aka zdatna si cukrarka,ale take veterniky alebo kremes su tiez fajn
Alebo Malakof torta a za mna teda uplne topka je
kubanska torta/miesto bananov mozes dat aj sviezejsie ovocie,robila som uz s jahodami,mandarinkami,zavaranym muchovnikom...-/vsetko najdes na nete
@barka1 neviem aka zdatna si cukrarka,ale take veterniky alebo kremes su tiez fajn
Alebo Malakof torta a za mna teda uplne topka je
kubanska torta/miesto bananov mozes dat aj sviezejsie ovocie,robila som uz s jahodami,mandarinkami,zavaranym muchovnikom...-/vsetko najdes na nete
@osky cukrárka som priemerna, veternik by som nezvládla a nezdá sa mi svieži ani lahky, kremes znie lepšie, ale este som ho nerobila, tak neviem, či ho chcem riskovat. Ale díky za tipy.
https://zuzanamachova.sk/nepecena-torta-malakov...
Tu mas aj videorecept-trochu zroluj
To by si mohla zvladnut 🙂
@balerina2025 toto mi napadlo... da sa spravit aj verzia do malych misticiek. alebo tiramisu alebo panacotta
@balerina2025 toto mi napadlo... da sa spravit aj verzia do malych misticiek. alebo tiramisu alebo panacotta
@princezna_bosorka presne tak. teraz aj take umelohmotne sa daju kupit.