Tipy na varenie jedál na tri dni
chilli con carne
Guláš, segedín, paprikáš, mäso na prírodno, sviečkovú, kôprovú/paradajkovú omáčku s hovädzím a knedľou.
Ja by som určite niečo bezmäsité. Cestoviny, zapečené zemiaky, niečo syrové alebo zeleninové....
Mäso, hlavne kuracie, už na druhý deň chutí hrozne 🤢 neviem si predstaviť jesť tak dlho uvarené mäso.
a musí byť maso?
zemiaky na kyslo a k tomu 2 dni perlekt ... a na ďalší deň vajíčka ... alebo fašírky k tomu ...
My sme teraz jedli 3 dni kuravi paprikas s kolienkami.
Aj som chcela varit uz nieco ine,a bola som prehlasovana 😅
Ak vam ale nechuti 3 dni to iste,mozes piect mäso a kombinovat rozne druhy.
Bezne peciem napr.bravcove rebra,kus krkovice a kus boku.
Alebo kombinujem aj s kuratom ci morkou...aby sme nejedli to iste..
Nakorenim rozdielne,upiect mozes v jednom hrnci.
Raz si date zemiaky,raz ryzu...
Zivansku na plechu,zaklepane rezne,prirodne reze na sampinonoch....v podstate hocico...
Nepises nic konkretne-na co,pre koho to potrebujes.
Ci to ma byt viac jedal....
@michaela789 podľa toho ako urobené maso, dokonca aj kuracie ...
Plnená kapusta, holubky
Segedin, guláš, plnená paprika
@biba_18 kuracie u mňa nezachráni nič, bohužiaľ. Jeme ho jedine čerstvé, maximálne na druhý deň do práce na obed, aj to musí byť poriadne korenené a s bylinkami alebo na čínsky spôsob.
@michaela789 chuti hrozne????
Ty si nejaka rozmaznana,prepac ...
Vsak take omackove,gulasove veci prave chutia lepsie na 2.den,pretoze tie chute sa spoja....
Ja veru nemam cas a ani naladu zabit kazducky den cas pri hrncoch....
No ale vsak dobre...je to tvoj nazor
Musis teda varit denne 🙂
U nas plnena paprika, segedin, perkelt, gulas. Este zvyknem v remoske upiect kuracie maso, jeden den k tomu ryza a kompot, potom pecene zemiaky a salat, co zostane do cestovin.
@osky ja teda nie som rozmaznana, ale kuracie mäso je naozaj hrozné na druhý deň. Našťastie kuracie sa rýchlo urobí, tak pripravujem čerstvé. Iné mäso mi nevadí ohriate.
@osky rozmaznaná, lebo mi nechutí kuracie na druhý deň? Okej 😂 zvláštny parameter. A jasné. Varím každý deň, lebo len jedlá z kuracieho existujú.
@michaela789 máš pravdu s tým kuracím, má pachuť, obzvlášť pečené stehná sa už večer nedajú jesť. Rodičia na mňa doma pozerali ako na blbca celé detstvo, našťastie môj manžel to cíti tiež 😃
@michaela789 ja nepisem len o kuracom mäse.
Tvoja 1.veta je ,ze na 2.den mäso,/hlavne kuracie/ chuti hrozne...
Rozmaznana.....ved ja ti to nevycitam..
Zrazu pises len o kuracine....kto tu pise,ze vari len kuracinu....
@osky dobre 😂😂😂😂😂😂😂
@kavasmliekom @michaela789 ja som v tomto s vami, ja nemam rada zohriate maso, sote este ako tak 🙂 ale napr. pecene alebo rezne, mne to skratka naozaj nechuti a ano aj mi to smrdi, ked to zohrejem, takze rezne jem radsej studene a s chlebom na dalsi den 😂 ale ja celkovo nie som uplne masovy typ, nepridem si rozmaznana len preto, ze mi nechuti
Kedze ideme zajtra na vylet a teda aby sme mali aj so sebou tak dnes vecer budem robit fasirky
@osky ale inac pecene kura napriklad naozaj max 2 dni, ale kuraci rezen ci sote v pohode aj 3 max samozrejme.
@kavasmliekom
@michaela789
@kaca222
Dievcata,ja vam to neberiem.
Suhlasim,ze kura mozno chuti uz inak/vecer urcite nie../,ale doslova hrozne????
Ja by som povedala,ze ja som dost rozmaznana...
Ale teda az takto to neriesim.
Nsucila som sa skor byt vdacna a vazit si,ze vobec mozem jest a varit,co mi chuti
Ono je to aj v hlave..
Nemam rada plytvanie/nielen potravin/ a myslim na tych,ktori by za to 3 dnove kura dali cokolvek...
Na svete je prilis mnoho hladnych ludi,takze ja uz nerozmyslam takto...
@osky Závisí aj od dochutenia, pokiaľ je to uvarené ozaj chutne, tak aj kuracie a akékoľvek mäso chutí na druhý deň dobre a chutne. Možno tam bude chyba u niektorých. My bežne jeme kuracie (aj iné mäso) na druhý deň a je výborné.
@osky ani ja neplytvam, ale nikde nie je napísané, že musím vyprážať naraz 2 kilá mäsa, obalím, dám do sáčku, do chladničky a urobím čerstvé 😄 len toľko, koľko zjeme.
@osky ja ťa nechápem. Napísala som, že chutí hrozne lebo mi chutí hrozne. Máš nejaký návod na preprogramovanie, aby mi nechutilo hrozne? Ja som jasne napísala že silno korenené/bylinkové/čínske mäso tolerujem. Takže tu nerob z ľudí, ktorí majú iné chute ako ty rozmaznané princezné. Stavím sa, že pri troche badania by sa našlo jedlo ktoré ja zjem a ty nie. Rozmaznanou by som ťa za to nenazvala.
Ďalšia vec - to že nemám rada viacdňové mäso neznamená že vyhadzujem pol zvieraťa do koša. Len pripravujem čerstvé čo sa dá. Tak sa upokoj.
podla mna mozes navarit cokolvek na tri dni 😀 my sme robili fazulovu kyslu polievku a predtym kura na paprike 🙂
@osky ja tiež nemám problém zjesť kura v pohode aj na druhý deň, ale zase mám problém zjesť veľa iných vecí, nenazvala by som to určite rozmaznanosťou, skôr vyberavosťou a áno je to aj v hlave a práve preto s tým ťažko niečo spravím 😅 ale myslím, že vôbec to nemusí viesť k plytvaniu, keď viem, že niečo nechcem jesť 3 dni, navarím oba 2 porcie, ktoré rovno zjeme
Aby som aj autorke odpovedala, určite niečo na šťave za mňa, tam najmenej ublíži (v niektorých prípadoch dokonca pomôže) ohrievanie a najlepšie niečo, čo sa dá jesť s chlebom alebo napríklad knedľou… maďarský guláš, kapustnica, hustá fazuľová, segedín, guľky v rajčinovej a podobne 😊
@zuzanockamt neexistuje, proste aj ked tam das ake koreniny, a to si ja kupujem koreniny, pasty z roznych kutov sveta, aj ked to bude nalozene v ruzovej harrise, to maso, kuracie, ma pachut na druhy den.
@balerina2025 jest kuracie rezne na treti den.. preco by to niekto robil dobrovolne??
@michaela789 ja som pokojna a nic ti nevnucujem.
Ved vela ludi neje veci uz na 2.den....
A urcite by si naala vela jedal,kt.ja nezjem a ty mozno ano...
Ved pisem celkovo.nesnazim sa nikoho preprogramovat a ani varit ci vyhadzovat pol zvierata..
Tu ozaj kto nejde s davom je chudak.
Nazor napisat nemoze...,
A autorka aa pyta na 3 dni....
@zuzanockamt ako sa dá dochutit kuracie, aby jednému chutilo a druhemu nie? Môj manžel napríklad nikdy nejedol kožu na kurčati, lebo vraj je to hnusné, takú mal skúsenosť kým neochutnal odo mňa, teraz sa bijú s deťmi o kožu 😄 a mäso sa rozpadáva a je ochutené, voňavé. Aj na druhý deň, oni zjedia, ja nie, mne je tak divno v ústach, nie ako pokazené, ale to sa nedá vysvetliť. 🤣 Ja si preto robím zvlášť niečo iné, keď zostane mäso. Alebo rezne vyprážame čerstvé.

Gulas