icon

Tipy na varenie jedál na tri dni

7. mar 2025
Strana
z3
avatar
beata_k
7. mar 2025

Gulas

avatar
tina1549
7. mar 2025

chilli con carne

avatar
zuzanockamt
7. mar 2025

Guláš, segedín, paprikáš, mäso na prírodno, sviečkovú, kôprovú/paradajkovú omáčku s hovädzím a knedľou.

avatar
michaela789
7. mar 2025

Ja by som určite niečo bezmäsité. Cestoviny, zapečené zemiaky, niečo syrové alebo zeleninové....
Mäso, hlavne kuracie, už na druhý deň chutí hrozne 🤢 neviem si predstaviť jesť tak dlho uvarené mäso.

avatar
biba_18
7. mar 2025

a musí byť maso?
zemiaky na kyslo a k tomu 2 dni perlekt ... a na ďalší deň vajíčka ... alebo fašírky k tomu ...

avatar
osky
7. mar 2025

My sme teraz jedli 3 dni kuravi paprikas s kolienkami.
Aj som chcela varit uz nieco ine,a bola som prehlasovana 😅

Ak vam ale nechuti 3 dni to iste,mozes piect mäso a kombinovat rozne druhy.
Bezne peciem napr.bravcove rebra,kus krkovice a kus boku.
Alebo kombinujem aj s kuratom ci morkou...aby sme nejedli to iste..
Nakorenim rozdielne,upiect mozes v jednom hrnci.
Raz si date zemiaky,raz ryzu...

Zivansku na plechu,zaklepane rezne,prirodne reze na sampinonoch....v podstate hocico...

Nepises nic konkretne-na co,pre koho to potrebujes.
Ci to ma byt viac jedal....

avatar
biba_18
7. mar 2025

@michaela789 podľa toho ako urobené maso, dokonca aj kuracie ...

avatar
kavasmliekom
7. mar 2025

Plnená kapusta, holubky

avatar
glorikarebeka
7. mar 2025

Segedin, guláš, plnená paprika

avatar
michaela789
7. mar 2025

@biba_18 kuracie u mňa nezachráni nič, bohužiaľ. Jeme ho jedine čerstvé, maximálne na druhý deň do práce na obed, aj to musí byť poriadne korenené a s bylinkami alebo na čínsky spôsob.

avatar
osky
7. mar 2025

@michaela789 chuti hrozne????
Ty si nejaka rozmaznana,prepac ...

Vsak take omackove,gulasove veci prave chutia lepsie na 2.den,pretoze tie chute sa spoja....
Ja veru nemam cas a ani naladu zabit kazducky den cas pri hrncoch....
No ale vsak dobre...je to tvoj nazor
Musis teda varit denne 🙂

avatar
jarkaslck
7. mar 2025

U nas plnena paprika, segedin, perkelt, gulas. Este zvyknem v remoske upiect kuracie maso, jeden den k tomu ryza a kompot, potom pecene zemiaky a salat, co zostane do cestovin.

avatar
kavasmliekom
7. mar 2025

@osky ja teda nie som rozmaznana, ale kuracie mäso je naozaj hrozné na druhý deň. Našťastie kuracie sa rýchlo urobí, tak pripravujem čerstvé. Iné mäso mi nevadí ohriate.

avatar
michaela789
7. mar 2025

@osky rozmaznaná, lebo mi nechutí kuracie na druhý deň? Okej 😂 zvláštny parameter. A jasné. Varím každý deň, lebo len jedlá z kuracieho existujú.

avatar
kaca222
7. mar 2025

@michaela789 máš pravdu s tým kuracím, má pachuť, obzvlášť pečené stehná sa už večer nedajú jesť. Rodičia na mňa doma pozerali ako na blbca celé detstvo, našťastie môj manžel to cíti tiež 😃

avatar
osky
7. mar 2025

@michaela789 ja nepisem len o kuracom mäse.
Tvoja 1.veta je ,ze na 2.den mäso,/hlavne kuracie/ chuti hrozne...
Rozmaznana.....ved ja ti to nevycitam..
Zrazu pises len o kuracine....kto tu pise,ze vari len kuracinu....

avatar
michaela789
7. mar 2025

@osky dobre 😂😂😂😂😂😂😂

avatar
petamich
7. mar 2025

@kavasmliekom @michaela789 ja som v tomto s vami, ja nemam rada zohriate maso, sote este ako tak 🙂 ale napr. pecene alebo rezne, mne to skratka naozaj nechuti a ano aj mi to smrdi, ked to zohrejem, takze rezne jem radsej studene a s chlebom na dalsi den 😂 ale ja celkovo nie som uplne masovy typ, nepridem si rozmaznana len preto, ze mi nechuti

avatar
sweet20
7. mar 2025

Kedze ideme zajtra na vylet a teda aby sme mali aj so sebou tak dnes vecer budem robit fasirky

avatar
balerina2025
7. mar 2025

@osky ale inac pecene kura napriklad naozaj max 2 dni, ale kuraci rezen ci sote v pohode aj 3 max samozrejme.

avatar
osky
7. mar 2025

@kavasmliekom
@michaela789
@kaca222

Dievcata,ja vam to neberiem.
Suhlasim,ze kura mozno chuti uz inak/vecer urcite nie../,ale doslova hrozne????

Ja by som povedala,ze ja som dost rozmaznana...
Ale teda az takto to neriesim.
Nsucila som sa skor byt vdacna a vazit si,ze vobec mozem jest a varit,co mi chuti

Ono je to aj v hlave..
Nemam rada plytvanie/nielen potravin/ a myslim na tych,ktori by za to 3 dnove kura dali cokolvek...
Na svete je prilis mnoho hladnych ludi,takze ja uz nerozmyslam takto...

avatar
zuzanockamt
7. mar 2025

@osky Závisí aj od dochutenia, pokiaľ je to uvarené ozaj chutne, tak aj kuracie a akékoľvek mäso chutí na druhý deň dobre a chutne. Možno tam bude chyba u niektorých. My bežne jeme kuracie (aj iné mäso) na druhý deň a je výborné.

avatar
kavasmliekom
7. mar 2025

@osky ani ja neplytvam, ale nikde nie je napísané, že musím vyprážať naraz 2 kilá mäsa, obalím, dám do sáčku, do chladničky a urobím čerstvé 😄 len toľko, koľko zjeme.

avatar
michaela789
7. mar 2025

@osky ja ťa nechápem. Napísala som, že chutí hrozne lebo mi chutí hrozne. Máš nejaký návod na preprogramovanie, aby mi nechutilo hrozne? Ja som jasne napísala že silno korenené/bylinkové/čínske mäso tolerujem. Takže tu nerob z ľudí, ktorí majú iné chute ako ty rozmaznané princezné. Stavím sa, že pri troche badania by sa našlo jedlo ktoré ja zjem a ty nie. Rozmaznanou by som ťa za to nenazvala.
Ďalšia vec - to že nemám rada viacdňové mäso neznamená že vyhadzujem pol zvieraťa do koša. Len pripravujem čerstvé čo sa dá. Tak sa upokoj.

avatar
sandokanka36
7. mar 2025

podla mna mozes navarit cokolvek na tri dni 😀 my sme robili fazulovu kyslu polievku a predtym kura na paprike 🙂

avatar
lindous
7. mar 2025

@osky ja tiež nemám problém zjesť kura v pohode aj na druhý deň, ale zase mám problém zjesť veľa iných vecí, nenazvala by som to určite rozmaznanosťou, skôr vyberavosťou a áno je to aj v hlave a práve preto s tým ťažko niečo spravím 😅 ale myslím, že vôbec to nemusí viesť k plytvaniu, keď viem, že niečo nechcem jesť 3 dni, navarím oba 2 porcie, ktoré rovno zjeme

Aby som aj autorke odpovedala, určite niečo na šťave za mňa, tam najmenej ublíži (v niektorých prípadoch dokonca pomôže) ohrievanie a najlepšie niečo, čo sa dá jesť s chlebom alebo napríklad knedľou… maďarský guláš, kapustnica, hustá fazuľová, segedín, guľky v rajčinovej a podobne 😊

avatar
mirage
7. mar 2025

@zuzanockamt neexistuje, proste aj ked tam das ake koreniny, a to si ja kupujem koreniny, pasty z roznych kutov sveta, aj ked to bude nalozene v ruzovej harrise, to maso, kuracie, ma pachut na druhy den.

avatar
mirage
7. mar 2025

@balerina2025 jest kuracie rezne na treti den.. preco by to niekto robil dobrovolne??

avatar
osky
7. mar 2025

@michaela789 ja som pokojna a nic ti nevnucujem.
Ved vela ludi neje veci uz na 2.den....
A urcite by si naala vela jedal,kt.ja nezjem a ty mozno ano...
Ved pisem celkovo.nesnazim sa nikoho preprogramovat a ani varit ci vyhadzovat pol zvierata..

Tu ozaj kto nejde s davom je chudak.
Nazor napisat nemoze...,
A autorka aa pyta na 3 dni....

avatar
kavasmliekom
7. mar 2025

@zuzanockamt ako sa dá dochutit kuracie, aby jednému chutilo a druhemu nie? Môj manžel napríklad nikdy nejedol kožu na kurčati, lebo vraj je to hnusné, takú mal skúsenosť kým neochutnal odo mňa, teraz sa bijú s deťmi o kožu 😄 a mäso sa rozpadáva a je ochutené, voňavé. Aj na druhý deň, oni zjedia, ja nie, mne je tak divno v ústach, nie ako pokazené, ale to sa nedá vysvetliť. 🤣 Ja si preto robím zvlášť niečo iné, keď zostane mäso. Alebo rezne vyprážame čerstvé.

Strana
z3