Tmavý púpavový med
18. apr 2025
Ahojte, robila som domaci pupavovy med. Pridala som asi viac cukru lebo som to nevážila... chuť je v poriadku ale med je čierny. Ešte sa mi to nestalo. Otázka znie.. . prečo? 😂 Je to jedlé?😂
Med❓🐝alebo cukor ochuteny pupavou...
Robievali sme, ale čierny nebol, Bol tmavý.
Ak chutí dobre, tak ho používaj. Zrejme cukor to spôsobil, alebo ak si dala i trochu zo stopky z púpavy? Neviem.
Ak sa oberú hlavičky púpavy, po umytí sa musí s ňou ihneď pracovať, lebo hlavičky sa zatvárajú. Nabudúce cukor odváž.
@ivs97 moj bol tiez tmavsi ked som robievala ale ja som davala vela pupavy 3/4 krat viac sko v recepte. Ale cierny nebol nikdy

@ivs97 tak ak si pridala viac cukru, tak ten skaramizoval.. 🙂 a ak si to aj varila na vyššej teplote, ak chutí ok, vyzerá ok, tak bude v pohode 🙂