Torta pre 15 osôb
Nenasla som na googli tortu pre toto mnozstvo ludi. Poradite? Dakujem
Akakolvek torta s priemerom 28 cm sa da nakrajat na 16 slusne velkych kuskov.
Na vysku aspon z 3 platov-ja robim zo 4 a fakt je to velka torta.
A staci mi 6 velkych vajec...
Budes piect sama?
Ak ano,kludne poradim.
O 2 tyzdne peciem i na svadbu
28 CM priemer a tie 3 kila úplná pohoda, mám odskúšané
Normalna torta je pre cca 16 ludi. Ked to nekrajas na hrubo. Mozes pridat o jeden korpus a bude vyssia. To uz mas zarucene.
Akakolvek torta s priemerom 28 cm sa da nakrajat na 16 slusne velkych kuskov.
Na vysku aspon z 3 platov-ja robim zo 4 a fakt je to velka torta.
A staci mi 6 velkych vajec...
Budes piect sama?
Ak ano,kludne poradim.
O 2 tyzdne peciem i na svadbu
@osky skusim toto. A suroviny vynasobim 1,5x nech je vacsia keby si chcel niekto pridat.Bola by vyssia. Ci blbost? Dakujem za rady https://varimeslaskou.sk/fantasticka-cokoladova...
@anonym_autor @vsetci. Este sa spytam, Oslava je sobota. Ja mierne nestiham, myslite, ze blbost spravit korpus a krem uz dnec vecer (stvrtok) a zajtra ju skompletizujem, sobotu je oslava. Bude cerstva?
@osky skusim toto. A suroviny vynasobim 1,5x nech je vacsia keby si chcel niekto pridat.Bola by vyssia. Ci blbost? Dakujem za rady https://varimeslaskou.sk/fantasticka-cokoladova...
@anonym_autor ja som presne túto tortu robila v auguste a na túto sobotu ju peciem zasa. Je fantasticka! Cesto budem piect dnes, aj ten puding do kremu spravím dnes a nechám v chladničke. Zajtra dorobím krém a celú tortu. Akurát ja na vrch nedávam ganache ale marcipan,.ten dám v sobotu. Na sobotu bude určite dobrá, aj keď začneš pripravovať dnes. Naozaj chuťovo najlepšia coko torta.
@anonym_autor ja som presne túto tortu robila v auguste a na túto sobotu ju peciem zasa. Je fantasticka! Cesto budem piect dnes, aj ten puding do kremu spravím dnes a nechám v chladničke. Zajtra dorobím krém a celú tortu. Akurát ja na vrch nedávam ganache ale marcipan,.ten dám v sobotu. Na sobotu bude určite dobrá, aj keď začneš pripravovať dnes. Naozaj chuťovo najlepšia coko torta.
@kikavadi aj ty ides tuto piect ? 🙂) Ja musim ist este do obchodu si nakupit. Zvladnem ju?
a nebolo by lepsie urobit radsej dve rozne? mozno by to aj krajsie vyzeralo a mali by aspon hostia na vyber.
@anonym_autor @vsetci. Este sa spytam, Oslava je sobota. Ja mierne nestiham, myslite, ze blbost spravit korpus a krem uz dnec vecer (stvrtok) a zajtra ju skompletizujem, sobotu je oslava. Bude cerstva?
@anonym_autor korpus robím deň predtým. V deň oslavy ráno naplním a poobede ozdobím
Ja robievam tiez kruh cca 28 priemer, upeciem 2 korpusy, svetly a kakaovy a kazdy prekrojim raz a naplnim. Alebo ked sa mi nevydaria, tak peciem aj 3 a zrezem, takze spravim akoby vyssiu o 5 platoch a zvysok pouzijem na take gulicky orechove alebo kokosove a robim 2 druhy plniek, my mame radi maslove, kavovu a dievcatam robim ovocnu z mrazeneho ovocia, to striedam. No a ona urcite potom aj s obterom, co robim swiss krem, vazi cez 5 kg, neda sa mi to dobre vazit.
Nam je to akurat, ked je 15-20 lidi, aj ostane, deti si radi daju aj na druhy den a este poslem, komu sa nedalo prist.
Peciem v stredu vecer, stvrtok, plnim v piatok z dobim v piatok vecer alebo v sobotu doobeda, ked je torta na sobotu poobede.
@anonym_autor ano, presne túto peciem, práve teraz 😁 mne sa zdá jednoduchá a bola mooooc dobrá 😊 určite ju zvládneš 👍
@kikavadi uz peciem 🙂)) vonia krasne. Tebe sa dari?
@osky vyzerá skvele, šťavnato, hneď by som si dala...
@drobcek100 ta spodna bola s cerstvymi malinami.
Ta zimna bola tiez stavnata,riadne rumova 😀

na osobu sa rata vacsinou 150-200g, takze pre 15 ludi ti postaci 3kg torta. Ja som teraz objednavala dcere na birmovku v Slazanoch (neviem odkial si), vyrobna Midas, maju skvele, ved pozri: https://www.facebook.com/TortyazakuskyodKatky/?...