icon

Torta pre detičky v jasliach

dankatomi
7. mar 2022

Ahojte,chcem poprosiť o inspiracie, ktoré máte ozaj odskúšané, na detskú tortu do jasliciek pre 3rocnu slečnu. Vek deticiek 2 az 3,5roka.potesi aj origos napad na nejakú drobnosť každému.ps. ano viem ze existuje Pinterest,nie Instagram a FB nesledujem 😉 chcem ozaj overené rady.nemám čas na hľadanie a skúšanie.dakujeeem

diamond007
7. mar 2022

@dankatomi chuťovo? Podľa toho či chces ulahodiť všetkým. Majú detičky aj bez laktózy?

dankatomi
autor
7. mar 2022

@diamond007 to veru neviem ci maju také dieťatko.

diamond007
7. mar 2022

@dankatomi to je podstatná vec. U nás v škôlke bol taký chlapček a bohužiaľ nič nemohol keď niekto niečo doniesol. Bolo nám to vždy ľúto.
Ja osobne by som sladkosti deťom nenosila, v dnešnej dobré keď všetci majú a kto nechce dávať deťom ani nedá. Ja som minule rozmýšľala že by som doniesla deťom bublifuky. Prípadne balónik každému zavesiť na skrinku. Drobnosť z ktorej sa tešia všetky detičky.

lukina20
7. mar 2022

@dankatomi Ahoj, s muzom teraz riesime zaradenie dietata do detskych jasliciek, v niektorych som bola dost prekvapena, ze vyslovene mi povedali, ze pokial ma dieta narodeniny/ meniny, maximalne torticka z ktorej deticky dostanu vyslovene kusok az po obede, inak mimo tychto sviatkov nemam nic nosit... kebyze donesieme Horalky alebo nieco ine ucitelky to detickam odlozia do skrinky, a popoludni to odovzdaju rodicom, ktori to dietatu daju alebo nie... ja si pamatam z mojich skolkarskych cias, ze ked mal niekto sviatok doniesol Horalku alebo lizatka, deti sa zoradili do radu, kazdu mu zablahozelal a dostal sladkost...
ak by to malo byt nieco sladke spytala by som sa ucitelky, ci s tym suhlasi a ak ano, tak ci su v triede intolerancie... mozno raw torticku ta by mala byt taka zdravsia alternativa
inak mozno nalepky, male peciatky, take tie tetovacky, ktore sa zmyvaju vodou, dievcatkam pekne sponky...

luckuz
7. mar 2022

My sme pečiatku a nálepky dali. Miesto torty možno ovocie ,

dankatomi
autor
7. mar 2022

@lukina20 je to ozaj tak mne to popravde ani netrklo,vdaka ozaj za radu.tie nalepky sa mi páčia,skusim kuk pepco a idem sa poradit s učiteľkou,co s tou "tortičkou", kolacikom.oni su tam ozaj malinky a denne max 8deticiek,niekdy 3..takze uvidime.

dankatomi
autor
7. mar 2022

@diamond007 aaano take nieco som myslela,lebo ozj su tam aj cerstvo 2rocne detičky.mna napadla jedine piškótova torticka aale asi sa s tymto extra nebudem trápiť,skor sa zameriem na nejkau tu drobnosť na "párty" 😉

elizabet173
7. mar 2022

@dankatomi pýtala si sa v jasličkách, či tam tortu priniesť môžeš? Deti môžu mať rôzne intolerancie, prines radšej niečo, s čím sa zabavia, nie jedlo

akvi
7. mar 2022

@dankatomi dnes uz je problem pomaly s akymkolvek jedlom, tiez som to v skolke riesila, pacil sa mi napad take ovocne spizy, aj ked pri 2-3 roc. detoch aj to moze byt problem, jednak ta spajdla, na ktorej je to ovocie, jednak aj rozne ovocie, na to su tiez alergie.. Este sa mi pacil napad banan medzi dvoma piskotami a ponorene do cokolady, take jednohubky, to sme aj s detmi vyrabali, vlastne aj tie spizy sme vyrabali .. Tie nalepky a peciatky mi pridu ako fajn napad.

elizabet173
7. mar 2022

@akvi aj bublifuky, omaľovanky, balóny môžu byť

luccija
7. mar 2022

@dankatomi je to povolené?u nás nebolo rodičia nosili nejakú drobnosť ako píšu baby balón, bublifuk, alebo lízatko, ovocie a zobrali si domov

prasiatko30
7. mar 2022

Treba sa informovat ci nemaju nejake alergie/intolerancie - my sme mali v jednej triede dieta co nemohlo vajcia, laktozu ani gluten a teraz babo rad co urobis 😅mne sa napr vcelku osvecila smotanoca torta - to bolo take svieze a deti to vcelku tolerovali -na stastie v tej triede ten chlapcek nebol 😅

sono2
7. mar 2022

@dankatomi osobne som za mufinky. Nič s krémom.
Naša dostala do sačku posledne bublifuk balené malé gumové cukríky.
My sme dávali kinderko. Bublifuk sa mi zdá lepší

andreatytler
8. mar 2022

@dankatomi U nas sa nesmie nosit ziadne jedlo. Jasle objednaju tortu z jedalne pre kazde dieta ked ma narodeniny a polku zjedia v jasliacha polku si odnesieme domov.
Ja som nabalila drobne hracky do papierovych tasticiek (umelohnotne zvieratka, nalepky, lopticky, voskovky, naramky (take gumenne, co nie su ako sperky a su aj pre chlapcov).

itka1
8. mar 2022

u nas detom do jazliciek mamicky robia vedsinou piskotovo smotanovu tortu s ovocim a na stol neake chrumky nosia sa neake drobnosti napriklad moj mali da hackovanych mackou vysokych asi 7 cm a cokoladkove lizatko asi by som sa na vasom mieste opitala ucitrlky ze co maju deti najracej a podla toho sa zariadila

kiki68
8. mar 2022

@dankatomi idealne ta presnidavkova torta s piskotami. Nesmie mat krem s obsahom masla, potah, nesmie obsahovat orechy a cokoladu. Alebo nejaka piskota klasicka je dobra zdobena mozno ovocim. Ucila som v jasliach a teda u nas boli tieto podmienky.

kiki68
8. mar 2022

@andreatytler ano, lebo ofiko vyhlaska to inak neumoznuje na Slovensku. Ono cokolvek ine uz robia na svoje triko. Proste keby cosi tak dostanu pokutu.