icon

Torta pre dvojročné dieťa

20mysicka12
5. okt 2021

Ahojte zienky, vedeli by ste mi poradiť nejaký dobrý recept na tortu pre 2r dieťa?Malu sme objednanú, ale drobec je chorý tak sme zrušili aj oslavu, ale tak aspoň niečo na potešenie. Bolo by fajn niečo nepecene, ale ak bude nevadí.Dakujem.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
5. okt 2021

@20mysicka12 Mozes skusit aj jogurtovu nepecenu. Do okruhlej formy s odnimatelnym okrajom budes vrstvit - piskoty a krem. Krem moze byt ovocny jogurt zmiesany s kyslou smotanou, alebo tvaroh vymiesany so smotanou, kakaom a trochou cukru (na styl pribinacika), alebo uvareny puding... skladas vrstva piskot, zaliat kremom, zas vrstva piskot. Piskoty nasaju vlhkost, cez noc ked nechas v chladnicke suthnut, rano das dole oruc a krajac ako normalnu tortu. Mozes jednotlive vrstvy striedat - ze das aj tvarohovu aj jogurtovu, alebo si vyberies len jeden druh kremu. Mozes to tiez prekladat ovocim - cerstvym alebo zavaranym. Ma to milion variacii 🙂
Vrch este mozes poliat cokoladou, alebo ozdobit slahackou, lentilkami - to uz podla toho nakolko "zdrave" to chces mat ;)

ailiba
5. okt 2021

@20mysicka12 ja som synovi robila na 1.narodeniny. Do misky som na spodok naukladala piškóty namočené v stave lesná zmes. Na to som navrstvila striedavo krém a namočené piškóty. Krém bol jogurt s cucoriedkovym (alebo iným) džemom a rozmackanym banánom. Po stvrdnuti cez noc som kopček vyklopila a o zdobila piškótami a čokoládou (ovečka). Každý sa zalizoval.

prvosienka7
6. okt 2021

A klasickú piškótovú s ovocím a smotanou? Či to je odveci nápad?

20mysicka12
autor
6. okt 2021

@prvosienka7 ďakujem tiež som nad tým rozmýšľala