icon

Umývate alebo neumývate kuracie mäso?

tulipan30
26. dec 2024

Ahojte žienky ako to máte s kuracím mäsom umývať či neumývať ?

Strana
z2
vieronika14
26. dec 2024

@tulipan30 neumyvam

vevesh
26. dec 2024

Umyvam cerstve krvave po zabiti. Pod prudom zimnej vody. Neumyvam nekrvavave kupovane zabalene maso-napriklad prsia, kridelka. Vnutornosti premyvam vsetky.

kvietok1233
26. dec 2024

@tulipan30 umývam každé mäso a potom vycistim umývadlo so sanytolom

morusha
26. dec 2024

@tulipan30 Umývam, vadí mi, že to bolo predtým v tej polystyrénovej vaničke, obalené fóliou, často je to aj krvavé, špinavé ... Okolie drezu potom dezinfikujem pre istotu.

danica2711
26. dec 2024

umývam každé mäso, pretože neviem, kde sa predtým povaľovalo a kto ho chytal, proste sa mi to neumyté protiví. Moja mama aj ja sme vždy umývali aj kuracie mäso a nikdy sme nemali kuchyne zamorené žiadnymi mikroorganizmami ani baktériami

oblecenie99
26. dec 2024

Vraj by sa nemalo, ale keď som sa pýtala uja, majstra odbornej výchovy kuchárov čašníkov, tak on mi hovoril, že vždy sa tak učili a aj oni učili, že mäso sa má umyť pod prúdom vody.

0_0
26. dec 2024

Umývam a vždy budem! :D V tomto mám jasno.

lukbe
26. dec 2024

Cele dlhé roky umývam a aj pred zomletím nejakého mäsa u mäsiara poviem umyť a aj budem umývať.

niekto2hy
28. dec 2024
sidonika
28. dec 2024

Umývam každé maso. Neviem si predstaviť že mäsiar pracuje s mäsom a pred tým bol na veľkej a s neumytymi rukami a nechtami opäť zabara prsty do mäsa. Nejakí chytraci vymyslia blud,uverejnia ho na internete a ľudia sú z toho celi domyleni. Tak ako umyjem všetko čoho sa chytia cudzie ruky,umyjem aj každé mäso. Umývam aj vajcia,lebo mi príde horšie oddeľovať žĺtka od bielok a tie bielka stekajú po zahov....nej skrupine priamo do misky.. rýchlo umyjem,osusim papierom a čisté vajíčka rozklepnem. Dnes už keď hocikto vymyslí hocijaký blud,tak ľudia ako keby nemali svoj rozum a nekriticky prijímajú všetko čo ma punc novosti a tvári sa múdro.

patka06
28. dec 2024

@sidonika Chlieb a pečivo asi neješ, lebo sa nedá umývať.
Tu nejde o nekritické prijímanie faktov, skôr o logiku, čo dosiahneš rýchlym umytím a čo tepelnou úpravou.
Nie je to vymyslený blud, ale fakt.

sidonika
28. dec 2024

Milá patka06, každý nech si robí ako vie . Ja som len predostrela svoj postoj. Nemám 20 rokov, a celý život som bola svedkom ako sa veci robia,u mojej mamy,u jej mamy, tiet,sestier. Zatiaľ žijeme 😄a nikdy sme nemali z umyteho kuraťa otravu. Každý si vyberáme čomu uveríme. Tak ja, aj vy aj ostatní. Prajem všetkým diskuterom ešte pekné sviatky . Ak som sa niekoho dotkla, ospravedlňujem sa.

vroni
28. dec 2024

Neumyvam. Nevidím dôvod. Ani nepoznám nikoho, kto by mäso umýval.

nikaeli
28. dec 2024

Umytím mäsa sa šíria mikroorganizmy po kuchyni? varím už dobrých 30 rokov a nie je mäso, ktoré by som neumyla. Nie raz sú na ňom drobné úlomky z kostí a chrupiek (na bravčovom, hovädzom), či nie úplne ošklbané pierka na hydine. Ešte sme z toho žiadnu pliagu doma nemali.....

margotka17
2. jan 2025

@tulipan30 ja umývam každé mäso. Už len myšlienka na to, že v koľkých bednickach to bolo, kým ku mne došlo...., tak radšej umývam.

sisaka
2. jan 2025

Mäso sa nemá umývať pred varením a ani ho neumývam. Nevidím dôvod.

srdeenko19
2. jan 2025

Samozrejme, ze umývam, pod tečúcou vodou. Vždy. Samozrejme potom dosku, nož aj drez vystriekam sanytolom. Dosku dám do umývačky, aj 2x 🤣 na mäso používam plastovú. Moja stará mama ma 87 rokov, cely život umýva mäso, čo si pamätám. Neviem si predstaviť neumyt.

hefo
3. jan 2025

@srdeenko19 Podľa mňa stačí použité veci dobre preliať vriacou vodou. Chémiu ako Sanytol by som osobne na veci, čo idú do kontaktu s potravinami, nepoužíval, aj keď to asi nie je vyslovene škodlivé, keď to ešte prejde umývačkou.

morusha
3. jan 2025

@hefo Áno aj ja tak robím, horúca voda+pridám ešte ocot, bohate to stačí

Strana
z2